logo small for menu

 • 1
facebookbutton Twitterbutton youtubebutton instagrambutton
Δευτέρα, 18η Δεκεμβρίου 2017, 12:30 μμ
Agrinio Best Of

Agrinio Best Of

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Παραθέτουμε το Post στο Facebook που περιέχει την ανακοίνωση η οποία αποτελεί και επιβράβευση για την Αγρινιώτισσα Συγγραφέα "Αριάδνη Δάντε" (Καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Εφης Σαμαρτζοπάνου  )


Νέα εποχή για το Περιοδικό «Στρατιωτική Επιθεώρηση»:

Από το 1883, το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκδίδει το περιοδικό «Στρατιωτική Επιθεώρηση». Η θεματολογία του περιλαμβάνει, ως επί το πλείστον, στρατιωτικά και γενικά, εγκυκλοπαιδικής φύσης θέματα. Το περιοδικό έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το περιοδικό μετεξελίσσεται, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αναγνωστών. Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται:

- Η παρουσίαση της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας «VIII ΜΠ ΗΠΕΙΡΟΥ».

- «Όψεις της Εξωτερικής & Στρατιωτικής Πολιτικής του Χαριλάου Τρικούπη», του Δημήτριου Μαλέση, Δρ. Ελληνικής Ιστορίας.

- «Ήπια ισχύς (soft power) από τη θεωρία στην πράξη», του Ταξιάρχου Νικόλαου Σαριδάκη.

- «Ηθική Ηγεσία ή Ηγεσία;», του Αντιστρατήγου ε.α. Δημήτριου Δημητρούλη.

- «Η αξία του σωστού και πολιτισμένου διαλόγου στη ζωή μας», του Υποστρατήγου ε.α. Ιωάννη Μερτζάνη.

- «Η Απαγωγή του Στρατηγού Κράιπε», του Λοχαγού Θεόδωρου Νικολοβγένη.

- Διάφορα θέματα ενημέρωσης και μέριμνας προσωπικού.

Για πρώτη φορά έχουν συμπεριληφθεί ως ένθετα:

- Το πρώτο μέρος του βιβλίου «Στρατιωτικές Οικογένειες», ένα καινοτόμο πόνημα της συγγραφικής ομάδας των Αξιωματικών και Στελεχών του Ψυχιατρικού Τομέα του 424 ΓΣΝΕ, απόσταγμα της στρατιωτικής ψυχιατρικής εμπειρίας.

- Το παιδικό βιβλίο «Δέκα ήρωες στην τάξη», ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους μαθητές προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας (παιδιά 4-8 ετών), που αποτελεί πλάνο για τη σχολική χρονιά 2017-2018. Περιλαμβάνονται οι μήνες του διδακτικού έτους, πλαισιωμένοι από δέκα ήρωες των παιδικών βιβλίων της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε (συγγραφικό ψευδώνυμο της Ευτυχίας Σαμαρτζοπάνου, μόνιμης πολιτικής υπαλλήλου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του ΥΠΕΘΑ), καθώς και οι σχολικές εορτές και αργίες.

Σας ευχόμαστε έναν ευχάριστο αναγνωστικό περίπατο.


Η σελίδα στο FACEBOOK του Εκπρόσωπου Τύπου Γενικού Επιτελείου Στρατού

Η δημοπράτηση σημαντικών έργων συζητείται  στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.   Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 15.00 στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής).

Ειδικότερα, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

1.      Έγκριση του τρόπου ανάθεσης, σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016, του έργου:

«Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης αντιπλημμυρικών  έργων ποταμού Ευήνου, έτους 2017-2018,   προϋπολογισμού 1.500.000,00 , κωδικός Έργου: 2015ΕΠ50100001. Χρηματοδότηση : ΣΑΕΠ 001 (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων  κ. Ιωάννης Λύτρας)

2.      Έγκριση του τρόπου ανάθεσης, σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016, του έργου:

«Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης αντιπλημμυρικών  έργων ποταμού Μόρνου, έτους 2017-2018,   προϋπολογισμού 900.000,00

κωδικός Έργου : 2015ΕΠ50100001. Χρηματοδότηση : ΣΑΕΠ 501. (εισηγητής   : Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων κ. Ιωάννης Λύτρας)

 1. Έγκριση του  τρόπου ανάθεσης της  πράξης «Έρευνα- Αξιολόγηση για το βέλτιστο σχεδιασμό της αναβάθμισης της οδού Κατάκολο-Πύργος στο πλαίσιο της ΟΧΕ για άλλες χωρικές στρατηγικές, στην ευρύτερη περιοχή του άξονα Κατακόλου-Αρχαίας Ολυμπίας» με κωδικό MIS 5009842 με την διαδικασία των παρ. 2 και 5 του άρθρου 119 του ν.4412/2016 (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Γεώργιος Π. Γεωργιόπουλος)
 1. Έγκριση τρόπου ανάθεσης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη οριοθέτησης και αντιπλημμυρικά έργα στον χείμαρρο «Γκουρλέσα» περιοχής Αμαλιάδος Ν. Ηλείας», προϋπ/σμού  322.000€, χρηματοδοτούμενη από την ΣΑΜΠ 001 με κωδικό 2017ΜΠ0010000»1, με την προβλεπόμενη ανοικτή διαδικασία άνω των  ορίων του Ν.4412/2016 με τη χρήση του ΕΣΗΔΗΣ,  κατ’ εφαρμογή  του Π.Δ.7/2013 (ΦΕΚΑ26) και της εγκυκλίου 6/2013 του Υπουργείου Εσωτερικών, και με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την βέλτιστη σχέση ποιότητας –τιμής (άρθρο 86 του Ν.4412/2016). (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Γεώργιος Π. Γεωργιόπουλος)
 1. Έγκριση διαδικασίας δημοπράτησης της εργολαβίας :   04.06 «Εργασίες αποκατάστασης βλαβών φωτεινής σηματοδότησης αρμοδιότητας Π.Δ.Ε.  περιόδου 2018-2019»  της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που χρηματοδοτούνται από το Π.Δ.Ε. (ΣΑΕΠ 2014ΕΠ50100002).(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων κ. Ιωάννης Λύτρας)

6.      Έγκριση του τρόπου ανάθεσης, σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016, των υποέργων :

 1. «Προμήθεια – Εγκατάσταση και Λειτουργική Σύνδεση Εξοπλισμού για την λειτουργική ολοκλήρωση της Υφιστάμενης Ε.Ε.Λ. και των Α/Σ Γαστούνης – Βαρθολομιού»,   προϋπολογισμού 1.699.471,04 € και

 2. «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Γαστούνης – Βαρθολομιού και Λειτουργικής Σύνδεσης με Ε.Ε.Λ.»,  προϋπολογισμού 300.528,96€,

του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΚΑ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ (ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ)» ολικού Προϋπολογισμού 2.000.000,00 (κωδικός Έργου : 2013ΕΠ00100049) που υλοποιείται από την ΠΔΕ μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Πηνειού. Χρηματοδότηση : ΣΑΕΠ 001 (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων  κ. Ιωάννης Λύτρας)

 1. Σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου για «έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018, του «Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών – Η ΕΛΠΙΔΑ» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Παναγιώτης Μπράμος)
 1. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης μέχρι την ολοκλήρωση  του Προγράμματος  για την κάλυψη αναγκών στην εφαρμογή εθνικών Προγραμμάτων Επιτήρησης των Λοιμωδών Επιδημικών Νοσημάτων σε υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιφερειών της Χώρας. (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμό & Διοίκησης κ. Δημήτριος Δριβίλας)
 1. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 142/03-08-2017 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Έγκριση Πρακτικής Άσκησης σπουδαστών των  ΕΠΑ.Λ - Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας σε υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας/Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού & Διοίκησης κ.Δημήτριος Δριβίλας)
 1. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 135/17-7-2017 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας περί Έγκριση Πρακτικής Άσκησης σπουδαστών των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και των ΕΠΑ.Λ-Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού & Διοίκησης κ.Δημήτριος Δριβίλας)
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 14:59

Επιστολή Γ.Παπαναστασίου σε Χρ.Σπίρτζη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε ο Δήμος Αγρινίου, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, έχει αποκοπεί τελείως από την Ιόνια οδό. Οι οδηγοί με προορισμό το Αγρίνιο, μετά την κατολίσθηση  που σημειώθηκε στην Κλεισούρα, έχουν δυστυχώς δύο «εναλλακτικές»:

 1. Να ακολουθούν τον στενό και απαρχαιωμένο επαρχιακό δρόμο Αγγελόκαστρο - Καλύβια – Δοκίμι και μετά Αγρίνιο. Αυτό συνεπάγεται κυκλοφοριακό χάος με οδηγούς φορτηγών, λεωφορείων, Ι.Χ. και τους κατοίκους των κοινοτήτων να διακινδυνεύουν τη ζωή και την περιουσία τους.
 2. Να διέρχονται μέσω Κουβαρά, όπου δυστυχώς, θα πρέπει να καταβάλλουν το κόστος διοδίων.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι θεωρώ αυτονόητο ότι, μια πόλη όπως το Αγρίνιο, που έχει πληγεί τόσο έντονα από τις πλημμύρες, θα πρέπει να τύχει κάποιων ελαφρύνσεων, τουλάχιστον μέχρι να επανέλθει στην κανονικότητα, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να προχωρήσετε σε απαλλαγή από την πληρωμή των  διοδίων, ώστε να μπορούν όσοι οδηγοί έχουν προορισμό το Αγρίνιο, να διέρχονται δωρεάν μέσω Κουβαρά. Αντιλαμβάνεστε ότι μόνο με αυτό τον  τρόπο θα αποσυμφορηθεί η επαρχιακή οδός και θα εξασφαλίσουμε την αποφυγή ατυχημάτων, ιδιαίτερα ενόψει των εορτών.

Κύριε Υπουργέ,

δυστυχώς τα φυσικά φαινόμενα ήρθαν να καταδείξουν περίτρανα αυτή τη φορά, την αναγκαιότητα σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Αποτελεί επιτακτική   ανάγκη  η άμεση έναρξη των εργασιών προς την κατεύθυνση αυτή, για να μη χρειαστεί να μας θυμίσει και πάλι η φύση ποιά έργα πρέπει να κατασκευάζονται προς όφελος των ανθρώπων και πού μπορεί να οδηγήσει η παράλειψή τους.

Περιμένω την άμεση  ανταπόκρισή σας στα δίκαια αιτήματά μας.

 

Με τιμή

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.00 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου επί της οδού Αναστασιάδη 1, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

 1. Απαλλαγή και μειώσεις ειδικών κατηγοριών δημοτών από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2018. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 259/2017 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

(Εισηγητής: Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φαρμάκης).

 1. Απαλλαγή και μειώσεις ειδικών κατηγοριών δημοτών από την επιβολή Δημοτικού Φόρου έτους 2018. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 261/2017 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

(Εισηγητής: Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φαρμάκης).

 1. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή σύμβασης τροποποίησης δεσμευμένου λογαριασμού «escrow account» στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016», «Α.Π.4..ΑΣΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΑ».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

 1. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή σύμβασης τροποποίησης δεσμευμένου λογαριασμού «escrow account» στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» (Παράταση από 31-12-2015 έως 28-2-2019).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

 1. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή σύμβασης τροποποίησης δεσμευμένου λογαριασμού «escrow account» στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού 2014». (Παράταση έως 28-2-2019).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

 1. Ανατροπή αναλήψεων υποχρεώσεων  έτους  2017.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης).    

 

 1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αγρινίου έτους 2017.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης).

 

 1. Τροποποίηση  της υπ’ αρίθμ.  73236/23-10-2017 σύμβασης  του  Δήμου Αγρινίου  με τον  Αναστασιάδη Κρυστάλλη  για την προμήθεια  ειδών σίτισης (γάλα εβαπορέ)  για τις  ανάγκες   των Υπηρεσιών του.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης).

 1. Έγκριση υλοποίησης της διοργάνωσης και διεξαγωγής του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την ΕΣΚΑΒΔΕ.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

 

 1. Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικός) και της 4ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις - συντηρήσεις - έργα υποδομών οδών επέκτασης σχεδίου πόλεως Αγρινίου».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

 

 1. Έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής, του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Παλαιοχωρίου Τ.Κ. Σαργιάδας».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

 1. Επί αιτήσεων πολιτών, υπηρεσιών και φορέων για διάφορα θέματα. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 66/2017 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Γκούντας).

 • Για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδροι της Δ.Κ. Αγρινίου κ. Θεόδωρος Καββαδίας συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 67 & 81 του Ν. 3852/2010).

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσικού  Σχολείου  Αγρινίου εκατοντάδες χορευτές της πόλης συγκίνησαν με τη ζωντάνια και το πάθος τους χορεύοντας  για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγρινίου «ΜαρίαΔημάδη».Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν στην σκηνή ανέβηκαν οι μαθητές του ειδικού σχολείου.

Οι νέοι και οι νέες της πόλης μας ξεσήκωσαν το κοινό  που χειροκρότησε ζεστά την προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν στο ειδικό σχολείο.

Η εκδήλωση,  που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Προγράμματος του Δήμου Αγρινίου, έγινε σε κλίμα αλληλεγγύης  όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου: “Για μια ακόμη χρονιά οι Αγρινιώτες αποδεικνύουν τη μεγάλη τους ευαισθησία. Η πρόσκληση του Δήμου Αγρινίου  βρήκε θερμή ανταπόκριση και η αίθουσα πλημμύρισε από αγάπη και ανθρωπιά. Είναι αλήθεια πως όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου»,  τόνισε η Αντιδήμαρχος Αγρινίου.

Συμμετείχαν τα χορευτικά του Δήμου Αγρινίου και των Συλλόγων: Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαρούλας, Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Αιτ/νίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαρακίου, Λαογραφικός Όμιλος Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης ΄΄ΤοΠαλαιόκαστρο΄΄, Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτ/νίας, Σύλλογος Ποντίων Αιτ/νίας΄΄Δ.Ψαθάς΄΄, Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Αγρινίου ΄΄ΗΡούμελη΄΄, Εργαστήρι Λαογραφίας , Πολιτισμού και Παράδοσης ΄΄ΤοΧοροστάσι΄΄, Χορευτικός Όμιλος Λεπενούς – Βάλτου ΄΄ΟΚατσαντώνης΄΄, Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος ΄΄ΟΑιτωλός΄΄, Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου, Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτ/νίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Σπολάιτας΄΄Η Αγία Παρασκευή΄΄, Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Αγρινίου ΄΄Συντροφιά με την Παράδοση΄΄, Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκιμίου ΄΄ΗΠρόοδος΄΄, Σύλλογος Φίλων της Παράδοσης ΄΄ΟιΡίζες΄΄,Πολιτιστικός Σύλλογος Αγρινίου ΄΄Τα Μανουσάκια΄΄, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγρινίου΄΄Οι Μερακλήδες΄΄, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου , Ξηρομέρου και Ευρυτανίας ΄΄Οι Σταυραετοί των Αγράφων΄΄, Πολιτιστικός Σύλλογος Παραβόλας, Πολιτιστικός Σύλλογος ΄΄ΟΖορμπάς΄΄, Χορευτικό Δήμου Αγρινίου.

   Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου η ενημερωτική εκδήλωση του Γραφείου  Ενημέρωσης και Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία, που είχε ως θέμα «Κινητική Αναπηρία και Προσβασιμότητα».

   Για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την δημιουργία συνθηκών και υποδομών εξυπηρέτησης πολιτών σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους αλλά και τις δυνατότητες προ προσφέρει η ίδια η πόλη του Μεσολογγίου στα άτομα με κινητικές αναπηρίες, μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  - Οργανωτικός Γραμματέας ΕΣΑμεΑ Αντώνιος Χαροκόπος καθώς επίσης ο κ. Ανδρέας Μπαρδάκης μέλος της ομάδας «Συνήγοροι των ΑΜΕΑ».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος,  η Εντεταλμένη Σύμβουλος των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ευαγγελία Τσέλιου, ο υπεύθυνος υποστήριξης του Γραφείου Ιωάννης Σταύρου και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Γεράσιμος Ρεπάσος.

   Κατά την ομιλία του, ο Νίκος Καραπάνος σημείωσε πως ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, μετά την πρωτοβουλία ίδρυσης του Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία έχει συντάξει προγραμματισμό δράσεων για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των πολιτών με κινητικές αναπηρίες. Για το λόγο αυτό, έχει εντάξει σχετικό κονδύλι στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2018. Όπως είπε, «…Με προσεκτικό σχεδιασμό, τεκμηρίωση και διάθεση ουσιαστικής παρέμβασης, κινητοποιεί κοινωνικές δυνάμεις για θέματα ανθρώπινα και ευαίσθητα που αφορούν μέλη της τοπικής μας κοινωνίας. Οι συνάνθρωποί μας με Κινητικές Αναπηρίες, έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα αλλά και τα ίδια όνειρα. Είναι υποχρέωση όλων μας να τα υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο. Όχι με θεωρητικές προσεγγίσεις και ευχολόγια, αλλά με πράξεις ουσίας και περιεχομένου… επιδίωξή μας είναι η ευαισθητοποίηση όλων στην προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ο στόχος αυτός μπορεί να υλοποιηθεί μέσω ενημερωτικών εκδηλώσεων αλλά και υλοποίησης δράσεων».

   Ο δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, κλείνοντας την παρέμβασή του ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιωάννη Σταύρου για την εθελοντική συνεισφορά του στην δημιουργία και λειτουργία του Γραφείου, καθώς επίσης όλους όσους συνέδραμαν την προσπάθεια.   

   Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Αναστάσιος Σκαρμούτσος, η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σοφία Λαναρά, εκπρόσωπος της Δ/νσης Αστυνομίας Αιτωλίας, ο υπ/της του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Παν. Παπαδόπουλος και ο ιδρυτής της «Διεξόδου» Νικόλαος Κορδόσης.

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄ από την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 θα προβάλει τις ταινίες:

Τζαμάικα (Jamaica) (2017)

Ο Άκης (Σπύρος Παπαδόπουλος) οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του και την απαιτητική γυναίκα του. O Τίμος (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος ήταν δύο δεμένα αδέλφια, αλλά μια παρεξήγηση τους έχει αποξενώσει εδώ και χρόνια. Η ζωή, όμως, βρίσκει τον τρόπο να τους φέρει και πάλι κοντά, αναπάντεχα και καθοριστικά.

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός
Ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους


ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 9.30 μ.μ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

STAR WARS : Οι Τελευταίοι Τζεντάι

Έχοντας κάνει τα πρώτα της βήματα σε ένα μεγαλύτερο κόσμο στο "Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει" (2015), η Rey συνεχίζει το επικό της ταξίδι με τους Finn, Poe και Luke Skywalker στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας.

O Benicio del Toro, η Laura Dern και η Kelly Marie Tran, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Daisy Ridley, τον John Boyega, τον Mark Hamill και τον σκηνοθέτη Rian Johnson στο Star Wars: Episode VIII.

Σκηνοθεσία: Ρίαν Τζόνσον
Πρωταγωνιστούν: Ντέζι Ρίντλεϊ, Ντόμναλ Γκλίζον, Λόρα Ντερν, Κέλι Μέρι Τραν, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Άνταμ Ντράιβερ, Όσκαρ Άιζακ, Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ, Γκουέντολιν Κρίστι, Κάρι Φίσερ, Λουπίτα Νιόνγκο, Τζον Μπογιέγκα, Άντι Σέρκις


ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 6.30 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-44345

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 6 ευρώ ΚΑΝΟΝΙΚΟ

4 ευρώ  ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας )

 

‘’Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί …. Το αξίζει. Γίνε ο Άγιος Βασίλης του ‘’

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, ο Σύλλογος Προσκόπων Αγρινίου, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, διοργάνωσε την εκδήλωση: «Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί…. Το αξίζει. Γίνε ο Άγιος Βασίλης του».

Οι Πρόσκοποι, έγιναν Αγιοβασίληδες παιδιών 6-8 ετών που δεν είχαν την δυνατότητα να έχουν ένα δώρο τα φετινά Χριστούγεννα. Γι’ αυτό το λόγο έστησαν το δικό τους δέντρο στην Πλατεία Δημοκρατίας και το στόλισαν με τα γράμματα παιδιών, τα οποία επελέγησαν σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία. Ο κάθε συμμετέχων στην δράση ήταν ο Αγιοβασίλης ενός από αυτά τα παιδιά.

΄΄Μια Αράχνη μες στην άχνη΄΄.

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στις 12,00μ. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παραμυθιού :΄΄Μια Αράχνη μες στην άχνη΄΄, του Αγρινιώτη  Γιάννη Τσιτσιβού. Με μια καταπληκτική Αφήγηση και τη Μουσική Επιμέλεια της Υψιφώνου Μουσικολόγου MSc  -  Υποψήφιας Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Τριανταφύλλου Γεωργίας πλήθος παιδιών που παραβρέθηκαν απόλαυσαν Χριστούγεννα γεμάτα ζάχαρη άχνη !

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

Ξεκινά την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017  το ΄΄3ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών΄΄ που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 26 Δεκεμβρίου  στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου στις 9.00 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους .Θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης στις 30 Δεκεμβρίου 2017.

 

Tο ΄΄Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών» ανοίγει τις πύλες του για τρίτη χρονιά και υποδέχεται στο θεατρικό σανίδι οραματικούς καλλιτέχνες.

Μια προσπάθεια που εξελίσσεται σε πυρήνα έκφρασης και  δημιουργίας δίνοντας την καλλιτεχνική ελευθερία, σε νέους δημιουργούς, να συνεισφέρουν στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Στην ίδια σκηνή δίνουν ξανά ραντεβού ταλαντούχοι συμπολίτες μας, διαφορετικών ηλικιών, και ξετυλίγουν ερμηνείες που καθηλώνουν και μένουν χαραγμένες στη μνήμη. Ιστορίες ειπωμένες με μοναδική εσωτερικότητα  φέρνουν στην επιφάνεια ανεκπλήρωτες επιθυμίες, υπαρξιακά ζητήματα και απαγορευμένα όνειρα.

Κυρίως όμως αναδεικνύουν την ενδυνάμωσης της σχέσης μας με τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας.  

Είναι βέβαιο ότι και φέτος θα παρασυρθούμε από τις εμπνευσμένες ερμηνείες και θα αποδεχθούμε την ανάγκη εδραίωσης της θεατρικής παιδείας στην ευρύτερη περιοχή΄΄. όπως άλλωστε τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

Η Καλλιτεχνική επιτροπή αποτελείται από τους  :

Καλαβρούζο Χρήστο, ηθοποιό

Ροϊλού Γιάννα - ∆ρ. - ∆ιδάσκουσα του τµήµατος ΘΣ Πάτρας – Συγγραφέας,

Μικέλλη Γιώργο – Θεατρολόγο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

26 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 9:00 μ.μ

Φοιτητική Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Σχολών Αγρινίου.

 ΄΄Α 1661 ΄΄ της Φοιτητικής Θεατρικής Ομάδας Πανεπιστημιακών Σχολών Αγρινίου.
Ερμηνεία: Έλενα Βιγκάτο
Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα

 

Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Α’
«Ο Αθηνόδωρος»  της Ζωρζ Σαρή                                                                        Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Κούκου
Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα

Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Β’
«Το Χριστόψωμο»
  του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ερμηνεία: Δήμητρα Λαχανά

Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα

 

27 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 9:00 μ.μ

Θεατρικό Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου ΄΄Χρήστος Καπράλος΄΄.

 «Μια  ζωή  Πρόσφυγας» (Μια  ιδέα  βασισμένη  στο  θεατρικό  έργο  του Ιάκωβου  Καμπανέλλη  «Η  Αυλή  των  θαυμάτων»).

Ερμηνεία:  Γιώργος Καραγιαννόπουλος 

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Βαλμάς 

Προσαρμογή Κειμένου:  Βαγγέλης Βαλμάς  - Δήμητρα Στούκα 

Τραγούδι:  Μελίνα Τσιουραντάνη  - Γιάννης Καραγιάννης 

Φιλανθρωπικός, Κοινωνικός Σύλλογος Κυριών Αιτ/νίας

 ΄΄ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΄΄ της Χρυσούλας Γεωργούση

Ερμηνεία: Λίνα Κολοβού

Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Γεωργούση

Θεατρικό Εργαστήρι Ειρήνης Ευαγγελάτου  -  Ναυπάκτου.

΄΄Οι Λυτρωταί΄΄ του Ζαχαρία Παπαντωνίου

Ερμηνεία:    Σπύρος Χαμηλός

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ευαγγελάτου

Σκηνογραφία:        Ειρήνη Ευαγγελάτου, Ιωάννα Σακκούλη

Μουσική Επιμέλεια:       Ειρήνη Ευαγγελάτου

Δραματουργική Ανάλυση:    Ιωάννα Σακκούλη

28 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 9:00 μ.μ

Θεατρική ομάδα   kami  της σχολής Fuera de Vista

"ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩH ;;;;;;"  του Ιωάννη Ντίνου και Μιχάλη Μαθιουδάκη

   Ερμηνεία: Ιωάννης Ντίνος.
   Σκηνοθεσία: Ιωάννης Ντίνος.

  

Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

"Χνωτισμένα τζάμια" Δραματοποιημένη ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη

Ερμηνεία: Γιάννης Σταμπέλος

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Καραφά

Πολιτιστικό Κέντρο – Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Αμφιλοχίας.

΄΄ Ο εχθρός του ποιητή΄΄ του Γιώργου Χειμωνά

Ερμηνεία : Ερμιόνη Τσούμα

Σκηνοθεσία - Συλλογική σκηνοθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο – Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Αμφιλοχίας.

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης του Δήμου Αγρινίου ΄΄Παλαιόκαστρο΄΄.

΄΄Ο ΚΛΟΟΥΝ ΄΄ της Μαρίας Λαϊνά

Ερμηνεία : Δήμητρα Παπαλέξη

Σκηνοθεσία – Διασκευή – Μουσική Επιμέλεια: Μαίρη Τσιρώνη

Σύνθεση τραγουδιού : Μαίρη Τσιρώνη  - Μαρία Λαϊνά

Ερμηνεία Τραγουδιού : Δήμητρα Καψάλη

29 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 9:00 μ.μ

Θεατρική Ερασιτεχνική ομάδα ΄΄ΘΕΑΤΡοPolice΄΄

"ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ" του Μάνου  Καρατζογιάννη

Ερμηνεία : Βάσια Βλάχου

Σκηνοθεσία : Γιούλη Μαρούση

 

Θεατρική Ερασιτεχνική ομάδα Μουσικού Συλλόγου ΄΄ΟΡΦΕΑΣ΄΄

΄΄ΝΟΚΕΡ ΄΄  Ένας μονόλογος βασισμένος στο διήγημα "ΝΟΚΕΡ" από το βιβλίο "ΓΚΙΑΚ" του Δημοσθένη Παπαμάρκου

 

Ερμηνεία  : Θύμιος Παπαγρίβας

Σκηνοθεσία : Γιούλη Μαρούση

Θεατρική Ομάδα ΄΄παιΖΟΥΜΕ΄΄

"Ευανθία" του Κώστα Κακαβιά

Ερμηνεία : Μαρία Χρυσικού

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Καραφά

30 Δεκεμβρίου 2017 Ώρα 9,00

 

Τελετή Λήξης.

Σελίδα 1 από 2412

 

mpampatsikos

panaitolikos1926

domh

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

liapis elastika

fenia kolovoy

Εργασία στην Ελλάδα

grivaswines

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

 • 1