logo small for menu

  • 1
facebookbutton Twitterbutton youtubebutton instagrambutton
Σάββατο, 17η Νοεμβρίου 2018, 4:50 πμ
Κωνσταντίνος Σαμψών

Κωνσταντίνος Σαμψών

Ο Κωνσταντίνος Σαμψών ασχολείται επαγγελματικά με την επιστήμη της Πληροφορικής, σαν χόμπι έχει τον Αεραθλητισμό (είναι χειριστής Υπερελαφρών Αεροσκαφών και Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου) και την Ορειβασία (Ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου). Ασχολείται επίσης με την Μουσική Σύνθεση έχοντας παρουσιάσει αρκετά μουσικά έργα τα τελευταία χρόνια όπως τα "Mystic Flight", "On Air... myths and tales","Escape to Freedom" κλπ. Μεγάλη δημοτικότητα έχουν τα τραγούδια που έγραψε για την ομάδα του Παναιτωλικού "Της Καρδιάς μου Ομάδα", "Του Τόπου μας Ζωή" και "Παναιτωλικός Ιππότης - 90 χρόνια ιστορία και νέοι στόχοι". Επιμελείται το παρών site θέλοντας να παρουσιάσει την θετική πλευρά των πραγμάτων καθώς και άγνωστα για τον πολύ κόσμο στοιχεία που αφορούν την περιοχή μας και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρων.

URL Ιστότοπου: http://ksamson.gr
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 01:02

"9th TRICHONIAN WAKEBOARD CUP 2018". Η συνέντευξη τύπου.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Αθλητικού Συλλόγου «Τρίτωνα» για το "9th TRICHONIAN WAKEBOARD CUP 2018". Σε αυτή μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου κος Πιστιόλας Κώστας. Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του:

afisa 9tth trix wakeboard

«Έχουμε την τιμή να διοργανώνουμε για 9η φορά σαν «Τρίτωνας» ένα σπουδαίο κύπελλο ενός δύσκολου αθλήματος όπως είναι το Wakeboard αλλά και του μοναδικού στην Ελλάδα με την έννοια ότι προφανώς έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας για μια πόλη που κυρίως έχει θάλασσα να εξασφαλίσει τις συνθήκες αυτές και την θέληση και τις υποδομές να διοργανώσει ένα κύπελλο. Η ομοσπονδία βασίζεται στον «Τρίτωνα» και το άθλημα το ίδιο βασίζεται σε εμάς. Και εμείς αυτό κοιτάμε να το εκμεταλευτούμε και να δημιουργούμε και να κάνουμε και την ύπαρξη του Τρίτωνα και της Τριχωνίδας και των ανθρώπων των εθελοντών που βοηθάνε πολύτιμη. Προσδοκώντας όμως και από την πολιτεία και τους τοπικούς άρχοντες κυρίως από την περιφέρεια πέραν της αρωγής και της οικονομικής χορηγίας η οποία όχι απλώς είναι πολύ απαραίτητη αλλά χωρίς αυτή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το πιο πολύτιμο δεν είναι τα χρήματα που παίρνουμε αλλά είναι η διάθεση των ανθρώπων να το διοργανώνουν κάθε χρονιά προσδοκώντας λοιπόν - γιατί φωνάζουμε αλλά δεν ξέρω αν ακούγεται αυτή η φωνή - να διοργανώσουμε έχοντας όλες τις υποδομές πλέον και την εμπειρία ένα πανευρωπαϊκό και γιατί όχι και ένα παγκόσμιο αγώνα. Το τι σημαίνει ένα πανευρωπαϊκό ή ένα παγκόσμιο γεγονός για την πόλη του Αγρινίου, δεν χρειάζεται να σας το πούμε. Όχι ως αναγνωρισιμότητα, όχι ως επισκεψιμότητα, αλλά ως δυνατότητα να γνωρίσουν ένα ευλογημένο τόπο ο οποίος έχει κλιματολογικές συνθήκες που θα τις ζήλευε οποιδήποτε πόλη της Ευρώπης, οποιαδήποε αποστολή ή αθλητική ομάδα, ώστε να επισκέπτονται την Τριχωνίδα όλο τον χρόνο για να κάνουνε camp να κάνουν δηλαδή προπονήσεις.

wake

Σκεφθείτε δηλαδή τους Εσθονούς, τους Ρώσους, τους Τσέχους, τους Σκανδιναυούς, να είναι τον Νοέμβριο, η τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, εγκατεστημένοι στην πόλη η στην περιοχή, έχοντας τις κλιματολογικές συνθήκες ικανές να προπονούνται όλον τον χρόνο. Και τι σημαίνει αυτό; Αν σκεφθείτε ότι το άθλημα αυτό σαφέστατα δεν είναι το πιο λαικό και το υποστηρίζουν και ομοσπονδίες και κοινωνίες οι οποίες έχουν οικονομική άνεση, καταλαβαίνετε ότι οι αποστολές τους είναι και αποστολές που θα αφήσουν πολλά χρήματα στην πόλη. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω εγω προσωπικά και ο «Τρίτωνας». Εμείς σκεπτόμαστε και έχουμε ένα όνειρο κα ένα όραμα να μην το εγκαταλείψουμε ποτέ ή όπως έγραψα σε μια επιστολή να μην «κιοτέψουμε» γιατί πολλές φορές φθάσαμε στο σημείο να «κιοτέψουμε» απελπισμένοι. Μόνο ο προυπολογισμός ξεπερνάει τα 15.000 €, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όποια βοήθεια των δήμων και του Θέρμου και του Αγρινίου και κυρίως της περιφέρειας είναι συμπληρωματική ή υποβοηθητική. Δεν το λέω υποτιμόντας αυτό το οποίο κάνουνε αλλά για να καταλάβουνε ότι θα μπορούσαν τα χρηματα αυτά με στοχειώδες ενδιαφέρων να γυρίσουν στην πόλη εκαντονταπλάσια. Δηαδλή να βάλει ο δήμος 5.000 € ή η περιφέρεια 15.000 € και να γυρίσουν στην πόλη 500.000 € στην διάρκεια ενός έτους μόνο από το άθλημα αυτό. Συνεπώς εμείς πιστοί στο ραντεβού διοργανώνουμε μάλλον το καλύτερο από όλες τις φορές και το αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Έχουμε μέχρι στιγμής (καθότι μέχρι αύριο μπορεί να υπάρξουν και άλλες συμμετοχές) οκτώ ομίλους και 53 αθλητές. Σημειώστε ότι δεν έχουμε περάσει ποτέ τους 40 αθλητές και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε την προηγούμενη βδομάδα στην Βουλιαγμένη είχε 59 συμμετοχές. Σκεφθείτε λοιπόν ότι παρότι γίνεται σε μια πόλη εκτός Αθηνών, γίνεται μετά το πανελλήνιο, είναι και τέλος σαιζόν, το ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα, είναι πολύ μεγάλο. Επίσης θέλω να σας πώ ότι μετά χαράς διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένα δωμάτιο ελεύθερο για κάποιους ανθρώπους που δεν βρίκσκουνε που να μείνουνε συμπεριλαμβανομένων και των ξενοδοχείων του Θέρμου και της Λίμνης. Είναι ένα μικρό δείγμα και αυτό.

tritona wakebord cup

Κάνουμε λοιπόν το "9th TRICHONIAN WAKEBOARD CUP 2018" και θα είναι πάρα πολύ ωραίο. Θέλω επίσης να σας ενημερώσω ότι ο «Τρίτωνας» όντας 2ο σωματείο σε αριθμό μεταλλίων στην Ελλάδα για πολλά χρόνια τώρα κατάφερε στο πανελλήνιο και ήρθε με 9 μετάλλια, διεκδικώντας αύριο ακόμα περισσότερα. Ειναι πολλά τα μετάλλια σε σχέση με τις υποδομές μας και με το προυπολογισμό που έχουμε να φέρουμε προπονητές και μάλιστα μακριά από το κέντρο. Θέλω να τελειώσω με ένα σχόλιο και να πω οτι πόλεις σαν τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Λευκάδα, την Πάτρα, την Καβάλα, την Καλαμάτα, την Χίο και πολλές ακόμα δεν έχουν καν την δυνατότητα να στείλουν έναν ή δύο αθλητές στους αγώνες πόσο μάλλον να διοργανώσουν κάτι. Εμείς βγαίνουμε μπροστά γιατί έχουμε μια δυναμική έξι λιμνών στον δήμο μας με μια τεράστια «Τριχωνίδα». Αλλά έχουμε και μερικούς «πυροβολημένους στο μυαλό» και δεν αναφέρομαι μόνο στην περίπτωση την δική μου, υπάρχουν και μερικοί ακόμα, οι οποίοι επιμένουμε να στηρίζουμε και να κρατάμε στις πλάτες μας όντως δυσανάλογο βάρος. Ένα βάρος που θα έπρεπε να επιμερίζεται σε πολλών τις πλάτες πια μετά από τόσα χρόνια γιατί ο Ναυταθλητισμός στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικά στο Αγρίνιο ξεπερνάει τα 40 χρόνια. Δεν φτάσαμε ως εδώ γιατί ξυπνήσαμε ένα πρωϊ και είπαμε ότι θελουμε να το κάνουμε. Κουβαλάμε μια ζωη 40 ετών. Το θέμα είναι οτι το βάρος αυτής της ιστορίας πρέπει να το επιμεριστούν και άλλες πλάτες και όχι πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι φταίει που ο ναυταθλητισμός είναι υποβαθμισμένος στην περιοχή και τι πρέπει να γίνει; Απάντησε:

«Θα πρέπει να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον και ο κόσμος αλλά και οι τοπικοί άρχοντες. Χαρακτηριστικά ανέφερε το γεγονός ότι συνάντησε δυσκολία στην ανάρτηση πανό στις πλατείες της πόλης, κάτι που θα βοηθούσε την ενημέρωση του κόσμου αλλά επίσης στάθηκε και στο γεγονός ότι θα μπορούσε ο δήμος να τυπώσει φειγ-βολαν και να τα μοιράσει στα σχολεία ώστε να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των μαθητών. Επισήμανε το γεγονός ότι το Wakeboard είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 7 εως 60 ετών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι στους αυριανούς αγώνες θα συμμετάσχουν και θα διαγωνισθούν γονείς με τα παιδιά τους. Για να αναπτυχθεί στην περιοχή μας πρότεινε να γίνει ένα συνέδριο με συμμετοχή του υπουργού πολιτισμού που θα έχει σαν θέμα την ιστορία του αθλήματος στον τόπο μας και στις προοπτικές και να δημιουργηθεί χώρος προπόνησης για μικρές ηλικίες με μικρό κόστος. Αυτό είναι κάτι που δεν εχει γίνει ακόμη στην Ελλαδα των πολλών παραλιών και των πολλών λιμνων όπως χαρακτηριστικά είπε ενώ εχει γίνει ακόμα και στην Αλβανία.»

IMG 3104

Συνοπτικά αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα από τα λεγόμενα του κου Κώστα Πιστιόλα, είναι ότι με λίγα χρήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην περιοχή μας υποδομές κατάλληλες για την προπόνηση όλο τον χρόνο αθλητών από όλο τον κόσμο αλλά θα μπορούσαν να γίνουν και διοργανώσεις πανευρωπαϊκού και παγκοσμίου επιπέδου. Κάτι που θα βοηθούσε δραστικά την τοπική οικονομία.

Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά με την διοργάνωση

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Ενα πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό θέαμα εντικρύσαμε το πρωϊ της Παρασκευής 3 Αυγούστου 2018 ταξιδεύοντας στον επαρχιακό δρόμο Αγρινίου - Εμπεσσού στον Βάλτο. Συγκεκριμένα συναντήσαμε δυο ειδικά φορτηγά τα οποία μετέφεραν απο ενα πτερύγιο έκαστο για τις ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν σε κάποιο βουνό της περιοχής. Το μεγάλο μέγεθος το οποίο φυσικά συνιστούσε ειδικό τρόπο μεταφοράς καθώς και αρκετό προσωπικό, εντυπωσίαζε τους οδηγούς που διασταυρώνονταν με τα αυτοκινητά τους αλλά και τους κατοίκους των χωριών απο όπου πέρναγαν.

Δείτε φωτογραφίες

 

image 01

image 02

image 04

image 07

image 08

image 09

image 10

image 11

image 12

image 13

image 14

image 15

image 16

image 17

image 18

image 19

image 20

image 21

image 22

image 23

image 24

image 25

image 26

image 27

Για όσους φίλους και φίλες δεν πήγαν ή σκέφτονται να πάνε την βόλτα τους με το "Τραινάκι των Ξωτικών" στην πόλη του Αγρινίου τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2018 προσφέρουμε αυτό το βίντεο. Αν και η απογευματινή βόλτα μας ήταν πρωτοχρονιάτικη, ο καιρός δεν μας άφησε να έχουμε και τα καθαρότερα πλάνα.

Απολαύστε το λοιπόν : 

 

images 00

Φέτος αποφασίσαμε να ευχηθούμε στο αναγνωστικό μας κοινό με έναν διαφορετικό τρόπο. Να καλέσουμε τα πρόσωπα που φιλοξενήσαμε σε άρθρα μας και να μας πεί ο καθένας την δική του ευχή. Οπότε στην συνέχεια έχουμε τα πρόσωπα, τις ευχές καθώς και τα σχετικά άρθρα.

images 17

Μαρία Παπαγεωργίου

Ας είναι το 2018 η εκκίνηση για την Ελλάδα που αξίζουμε. Εύχομαι υγεία, αγάπη, ειρήνη, αισιοδοξία, δημιουργικότητα και προκοπή για όλους!

 Αρθρο: Η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κα Παπαγεωργίου Μαρία μιλάει στο AgrinioBestOf.gr για το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2017 που θα γίνει στο Αγρίνιο από 24 εως 27/8/2017

images 19

Ιωακείμ Σκόνδρας

Χρόνια καλά σε όλους. Εύχομαι ταξίδια, εμπειρίες, δυνατά συναισθήματα μαζί με τούς αγαπημένους μας για την νέα χρονιά !

 Αρθρο: Αλεξίπτωτο Πλαγιάς (PARAPENTE) «Χωρίς Σύνορα» στο Αγρίνιο με τον Ιωακείμ Σκόνδρα !!! (Βίντεο - Φωτο)

images 21

Κώστας Γερνάς

Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να απογειώσει όλες και όλους και να πετάξουν με προορισμό την ευτυχία !

 Αρθρο: Αγρινιώτης ο μεγαλύτερος σε ηλικία Aθλητής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στην Ελλάδα.

 

images 18

Νάντια Φούντα

Καλη χρονιά με υγεία,αγάπη,ευτυχία,ελπίδα και ευημερία!! 2018 ευχές σας δίνω! οτι καλύτερο εύχομαι κ στο AgrinioBestOf.gr πάντα επιτυχίες!!

 Αρθρο: Η Οικονομική κρίση και οι ανθρώπινες σχέσεις

 

images 20

Αννα Διβριτσιώτη

Εύχομαι απο καρδιάς σε όλο το κόσμο υγεία αγάπη και ο καινούργιος χρόνος να φέρει γαλήνη στις καρδιές μας και η ομάδα της καρδιάς μας ο Παναιτωλικάς μας να γυρίσει στις νίκες και να βρεθεί εκει που πρέπει. Χρόνια Πολλά στην Διοίκηση στους παίκτες το τεχνικό τιμ και στους φιλάθλους μας

 Αρθρο: Άννα Διβριτσιώτη: Η ποδοσφαιρική “μαμά” των παικτών του Παναιτωλικού

 

images 14

Αθηνά Ζώτου

Καλά Χριστούγεννα.Φροντίδα στα παιδιά!

 Αρθρο: Η ηθοποιός Αθηνά Ζώτου στο AgrinioBestOf.gr (Βίντεο - Φωτο)

 

images 15

Γιώργος Βελλησάρης

Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο. Καλή χρονιά στους αναγνώστες σας !

 Αρθρο: Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργoς Βελισσάρης στο AgrinioBestOf.gr

 

images 16

Φώτης Γιγκλάς

Εύχομαι το φως των Χριστουγέννων να φωτίζει όλους. Υγεία, Αγάπη και Ευτυχία για το Νέο Ετος !

 Αρθρο: Κέφι και γλέντι μέχρι πρωίας στο πανηγύρι που διοργάνωσε στο Παναιτώλιο ο «Ιππικός Ομιλος Παναιτωλίου»

 

 
images 11

 

Σπύρος Κουτρουμάνος


Ευχές για ζεστά Χριστούγεννα με τα πρόσωπα που αγαπάτε και καλή χρονιά

 
 
images 09

 

Δήμητρα Καψάλη

Εύχομαι Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο. Πάντα με υγεία και αισιοδοξία.

Και μην ξεχνάτε ... γλεντάτε γιατί χανόμαστε. Καλή Χρονιά !

 Αρθρο: Η επιτυχημένη τραγουδίστρια Δήμητρα Καψάλη στο AgriniοBestOf.gr

images 12

Κώστας Γεωργίου

Τα Χρόνια μας πολλά για το "AgrinioBestOf.gr". Καλά Χριστούγεννα καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία ,Αγάπη

και πολλά πολλά Ρεπορτάζ !!! Συνεχίστε την Εξαιρετικά Δουλειά που κάνετε αναδεικνύοντας θέματα που

αφορούν στην καθημερινότητα και όχι μόνο.

 Αρθρο: Κώστας Γεωργίου: Κατέκτησε Γή, Ουρανό και Θάλασσα με δικές του κατασκευές !!! (Φωτο - Βίντεο)

 images 13

Βάσω Σαλτογιάννη

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο. Υγεία και αισιοδοξία εύχομαι.

 Αρθρο: Τα παραδοσιακά πανηγύρια στην Αιτωλοακαρνανία χθές και σήμερα (Φωτο - Βίντεο)

images 06

Ελισάβετ Κανέλη


Εύχομαι καλες γιορτές με υγεια αγάπη και κάθε επιτυχία!! Το νεο έτος εύχομαι να σας βρει το ίδιο δημιουργικους και γεμάτους πάθος σε ο.τι κανετε. Να είστε παντα καλά! Καλά Χριστούγεννα

Αρθρο: Απόλυτη επιτυχημένη η έκθεση «Παιχνιδοιστορίες. Παιχνίδια στην Αιτωλοακαρνανία 1940-2010» που συνεχίζεται μέχρι την Τρίτη 30/5 στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στο Αγρίνιο.

 

images 08

 Ελενα Γιωτοπούλου

Καλα Χριστούγεννα με υγεία !!

Αρθρο: Η "The Make Up Artist" Έλενα Γιωτοπούλου μιλάει στο AgrinioBestOf.gr για τα μυστικά της γυναικείας ομορφιάς

images 01

Εφη Σαμαρτζοπάνου (Αριάδνη Δάντε)

Χριστούγεννα όλο χαρά, ας λάμψει η πλάση όλη, χαρές και γέλια στα παιδιά, αγάπη να'χουν ολοι!

 

images 07

Γεωργία Φρόση


Ευχόμαστε αυτά τα Χριστούγεννα να τυλίξουν με τη μαγεία τους τους ανθρώπους και να τους κάνουν πιο αληθινούς, πιο καλόκαρδους, πιο ζεστούς, πιο ανθρώπους!

Αρθρο: Χρήσιμες συμβουλές για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας από την βρεφονηπιοκόμο Κα Γεωργία Φρόση

 

images 04

Θεοδωρής Παπαγιαννόπουλος


Εύχομαι οι μέρες των Χριστουγέννων ας μεταφέρουν τη μαγεία στο σπίτι του καθενός και ο Άγιος Βασίλης ας εκπληρώσει τις ευχές όλων σας.Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!!

Αρθρο: Είναι νέος στον χώρο του μόντελινγκ και είναι από το Αγρίνιο. Ο Θοδωρής Παπαγιαννόπουλος μιλάει στο AgrinioBestOf.gr για τα σχέδια και τα ονειρά του.

images 02

Σωτήρης Βασιλοκωστόπουλος


Καλές γιορτές να έχουμε υγεία και χαρά.


Αρθρο: Το τραγούδι είναι «Το Βάλσαμο της Καρδιάς» δηλώνει ο Αγρινιώτης Στιχουργός και Τραγουδιστής Σωτήρης Βασιλοκωστόπουλος

 

images 05

Γιολάντα Τσορώνη - Γεωργιάδη


Χριστούγεννα στην καρδιά μας εύχομαι και μια καινούρια χρονιά με υγεία και νόημα ζωής

Αρθρο: Παρουσίαση παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη στο Αγρίνιο.

 

images 03

Κλόουν "Παστελίτσα"


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 
images 10

 

Χρυσούλα Τζαμαλή


Πολλές ευχές στην φωτό

 
 

 

 

 

images 00

Φέτος αποφασίσαμε να ευχηθούμε στο αναγνωστικό μας κοινό με έναν διαφορετικό τρόπο. Να καλέσουμε τα πρόσωπα που φιλοξενήσαμε σε άρθρα μας και να μας πεί ο καθένας την δική του ευχή. Οπότε στην συνέχεια έχουμε τα πρόσωπα, τις ευχές καθώς και τα σχετικά άρθρα.

images 17

Μαρία Παπαγεωργίου

Ας είναι το 2018 η εκκίνηση για την Ελλάδα που αξίζουμε. Εύχομαι υγεία, αγάπη, ειρήνη, αισιοδοξία, δημιουργικότητα και προκοπή για όλους!

 Αρθρο: Η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κα Παπαγεωργίου Μαρία μιλάει στο AgrinioBestOf.gr για το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2017 που θα γίνει στο Αγρίνιο από 24 εως 27/8/2017

images 19

Ιωακείμ Σκόνδρας

Χρόνια καλά σε όλους. Εύχομαι ταξίδια, εμπειρίες, δυνατά συναισθήματα μαζί με τούς αγαπημένους μας για την νέα χρονιά !

 Αρθρο: Αλεξίπτωτο Πλαγιάς (PARAPENTE) «Χωρίς Σύνορα» στο Αγρίνιο με τον Ιωακείμ Σκόνδρα !!! (Βίντεο - Φωτο)

images 21

Κώστας Γερνάς

Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να απογειώσει όλες και όλους και να πετάξουν με προορισμό την ευτυχία !

 Αρθρο: Αγρινιώτης ο μεγαλύτερος σε ηλικία Aθλητής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στην Ελλάδα.

 

images 18

Νάντια Φούντα

Καλη χρονιά με υγεία,αγάπη,ευτυχία,ελπίδα και ευημερία!! 2018 ευχές σας δίνω! οτι καλύτερο εύχομαι κ στο AgrinioBestOf.gr πάντα επιτυχίες!!

 Αρθρο: Η Οικονομική κρίση και οι ανθρώπινες σχέσεις

 

images 20

Αννα Διβριτσιώτη

Εύχομαι απο καρδιάς σε όλο το κόσμο υγεία αγάπη και ο καινούργιος χρόνος να φέρει γαλήνη στις καρδιές μας και η ομάδα της καρδιάς μας ο Παναιτωλικάς μας να γυρίσει στις νίκες και να βρεθεί εκει που πρέπει. Χρόνια Πολλά στην Διοίκηση στους παίκτες το τεχνικό τιμ και στους φιλάθλους μας

 Αρθρο: Άννα Διβριτσιώτη: Η ποδοσφαιρική “μαμά” των παικτών του Παναιτωλικού

 

images 14

Αθηνά Ζώτου

Καλά Χριστούγεννα.Φροντίδα στα παιδιά!

 Αρθρο: Η ηθοποιός Αθηνά Ζώτου στο AgrinioBestOf.gr (Βίντεο - Φωτο)

 

images 15

Γιώργος Βελλησάρης

Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο. Καλή χρονιά στους αναγνώστες σας !

 Αρθρο: Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργoς Βελισσάρης στο AgrinioBestOf.gr

 

images 16

Φώτης Γιγκλάς

Εύχομαι το φως των Χριστουγέννων να φωτίζει όλους. Υγεία, Αγάπη και Ευτυχία για το Νέο Ετος !

 Αρθρο: Κέφι και γλέντι μέχρι πρωίας στο πανηγύρι που διοργάνωσε στο Παναιτώλιο ο «Ιππικός Ομιλος Παναιτωλίου»

 

 
images 11

 

Σπύρος Κουτρουμάνος


Ευχές για ζεστά Χριστούγεννα με τα πρόσωπα που αγαπάτε και καλή χρονιά

 
 
images 09

 

Δήμητρα Καψάλη

Εύχομαι Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο. Πάντα με υγεία και αισιοδοξία.

Και μην ξεχνάτε ... γλεντάτε γιατί χανόμαστε. Καλή Χρονιά !

 Αρθρο: Η επιτυχημένη τραγουδίστρια Δήμητρα Καψάλη στο AgriniοBestOf.gr

images 12

Κώστας Γεωργίου

Τα Χρόνια μας πολλά για το "AgrinioBestOf.gr". Καλά Χριστούγεννα καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία ,Αγάπη

και πολλά πολλά Ρεπορτάζ !!! Συνεχίστε την Εξαιρετικά Δουλειά που κάνετε αναδεικνύοντας θέματα που

αφορούν στην καθημερινότητα και όχι μόνο.

 Αρθρο: Κώστας Γεωργίου: Κατέκτησε Γή, Ουρανό και Θάλασσα με δικές του κατασκευές !!! (Φωτο - Βίντεο)

 images 13

Βάσω Σαλτογιάννη

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο. Υγεία και αισιοδοξία εύχομαι.

 Αρθρο: Τα παραδοσιακά πανηγύρια στην Αιτωλοακαρνανία χθές και σήμερα (Φωτο - Βίντεο)

images 06

Ελισάβετ Κανέλη


Εύχομαι καλες γιορτές με υγεια αγάπη και κάθε επιτυχία!! Το νεο έτος εύχομαι να σας βρει το ίδιο δημιουργικους και γεμάτους πάθος σε ο.τι κανετε. Να είστε παντα καλά! Καλά Χριστούγεννα

Αρθρο: Απόλυτη επιτυχημένη η έκθεση «Παιχνιδοιστορίες. Παιχνίδια στην Αιτωλοακαρνανία 1940-2010» που συνεχίζεται μέχρι την Τρίτη 30/5 στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στο Αγρίνιο.

 

images 08

 Ελενα Γιωτοπούλου

Καλα Χριστούγεννα με υγεία !!

Αρθρο: Η "The Make Up Artist" Έλενα Γιωτοπούλου μιλάει στο AgrinioBestOf.gr για τα μυστικά της γυναικείας ομορφιάς

images 01

Εφη Σαμαρτζοπάνου (Αριάδνη Δάντε)

Χριστούγεννα όλο χαρά, ας λάμψει η πλάση όλη, χαρές και γέλια στα παιδιά, αγάπη να'χουν ολοι!

 

images 07

Γεωργία Φρόση


Ευχόμαστε αυτά τα Χριστούγεννα να τυλίξουν με τη μαγεία τους τους ανθρώπους και να τους κάνουν πιο αληθινούς, πιο καλόκαρδους, πιο ζεστούς, πιο ανθρώπους!

Αρθρο: Χρήσιμες συμβουλές για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας από την βρεφονηπιοκόμο Κα Γεωργία Φρόση

 

images 04

Θεοδωρής Παπαγιαννόπουλος


Εύχομαι οι μέρες των Χριστουγέννων ας μεταφέρουν τη μαγεία στο σπίτι του καθενός και ο Άγιος Βασίλης ας εκπληρώσει τις ευχές όλων σας.Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!!

Αρθρο: Είναι νέος στον χώρο του μόντελινγκ και είναι από το Αγρίνιο. Ο Θοδωρής Παπαγιαννόπουλος μιλάει στο AgrinioBestOf.gr για τα σχέδια και τα ονειρά του.

images 02

Σωτήρης Βασιλοκωστόπουλος


Καλές γιορτές να έχουμε υγεία και χαρά.


Αρθρο: Το τραγούδι είναι «Το Βάλσαμο της Καρδιάς» δηλώνει ο Αγρινιώτης Στιχουργός και Τραγουδιστής Σωτήρης Βασιλοκωστόπουλος

 

images 05

Γιολάντα Τσορώνη - Γεωργιάδη


Χριστούγεννα στην καρδιά μας εύχομαι και μια καινούρια χρονιά με υγεία και νόημα ζωής

Αρθρο: Παρουσίαση παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη στο Αγρίνιο.

 

images 03

Κλόουν "Παστελίτσα"


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 
images 10

 

Χρυσούλα Τζαμαλή


Πολλές ευχές στην φωτό

 
 

 

 

 
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 18:06

Flight to freedom with "PARAPENTE"

Η γέννηση του "Parapente" όπως είναι η διεθνής ονομασία του Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς στην αρχή της δεκαετίας του 1980 σηματοδότησε μια νέα εποχή στις πτήσεις για τον άνθρωπο. Εδωσε την δυνατότητα στον οποιονδήποτε να γευθεί την χαρά της πτήσης και της ελευθερίας με οικονομικό ασφαλή και προσιτό τρόπο. Η εξέλιξη που γνώρισε στην Ευρώπη (ιδίως στην κεντρική που υπάρχουν οι Αλπεις) ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στην Ελλάδα ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του 80' και γνώρισε και εδώ μεγάλη ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια διεξάγονται παντού στην Ελλάδα αγώνες Εθνικού και Παγκοσμίου ενδιαφέροντος με μεγάλη συμμετοχή. Στην διάδοση και ανάπυξη βέβαια οφείλουμε να προσθέσουμε και την εξέλιξη που γνώρισε η συσκευή parapente. Μέσα στον χρόνο απέκτησε μεγάλες πτητικές δυνατότητες, προσφέρει μεγάλη ασφάλεια και φυσικά χαρίζει πρωτόγνωρες συγκινήσεις. Στην Δυτική Ελλάδα ήρθε κάπου στο 1990 απο μέλη της Αερολέσχης Αγρινίου και μάλιστα τον Νοέμβριο του ιδίου έτους οργάνωσαν και εκδήλωση στην λίμνη Τριχωνίδα με πρωτοφανή συμμετοχή τόσο απο πιλότους όσο και απο κόσμο.

parapente 01

parapente 02

parapente 03

parapente 04

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας με την εδαφική του μορφολογία θεωρείται απο τους καλύτερους του είδους για ενασχόληση με το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς. Υπάρχουν βουνά για απογειώσεις, πεδιάδες, ποτάμια, λίμνες, παραλίες και οτι μπορεί να θέλει κάποιος που σχολείται με το αντικείμενο αυτό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, οτι σε διοργανώσεις που έγιναν στον νομό έχουν πολλές φορές καταρριφθεί πολλά ρεκόρ. Η πόλη του Αγρινίου είναι απο τις πιο ευνοημένες για την ενασχόληση αυτή καθότι πολύ κοντά της (2,5 χλμ απο το κέντρο της) υπάρχει ράμπα απογείωσης (στον χώρο της Παναγίας Βλαχέρνας) και μάλιστα με πολύ καλές προδιαγραφές. Πολλές απο τις φωτό που παραθέτουμε πάρθηκαν απο πτήσεις που ξεκίνησαν απο αυτή.

parapente 05

parapente 06

parapente 08

parapente 09

parapente 10

parapente 11

parapente 12

Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής είναι η δυνατότητα πτήσεων γύρω απο την λίμνη Τριχωνίδα (της μεγαλύτερης λίμνης σε έκταση σε όλη την Ελλάδα) με την απαράμιλλη ομορφιά και τα τοπία γύρω της. Ολοι όσοι πιλότοι πέρασαν και πέταξαν στην περιοχή έμειναν κατενθουσιασμένοι απο την σπάνια ομορφιά και την επισκέπτονται συχνά. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και απο τις φωτογραφίες που παραθέτουμε στο παρών άρθρο. Βέβαια οι περιοχές πτήσεων στην Αιτωλοακαρνανία είναι πολλές και πολύ καλές. Επι του παρόντος μένουμε στους χώρους που είναι κοντά στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νομού το Αγρίνιο, το οποίο συμπτωματικά βρίσκεται και γεωγραφικά στο κέντρο του νομού.

parapente 07

parapente 13

parapente 14

parapente 15

parapente 16

parapente 17

parapente 19

parapente 18

parapente 22

parapente 23

Θερμές ευχαριστίες στον Θωμά Τσαμάκη (πιλότο Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου) για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

       

Οσοι δεν έχουν δεί και δεν γνωρίζουν απο αστροφωτογράφιση σίγουρα θα εντυπωσιαστούν απο το παρών άρθρο. Εδω θα παρουσιάσουμε μερικές αστροφωτογραφίες που τράβηξε ο Άγγελος Μακρής του οποίου ομολογουμένως " τα κλικ του φέρνουν τον ουρανό στη γη". Ο Άγγελος Μακρής ζει στο Αγρίνιο και έχει καταφέρει να συνδυάσει την δουλειά με το μεγάλο του πάθος, την αστροφωτογραφία. Την ημέρα εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής και τη νύχτα ως αστροφωτογράφος. Είναι ο Έλληνας αστροφωτογράφος που γοήτευσε ακόμα και την NASA.

artotiva

Γεφύρι Αρτοτίβας. Θέρμο Τριχωνίδος.

Ένα πέτρινο γεφύριο 600 ετών στον ποταμό Εύηνο της Αιτωλοακαρνανίας.

starfall1

Starfall

Ένας μικρός καταρράκτης κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα δημιουργεί μια μικρή όαση.

starfall2

Νυχτερινή βάρδια

Το γεγονός ότι προσθέτω χρόνο στην "πραγματική ζωή" και αφαιρώ χρόνο από την "καθημερινότητα" είναι ανεκτίμητο για μένα.

stratos wide

Δίας και Ήρα

Το αρχέγονο Γάλα της Ήρας πάνω από τον ναό του Στρατίου Διός στην Αιτωλοακαρνανία.

stratos dias naos

Ναός Στρατίου Διός

Σύνοδος του Δία, του Άρη και του Κρόνου πάνω από τον αρχαίο ναό του Στρατίου Διός  (2300 ετών) στην Στράτου Αγρινίου.

Mavrikas

Αγία Τριάδα Μαύρικα Αγρινίου (1400 ετών)

Είναι ένας βυζαντινός ναός του 6ου αιώνα, που σήμερα βρίσκεται μισοβυθισμένος λόγω των προσχώσεων ενός παραποτάμου του Αχελώου, που επί αιώνες συγκεντρώνονταν στις ακτές της λίμνης.

paliomonastiro

Παλαιομονάστηρο

Είναι το μισογκρεμισμένο μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων, βόρεια της λίμνης Τριχωνίδας, κτισμένο πριν από περίπου 600 χρόνια. Το μοναστήρι αυτό είναι κτισμένο πάνω στα ερείπια μιας αρχαίας πόλης, του αρχαίου Φιστύου.

koka1

Κορυφή Κόκα, Παναιτωλικό 1690μ

"Αφήνουμε τα πιο σημαντικά, τα πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως να παίξουμε και να κουβεντιάσουμε με τα παιδιά και τα ζώα, με τα λουλούδια και τα δέντρα..." - Χρόνης Μίσσιος

koka wide

Κορυφή Κόκα, Παναιτωλικό 1690μ

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ξημερώνει λένε «άντε να τελειώσει κι αυτή η κωλομέρα». Και δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν άλλο ένα βήμα προς το θάνατο." - Χρόνης Μίσσιος

Aniliagos

Αρχαίο κάστρο Τρικάρδου (2500 ετών)

Στον αρχαίο οικισμό των Οινιαδών, κοντά στην πόλη του Μεσολογγίου βρίσκονται τα ερείπια ενός υπέροχου κάστρου.

oiniades neosikoi

Αρχαίο λιμάνι Οινιάδων

Αποτελούσε το ναύσταθμο των Οινιαδών και τα πλεούμενα μέσω της λίμνης Κυνίας είχαν άμεση πρόσβαση στο Ιόνιο. Υπάρχουν εφτά διαζώματα, που σημαίνει ότι μπορούσαν ταυτόχρονα να δέσουν εφτά σκάφη. Πρόκειται για το καλύτερα σωζόμενο νεώριο του αρχαίου κόσμου.

 pramanta

Ορειβατικό καταφύγιο Πραμάντων

"Πήγα στο δάσος επειδή επιθυμούσα να ζήσω συνειδητά, να αντιμετωπίσω μονάχα τα ουσιώδη της ζωής και να δω αν θα μπορούσα να μάθω όσα είχε να μου διδάξει, έτσι ώστε, όταν θα ερχόταν η ώρα μου να πεθάνω, να μην ανακάλυπτα ξαφνικά ότι δεν είχα ζήσει ποτέ." -Henry Thoreau

skaravaios

Ταξίδι στο χρόνο

Έξω από το Ορειβατικό καταφύγιο Πραμάντων, βρίσκεται αφημένος στην ησυχία του αυτός ο "σκαραβαίος". Γύρω του, πανέμορφο ελατόδασος, η κορυφή Στρογγούλα και οι άλλες κορυφογραμμές των Αθαμανικών ορέων.

Parnonas

Ορειβατικό καταφύγιο Πάρνωνα

Το ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης φωτίζεται διπλά, με φυσικό τρόπο από το φως των αστεριών και τεχνητά από έναν ορειβάτη που επέστρεφε στο καταφύγιο για ύπνο με αναμμένο το φακό του.

Limni Doxa

Αγ. Φανούριος, λίμνη Δόξα

Στιγμές κάτω από τον ουρανό στο τριήμερο σεμινάριο αστροφωτογραφίας τοπίου. Ιούνιος 2017

 


aggelos makris

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο

Ονομάζομαι Άγγελος Μακρής και τη νύχτα φωτογραφίζω τη μαγεία του έναστρου ουρανού.

Ζω μόνιμα στο Αγρίνιο, αλλά το ενδιαφέρον μου για την Αστρονομία και την αστροφωτογράφιση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκεί, ένα βράδυ τον Οκτώβριο του 2007, είδα τη Σελήνη μέσα από το τηλεσκόπιο του Πανεπιστημίου. Η στιγμή εκείνη ήταν ένα πραγματικό σημείο καμπής για τη ζωή μου, καθώς είδα τον νυχτερινό ουρανό με μια πολύ διαφορετική ματιά.

Έκτοτε, έχω περάσει αμέτρητες ώρες σε πολλά βουνά της Ελλάδας, παρατηρώντας τον έναστρο ουρανό μέσα από τηλεσκόπια.

Τον Απρίλιο του 2014, με τη σύντροφο μου αγοράσαμε την πρώτη μας DSLR κάμερα για να είμαστε έτοιμοι για τη γέννηση της κόρης μας.

Ξεκίνησα να τη χρησιμοποιώ για αστροφωτογράφιση τοπίων, και έμεινα πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που μπορείς να έχεις με μια κάμερα και ένα τρίποδο σε σκοτεινούς ουρανούς.

Είναι μια ενασχόληση που περιλαμβάνει στοιχεία που πραγματικά αγαπώ:

να περνώ χρόνο στη φύση, ερευνώντας νέες τοποθεσίες στα βουνά
να βρίσκομαι κάτω από τον έναστρο ουρανό φωτογραφίζοντας αυτό που νιώθω

Ο σκοπός αυτής της σελίδας είναι να μοιραστώ τις φωτογραφίες μου, και να προσπαθήσω να εμπνεύσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ στο να βγουν έξω και να περάσουν χρόνο κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Όπως έχει ειπωθεί από τον Geoff Chester, "ο έναστρος ουρανός είναι το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο του κόσμου, με την απίστευτη ομορφιά του διαθέσιμη σε όποιον βγει έξω και κοιτάξει ψηλά".

Φωτογραφίες μου δημοσιεύονται τακτικά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, και έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε εφημερίδες, αστρονομικά και φωτογραφικά περιοδικά, ημερολόγια και σελίδες, από το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης, το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος (Φωτεινές Ιδέες), Earth Science Photo of the Day (NASA), Fine Art Photography, Earth Sky (cover photo), Nature Photography μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, συνεργάζομαι με την Canon, το περιοδικό "Ελληνικό Πανόραμα" και την εταιρεία "Bearing True South", ομίλους που με υποστηρίζουν θερμά στην προσπάθεια που κάνω.

Τέλος, είμαι περήφανο μέλος των οργανισμών Astronomers Without Borders και International Dark Sky Association, με στόχο την προώθηση της Αστρονομίας και την προστασία του νυχτερινού ουρανού.

Μέσα από εδώ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη συνοδοιπόρο στη ζωή μου Μαρία, για την υποστήριξη της και τη συνεχή ενθάρρυνση της να κυνηγώ αυτή την ενασχόληση, καθώς και την κόρη μας και τον υιό μας για την έμπνευση.

πηγή: http://www.aggelosmakris.com

Για τον κάθε άνθρωπο το ηλιοβασίλεμα είναι μια στιγμή χαλάρωσης, μια στιγμή ενδοσκόπησης και ρομαντισμού. Ατενίζεις τον ορίζοντα, τον ήλιο που σιγά - σιγά χάνεται στον ορίζοντα, τα χρώματα στον ουρανό, την υδάτινη επιφάνεια που πιθανώς βρίσκεται απο κάτω και αφήνεσαι στο όλο σκηνικό που σε ξεκουράζει και σε ταξιδεύει.

Το ηλιοβασίλεμα σηματοδοτεί την ημέρα που φεύγει και την νύκτα που έρχεται. Η συνεχής ροή του χρόνου αφήνει την σφραγίδα της στα χρώματα της δύσης. Ανάλογα με την κατάσταση του ουρανού ο ζωγράφος της φύσης ρίχνει απλόχερα τις πινελιές του σε όλο το στερέωμα και μας χαρίζει απίστευτους πίνακες που μας γοητεύουν και μας εμπνέουν.

Αφεθείτε λοιπόν και απολαύστε μερικά μαγευτικά ηλιοβασιλέματα που συνέλαβε ο φακός του φωτογράφου σε μερικά σημεία της Δυτικής Ελλάδας.

Λίμνη Τριχωνίδα

sunset magic at west greece 01

sunset magic at west greece 04

sunset magic at west greece 05

sunset magic at west greece 07

sunset magic at west greece 08

sunset magic at west greece 11

sunset magic at west greece 16

sunset magic at west greece 17

sunset magic at west greece 20

sunset magic at west greece 21

sunset magic at west greece 22

Λιμνοθάλλασα Μεσολογγίου - Αιτωλικού

sunset magic at west greece 19

sunset magic at west greece 18

sunset magic at west greece 14

sunset magic at west greece 15

sunset magic at west greece 13

sunset magic at west greece 12

sunset magic at west greece 10

sunset magic at west greece 09

Αγρίνιο

sunset magic at west greece 02

sunset magic at west greece 03

sunset magic at west greece 06

Μια εντυπωσιακή περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας (που αναδεικνύει και την ποικιλομορφία του τόπου αυτού), 15 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο, είναι το φαράγγι της Κλεισούρας, ανάμεσα από την οποία περνάει ο εθνικός δρόμος Αντιρρίου-Αγρινίου.

Εκεί όπου σχηματίζεται γωνία, στη δεξιά πλευρά κατευθυνόμενοι προς Αγρίνιο, στο τέρμα της ανηφόρας, το φαράγγι σχηματίζει μεγάλο «λούκι» ή τομή, το οποίο είναι βατό και χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από κτηνοτρόφους. Στο σημείο της αφετηρίας υπάρχει χώρος στάθμευσης της εθνικής οδού, κιόσκι ξύλινο του δασαρχείου, μικρό αλσύλιο με πεύκα κάτω από τα γκρεμνά και συχνά εκεί υπάρχει αυτοκινούμενη καντίνα. Τοίχοι ασβεστόλιθων περισσότερο από 150m οι υψηλοί, γκρίζοι και πορτοκαλιοί υψώνονται και στις δύο πλευρές του δρόμου. Πολλοί από αυτούς φαίνονται κακής ποιότητας βράχοι, άλλοι καταδεικνύουν τους τεράστιους σταλακτίτες ψηλά επάνω στο φαράγγι.

kleisoysa 01
Εντυπωσιακή νυκτερινή φωτογραφία. Στο βάθος διακρίνεται η παραλία της Σταμνάς.
 
Σκαρφαλωμένο στη μια πλευρά του είναι το εκκλησάκι της Παναγίας της Ελεούσας. Το φαράγγι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αναρριχήσεις. Όπως λέγεται από τους ασχολούμενους με το άθλημα της αναρρίχησης οι καλύτερες εποχές για σκαρφάλωμα στην Κλεισούρα είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Επίσης ενδείκνυται και για το χειμώνα εκτός των πολύ βροχερών περιόδων, οπότε τα σταλακτιτικά μπορεί να τρέχουν νερό από το εσωτερικό τους, και τα απογεύματα του καλοκαιριού εκτός των υψηλών θερμοκρασιών. Ωστόσο είναι το καλλίτερο πεδίο στην Ελλάδα για αναρρίχηση υπό βροχή, λόγω της ακραίας έκφρασης του δίπτυχου "minimum πρόσβαση - maximum άρνηση.
 
kleisoysa 07
Διακρίνεται το εκκλησάκι της Παναγίας Ελεούσας στη μέση της φωτογραφίας και το μοναστήρι χαμηλά δίπλα στον δρόμο.


Το Εκκλησάκι

Το εκκλησάκι της Παναγίας της Ελεούσας, που είναι σφηνωμένο στο βράχο, εορτάζει την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και γίνεται ένα πανηγύρι που είναι γνωστό από τους κατοίκους των γύρω περιοχών οι οποίοι έρχονται τότε να προσκυνήσουν.

Στο χαμηλό πλάτωμα το νεότευκτο μοναστήρι και πλάι οι προτομές του Κοσμά Αιτωλού και του τραγικού ήρωα της επανάστασης του 1821 Γιάννη Γούναρη που εμόνασεν εκεί μετά την Απελευθέρωση...

kleisoysa 05
Στην φωτο αυτή φαίνονται τα δύο ανοίγματα του φαραγγιού της Κλεισούρας. Αριστερά η παραλία Σταμνάς και δεξιά η λίμνη Λυσιμαχία.

Η χλωρίδα

Από τα είδη χλωρίδας που απαντώνται στην Κλεισούρα είναι: η ενδημική Centaurea sp, είδος βραχόφυτου με παγκόσμια εξάπλωση μόνο εκεί και στα βράχια των Μαύρων Βουνών απέναντι στη Χερσόνησο του Άραξου στην Αχαΐα, συστάδες αιωνόβιες Κουτσουπιές και Μελικουκιές μέσα στο φαράγγι. Δάση με υπεραιωνόβιες και πλατύφυλλες βελανιδιές στο 2ο ήμισυ της διαδρομής. Από τα είδη ορνιθοπανίδας έχουν εντοπιστεί 12 είδη αρπακτικών πουλιών (τα 8 φωλιάζουν) στη διαδρομή.

kleisoysa 02
Στο άνοιγμα του φαραγγιού φαίνεται το φωτισμένο Αγρίνιο και μέρος της λίμνης Λυσιμαχίας.
 
kleisoysa 03
Ο πιλότος της Αερολέσχης Αγρινίου Γιώργος Καρδαράς σε πτήση πάνω απο το φαράγγι.
Στο βάθος φαίνεται η λιμνοθαλασσα Μεσολογγίου και το Αιτωλικό.

kleisoysa 06

 

Έγραψαν για την Κλεισούρα..

Ο Φραγκίσκος Πουκεβίλ που πέρασε στην περιοχή στο "Ταξίδι στην Ελλάδα" γράφει για την περιοχή.

"Αυτή είναι η περιοχή που δημιούργησε η φύση για να γίνει μια μέρα το φρούριο των Αιτωλών και το καταφύγιό τους. Το επισημαίνουμε τώρα, χωρίς φόβο να προδώσουμε το μυστικό των καταφυγίων που σχημάτισαν οι ουρανοί για να γλιτώσουν τους χριστιανούς από τις βαρβαρικές επιθέσεις". Και συνεχίζει ο Πουκεβίλ σ' άλλο σημείο του Οδοιπορικού του. "Στα γύρω μέρη αυτού του στενού, που η σιωπή του έσπαζε μόνο από το τραγούδι του φλώρου, της γαλιάντρας και του σπίνου... Οι οδηγοί μου έδειξαν στην αντίθετη πλευρά αυτής της χαράδρας τις βίγλες των ληστών, οι οποίοι, από τότε που καταστράφηκαν τα δένδρα πίσω από τα οποία κρύβονταν σχημάτιζαν ταμπούρια με σωρούς λίθων, πίσω από τα οποία πυροβολούσαν τους ταξιδιώτες. Μ' έτρωγε συνέχεια κρυφή ανησυχία, βλέποντας τους κρημνούς που μας τριγύριζαν. Τελικά μετά από τρία τέταρτα της ώρας κόπο, φθάσαμε στο υψηλότερο σημείο, απ' όπου είδα τη θάλασσα, το νησί και την πόλη Ανατολικό (Αιτωλικό). Όσο μπορούσε ν' απλωθεί το βλέμμα μου παρατήρησα και γρήγορα διαπίστωσα από κοντά πως το όρος Αράκυνθος εκτείνεται από τον Εύηνο ως κάτω από το Αγγελόκαστρο, όπου σβήνει με ελαφρά επικλινείς πλαγιές σε απόσταση πέντε περίπου χιλιομέτρων από την αριστερή όχθη του Αχελώου".

Ο Δημήτριος Βικέλας, στο Οδοιπορικό του "Από Νικοπόλεως εις Ολυμπίαν" (1884) γράφει:

"Μετά την διάβασιν του έλους, (των λιμνών Τριχωνίδας-Λυσιμαχίας) η οδός στρέφουσα προς τα δεξιά παρακολουθεί τους πρόποδας του όρους Ζυγού, αποτόμως υψομένου υπεράνω των δύο λιμνών έπειτα δε, κάμπτουσα προς τ' αριστερά εισέρχεται εις σειράν στενών φαράγγων, αίτινες απολήγουν εις την περιώνυμον Κλεισούραν, τα Κύκνεια Τέμπη των αρχαίων. Αι πετρώδεις πλευραί του σχιστού όρους υψούνται αποτόμως εκατέρωθεν ως τοίχοι υπερμεγέθεις, από δε του βάθους, οπόθεν βλέπεις επί των βράχων τα σημεία της βροχής και των ανέμων, φαντάζεσαι ότι προσφάτος τις υποχθόνιος κλονισμός τους διέρρηξε και τους ήνοιξε. Στενή λωρίς ουρανού κυανού χωρίζει υπεράνω της κεφαλής σου το χάσμα, που και που δε διασχίζει τον αέρα, εκεί υψηλά, γύψ πλατυπτέρυγος ή ταχύς ιέραξ, εις τα υπέρυθρα άκρα των βράχων διακρίνεις μόλις τας οπάς όπου έχουν τα όρνεα τας φωλεάς των.

 

πηγή κειμένου: epoxi.gr
φωτογραφίες: Γιώργος Καρδαράς

 

Δεν είναι τυχαίο οτι η εποχή του Φθινοπώρου ενέπνευσε ούκ ολίγους ποιητές, συγγραφείς και λοιπούς καλλιτέχνες στον Ελλαδικό και Παγκόσμιο χώρο της λογοτεχνίας, μουσικής, ζωγραφικής και όχι μόνο.

Για όλους όσους συμφωνούν οτι όντως έτσι είναι, παραθέτουμε το παρακάτω φωτογραφικό υλικό απο την πόλη του Αγρινίου μετά την χθεσινή βροχή. Τις φωτο τις τράβηξε ο Γιάννης Γιαννακόπουλος και τις ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook από όπου και τις "δανειστήκαμε". 

autumn in agrinio 2017 02

autumn in agrinio 2017 03

autumn in agrinio 2017 04

autumn in agrinio 2017 07

autumn in agrinio 2017 08

autumn in agrinio 2017 10

autumn in agrinio 2017 11

autumn in agrinio 2017 12

autumn in agrinio 2017 13

autumn in agrinio 2017 14

autumn in agrinio 2017 15

autumn in agrinio 2017 16

autumn in agrinio 2017 17

autumn in agrinio 2017 18

autumn in agrinio 2017 19

autumn in agrinio 2017 20

autumn in agrinio 2017 21

autumn in agrinio 2017 22

autumn in agrinio 2017 26

autumn in agrinio 2017 27

autumn in agrinio 2017 28

autumn in agrinio 2017 29

autumn in agrinio 2017 30

autumn in agrinio 2017 31

autumn in agrinio 2017 32

Σελίδα 1 από 2

 

mpampatsikos

fit ems

dimitra greka

manikas

prosfigas

mirgiannis banner

6p banner

giglas gym

panaitolikos1926

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

 liapis elastika
 
grivaswines

jooble

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

  • 1