logo small for menu

  • 1
facebookbutton Twitterbutton youtubebutton instagrambutton
Δευτέρα, 18η Δεκεμβρίου 2017, 1:11 πμ
Κώστας Παπαδόπουλος

Κώστας Παπαδόπουλος

Είναι συνταξιούχος δάσκαλος στο επάγγελμα και με γνώσεις ψυχολογίας. Αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο - εφημερίδες και site - τα τελευταία χρόνια συνεχώς και σχολιάζει την επικαιρότητα. Ως "ενεργός" πολίτης, ενδιαφέρεται για τα κοινά και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό, εκφράζοντας πάντα τις απόψεις του, αντικειμενικά και χωρίς κομματική ταυτότητα.

Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 14:01

Όλοι επαίτες είμαστε

Γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

Τι λέει ο νόμος για την επαιτεία, το γνωρίζουμε. Όπως γνωρίζουμε και τι λέει για τη φοροκλοπή, τη φοροδιαφυγή, την υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, τον παράνομο πλουτισμό κ.ο.κ. Το να φωνάζουμε, να καταδικάζουμε, να καταγγέλλουμε αυτούς που παρανομούν και να κριτικάρουμε αυτούς που τους καλύπτουν δεν είναι μόνο δικαίωμά μας, είναι και υποχρέωσή μας. Εάν θέλουμε – βέβαια – να λεγόμαστε ενεργοί πολίτες.

ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ γίνεται τελευταία για τους επαίτες (επαγγελματίες ή πεινασμένους) που έχουν κατακλύσει και τη δική μας πόλη και τους συναντάμε παντού. Και δεν πρόκειται μόνο για τους μόνιμους Ρομά, αλλά κι άλλους από διάφορες χώρες (νόμιμους ή παράνομους) και πολλούς τελευταία από Βουλγαρία και Ρουμανία. Και το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί «προνόμιο» του Αγρινίου αλλά όλης της χώρας. Γνωρίζουμε – εξάλλου – ότι κι Έλληνες άνεργοι και φτωχοί (οι περισσότεροι νέοι), έχουν κατακλύσει άλλες χώρες και κάνουν το ίδιο (γίνονται επαίτες) μέχρι να βρουν κάποια δουλειά. Κι όχι από φυγοπονία! Αλλά, μήπως κι εκείνοι οι Έλληνες που – μέσα στην ίδια τους τη χώρα – τα τελευταία χρόνια της κρίσης, τρέχουν στα συσσίτια, απλώνουν τα χέρια μπας και μπορέσουν ν’ αρπάξουν μια τσάντα με κηπευτικά, πατάτες ή φαγητό – εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου – δεν είναι επαίτες; Κι όλοι οι Έλληνες – συρόμενοι πίσω απ’ τους ανάξιους «ηγέτες» μας – που ζητάμε γονατιστοί και διαρκώς δανεικά δεν είμαστε επαίτες;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ – κι εγώ το πιστεύω – άνθρωποι που έχουν την επαιτεία ως επάγγελμα, που εκμεταλλεύονται ακόμα και τα ίδια τους τα παιδιά, που τ’ αμολάνε στα διάφορα στέκια και στο τέλος της ημέρας τούς παίρνουν ό,τι κατάφεραν να εισπράξουν. Ναι, αυτοί πρέπει να εντοπίζονται, να παρακολουθούνται, να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται. Αυτοί, όχι τα παιδιά τα οποία είναι θύματά τους. Δεν είναι, όμως, όλοι όσοι – με κρύο και βροχή – τείνουν το χέρι για να εξοικονομήσουν το φαγητό της ημέρας, κυρίως τώρα σε περίοδο κρίσης, τέτοιοι. Εδώ θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός. Κι αυτόν το διαχωρισμό δε μπορούμε να τον κάνουμε εμείς οι πολίτες, χωρίς να γνωρίζουμε το τι κρύβεται πίσω απ’ τον καθένα τους. Αυτό μπορούν να το κάνουν οι διάφορες Αρχές (Ασφάλεια, δημοτική Αστυνομία, φιλανθρωπικές οργανώσεις) και κανείς άλλος. Όχι τσουβάλιασμα, για όνομα του Θεού!

ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ η άποψη κάποιων, ότι «φταίει η αστυνομία που δεν τους συμμαζεύει κι ο εισαγγελέας που δεν τους ρίχνει στο μπουντρούμι»!. Όχι, δεν είναι έτσι. Εδώ δε ρίχνονται στο «μπουντρούμι» μεγάλοι απατεώνες και κλέφτες, αυτούς τους θεονήστικους θα κλείσουν; Προσωπικά θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους (αστυνομικούς και εισαγγελείς) για τον ανθρωπισμό που δείχνουν. Σ’ αυτούς που ζητιανεύουν για να ζήσουν φυσικά κι όχι στους επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται παιδάκια και τούς παίρνουν το μεροκάματο. Αυτοί πρέπει και να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται παραδειγματικά. Όταν λέει κάποιος αστυνομικός σε μια ρακένδυτη κοπέλα (πραγματικό γεγονός) ότι απαγορεύεται να ζητιανεύει και συγχρόνως κάνει «τα στραβά μάτια» και την αφήνει να ζητιανεύει, βάζει την ανθρωπιά του πάνω απ’ το καθήκον και με κίνδυνο να κατηγορηθεί. Έχουν δει τα μάτια αυτών των ανθρώπων τόση εξαθλίωση και πείνα σ’ αυτούς που – αναγκαστικά – μεταφέρουν στις Υπηρεσίες τους για έλεγχο, όση κανείς άλλος. Και γνωρίζουν καλά, ότι οι υπηρεσίες πρόνοιας του κράτους, της αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας (!) τούς έχουν αποκλεισμένους απ’ την … ευσπλαχνία τους. Και γι’ αυτό είναι πάνω απ’ όλα Άνθρωποι.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι «για τον ελεήμονα, τον ευσπλαχνικό άνθρωπο που δίνει στον επαίτη, η ελεημοσύνη μπορεί να είναι αποτέλεσμα ηθικού εκβιασμού», όπως επίσης ότι «η πράξη του ελεήμονα καθησυχάζει την κοινωνική του συνείδηση», όπως ακριβώς διάβασα σε πρόσφατο δημοσίευμα. Δε συμφωνώ, όμως, στο ότι μια τέτοια πράξη «απομακρύνει τη σκέψη απ’ τα κοινωνικά προβλήματα κι απέχει (αυτός που ελεεί) απ’ την κοινωνική δράση». Αυτό ευσταθεί μόνο για ελάχιστους, για εκείνους που κάνουν ελεημοσύνη μόνο του θεαθήναι. Για τους σημερινούς «Φαρισαίους», δηλαδή. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φιλανθρωπία γενικώς, αποτελεί μία απ’ τις καλύτερες ψυχοθεραπευτικές δράσεις. Οπότε, όποιος ελεεί, κάνει καλό και στον ανήμπορο επαίτη και στον εαυτό του.

Καλοδεχούμενοι, λοιπόν, οι έχοντες πραγματική ανάγκη ζητιάνοι και τιμωρία στους επαγγελματίες επαίτες. Αυτό είναι το δίκαιο.

Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 00:41

ΙΔΟΥ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΛΗΨΗ...

γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΑΥΤΟ που θα δείτε παρακάτω, δεν είναι εικόνα απ' τη σημερινή καταστροφή στην Αιτωλοακαρνανία. Η πρώτη φωτογραφία είναι παλιά, καταγγελθείσα απ' το 2010 ακόμα! Η δεύτερη, είναι του Μάρτη του 2016! ΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ μέτρα των αρμοδίων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (και πιο συγκεκριμένα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) ήταν να ρίξουν "μπάζα", δηλαδή να γεμίσουν τα κενά με χώμα και πέτρες, για να μη φαίνονται! ΠΑΡΑ δε, την καινούρια προκαταρκτική εξέταση που διέταξε, άμεσα τότε, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου (υπήρχε κι άλλη παλιά) ΚΑΙ τις δύο (2) Αυτοψίες της Τροχαίας Αγρινίου - μέσα στον ίδιο χρόνο - και τη σήμανση "επικινδυνότητας" που έκανε απ' τη μεριά της, οι οποίες απεστάλησαν κι αυτές στην Εισαγγελία, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΚΟΜΑ...! ΚΙ ΑΣ υπήρχε χρηματοδότηση, απ' το Π.Δ.Ε κι απ' τον Ιούνιο του 2012, με 50.000 ευρώ για Μελέτη και 350.000 ευρώ για κατασκευή έργου στο επικίνδυνο σημείο της πρώτης φωτογραφίας - που είναι τμήμα της 15ης επαρχιακής οδού, απ' όπου θα μπορούσε να περάσει ο οποιοσδήποτε - και διακοπές της συγκοινωνίας, κατά τους χειμερινούς μήνες, απ' το ΚΤΕΛ... ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ κατολίσθηση μάλιστα (δεύτερη φωτογραφία), το ποσό για την άρση ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ αυτής επικινδυνότητας, εκτινάχτηκε στα 773.000 ευρώ! Η οποία (χρηματοδότηση) εξασφαλίστηκε άμεσα - λόγω και της νέας παρέμβασης του Εισαγγελέα και της Προκαταρκτικής Εξέτασης που παρήγγειλε, όπως άμεσα ολοκληρώθηκε και νέα Μελέτη. ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ, όμως, η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου, έγινε μόλις πριν λίγες μέρες, με αδικαιολόγητη καθυστέρηση. ΜΕΧΡΙ να ολοκληρωθεί η διαδικασία και γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου, θα περάσει κι ο φετινός χειμώνας!

ΔΗΛΑΔΗ, εκτίθενται ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο - τώρα μάλιστα έχει "καθίσει" το οδόστρωμα και βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευσή του, με ορατό τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα - και οι αρμόδιοι της περιφέρειας και του δήμου Αγρινίου, μαζί με τις Πολιτικές Προστασίες τους - κωφεύουν εγκληματικά! ΝΑ ΔΟΥΜΕ, λοιπόν, τι θ' αποφασίσει τώρα, ο νέος Εισαγγελικός Λειτουργός...

το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στο site  Agrinionews.gr στις

SOS για τον δρόμο στη θέση Καστανόρεμα Καστανούλας

 

foto-2

2-5

Επανέρχεται η Κίνηση Πολιτών

Στη γνωστή πλέον επικινδυνότητα τμήματος δρόμου της 15ης Επαρχιακής Οδού, στη θέση «Καστανόρεμα», λίγο πριν την Τοπική Κοινότητα Καστανούλας, που υπάγεται στο δήμο Αγρινίου, τον τελευταίο μήνα – κι ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες κι ώρες – η κατάσταση από κατολίσθηση, όχι μόνο δυσχεραίνει τη διάβαση αυτοκινήτων, αλλά είναι ορατός ο κίνδυνος να αποκοπεί παντελώς και το εναπομείναν τμήμα του οδοστρώματος, με άμεσο κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών.
Το πρόβλημα είναι γνωστό, υπάρχει δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, όμως – και παρά την τελευταία απάντηση , προ έτους, της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου – ωστόσο τίποτε ουσιαστικό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.
Τα ανωτέρω αναφέρονται από την Κίνηση Πολιτών δια του εκπροσώπου της Κ.Παπαδόπουλου σε έγγραφη καταγγελία (της 15ης Μαρτίου 2016) προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, τον Διευθυντή Τροχαίας και τον δήμαρχο Αγρινίου ενώ κοινοποιήθηκε και στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Η Κίνηση Πολιτών ζητά από την Τροχαία Αγρινίου όπως μεταβεί άμεσα στο αναφερόμενο σημείο για εκτίμηση της κατάστασης, για το αν πρέπει ή όχι να διέρχονται απ’ το σημείο αυτοκίνητα με ασφάλεια (ακόμα και λεωφορείο) και να καταθέσει έγγραφη ενημέρωση προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζητά όπως επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης, συνεκτιμώντας όλα τα μέχρι σήμερα στοιχεία (καταγγελίες, δικογραφία, απαντήσεις αρμοδίων κ.τ.λ.) και πράξει τα δέοντα « πριν θρηνήσουμε θύματα».
«Για την οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη πλέον, δεν θα φέρουμε ουδεμία ευθύνη εμείς, αλλά οι αρμόδιες Αρχές, τόσο της Διοίκησης όσο και της Δικαιοσύνης (εισαγγελείς)», αναφέρει η Κίνηση Πολιτών .
Σημειωτέον πάντως πως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Περιφερειακή Ενότητα, στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει καινούρια εργολαβία για την πλήρη αποκατάσταση του συγκεκριμένου δικτύου. Ωστόσο το ζήτημα είναι οι υποσχέσεις επιτέλους να γίνουν πράξη.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΕΤΟΥΣ- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 

eggrafo 1

eggrafo 2

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 23:28

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ...

Γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ οι εικόνες και τα βίντεο της τεράστιας καταστροφής των τελευταίων ημερών, σε Αργολίδα, Κύμη και τα δυτικά προάστια της Αττικής, απ' την οποία, δυστυχώς, θρηνούμε κι ανθρώπινες ζωές. Δεν αξίζει καν ν' ασχοληθώ με τις βλακείες και τα λεγόμενα απ' τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, την αρμόδια περιφερειάρχη Αττικής, κα Δούρου και τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων, δημάρχων κ.τ.λ., γιατί ηλιθιότητες και μόνο μπορεί να εκστομίσει κάποιος ή κάποια, "κατόπιν εορτής", αφού το κακό έγινε και οι νεκροί δε γυρνούν πίσω, δυστυχώς...

- ΑΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩ το παρακάτω - ένα απ' τα πολλά - το κάνω για να δείξω κι αποδείξω, το ποιοι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, τέτοιων καταστροφών, οι οποίες είναι πάρα πολλές στο πέρασμα των χρόνων κι όχι μόνο η χθεσινή και η προχθεσινή. ΤΟΤΕ που είχα γράψει αυτά, στην παρακάτω ανάρτηση, στο agrinionews.gr, (7 Δεκεμβρίου 2013), είχαν προηγηθεί (αν θυμάστε) παρόμοιες καταστροφές, στο Άργος και τη Ρόδο. ΟΣΟ για τη δική μου τότε, κατεπείγουσα καταγγελία, προς τους αποδέκτες που φαίνονται (και δεν ήταν η πρώτη, ούτε η τελευταία), εκείνο που έχω να πω, είναι πως ΚΑΝΕΝΑΣ απ' τους αποδέκτες δεν ασχολήθηκε. Τα πάντα κουκουλώθηκαν! Ήταν μάλιστα και η εποχή Σαμαρά και Βενιζέλου κι ένας σημερινός αντιπεριφερειάρχης στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ανήκουμε - και μάλιστα αρμόδιος για τα έργα - ήταν τότε ιδιαίτερος στο Γραφείο του κ. Βενιζέλου! ΤΟ ΕΧΩ ξαναγράψει πως, μετά από την αποστολή των στοιχείων ΚΑΙ στο Γραφείο του κ. Τσίπρα, η κατασκευή - άρση επικινδυνότητας - του έργου στο συγκεκριμένο σημείο (με προϋπολογισμό και χρηματοδότηση ύψους 773.000 ευρώ), ξεμπλόκαρε και, ήδη είναι τώρα, στη φάση των προσφορών, της ηλεκτρονικής δημοπράτησης (με το νέο τρόπο) και σύντομα θα εγκατασταθεί εργολάβος. ΟΜΩΣ, εκείνοι που το έβαζαν στα συρτάρια τους, μαζί με τα καταγγελλόμενα "πεταμένα" (πού;) χρήματα, ύψους μάλιστα 2,5 εκατ. ευρώ, θα τιμωρηθούν ποτέ;;; ΟΧΙ, λέω εγώ! Γιατί, ο κ. Τσίπρας ΔΕΝ έκανε τον παραμικρό έλεγχο στη διεφθαρμένη τοπική αυτοδιοίκηση, απ' την οποία βγήκαν και οι πιο πολλοί, αμέτρητοι, σημερινοί "νεόπλουτοι". ΟΠΟΤΕ, αυτός είναι σήμερα ο υπεράνω όλων Ηθικός Αυτουργός των όσων συμβαίνουν. ΕΤΣΙ είναι κ. Τσίπρα...!


(ανάρτηση του έτους 2013 στο site AgrinioNews.gr)

Έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών στην περιοχή μας, όπως σε Ρόδο και Πύργο

Οι καταστροφές που έγιναν πρόσφατα σε Ρόδο – Πύργο και κυρίως οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εκεί μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν περιορίζονται – δυστυχώς – μόνο σ’ αυτές τις περιοχές, ούτε θα είναι οι τελευταίες, γιατί σ’ ολόκληρη την επικράτεια το ίδιο χάλι υπάρχει στις υποδομές. Συνεχώς θρηνούμε θύματα, είτε από μπαζωμένα ρέματα, είτε από δρόμους καρμανιόλες από κακοτεχνίες δεκαετιών κι ας έρχονταν τα ευρωπαϊκά πακέτα χρηματοδότησης το ένα μετά το άλλο για υποδομές στη χώρα μας. Όσοι τα διαχειρίζονταν – και κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού – κοίταζαν πρώτα πόσα θα κλέψουν και μετά – με ό,τι περίσσευε – έριχναν και καμια πέτσα άσφαλτο πάνω στο χώμα!

Όσο για τη δική μας περιοχή τα πράγματα είναι χειρότερα. Ας θυμηθούμε τι έγινε στην Ποταμούλα πριν λίγα χρόνια, ας δούμε πόσους νεκρούς και τραυματίες απαριθμούμε κάθε χρόνο σε δρόμους τριτοκοσμικούς για να το διαπιστώσουμε. Και παρά τις κατά καιρούς καταγγελίες, είτε απ’ τα τοπικά Μ.Μ.Ε., είτε από φορείς και πολίτες, κανένας δεν τιμωρείται! «Είδες κανέναν δήμαρχο να πάει ποτέ φυλακή;» μου είπε κάποιος χαιρέκακα. «Τι κάθεσαι και γράφεις και καταγγέλλεις, αφού ξέρεις ότι όλα κουκουλώνονται» συνέχισε. Και δεν είχε κι άδικο!

Σαν εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Καστανούλας αλλά κι ως απλός πολίτης, ούτε σταμάτησα, ούτε θα σταματήσω να καταγγέλλω, φτάνοντας όσο πιο ψηλά χρειάζεται και γενικότερα για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μου, αλλά και ειδικότερα για επικινδυνότητα δρόμου (για πολλοστή φορά) της περιοχής μου. Κι επειδή υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και οι υπεύθυνοι της Διοίκησης αλλά και οι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί (Εισαγγελέας και Γενικός Επιθεωρητής) εδώ και τρία χρόνια δεν έδωσαν λύση, ούτε ευθύνες καταλογίστηκαν ακόμα, απέστειλα την υπόθεση (φάκελο με το σύνολο των στοιχείων) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το Σ.Δ.Ο.Ε. για δικές τους ενέργειες. Για να προλαβαίνουμε τραγωδίες και θύματα κι όχι να ψάχνουμε για ευθύνες κατόπιν εορτής. Είδαμε τον υπουργό Εσωτερικών με το πουλόβερ (!) να πηγαίνει στα σημεία των καταστροφών, αφού πρώτα έγιναν, και να τάζει «έκτακτο βοήθημα για τις πρώτες ανάγκες»! Και γι’ αυτούς που χάθηκαν ούτε συλλυπητήρια! Και γι’ αυτούς που είχαν μπαζωμένα ρέματα, γέφυρες απ’ τους Ιταλούς και τρισάθλιους δρόμους ούτε κουβέντα γι’ απόδοση ευθυνών!

Όλοι μας πρέπει να καταγγέλλουμε. Όσοι γνωρίζουμε και σιωπούμε, είμαστε συνυπεύθυνοι και θα πρέπει να βασανιζόμαστε από τύψεις, όταν θρηνούμε ανθρώπινα θύματα. Ας σηκωθούμε απ’ τους καναπέδες! Εδώ γίνεται «της κακομοίρας» και κάποιοι νοιάζονται για το πώς θα γίνουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες! Κι αργότερα, κάποιοι άλλοι, βουλευτές! Μας έχουν γραμμένους κανονικά, δεν το καταλαβαίνουμε; Θα τους αφήσουμε έτσι;

Παραθέτω εδώ και το έγγραφο – καταγγελία    

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ  

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ           
ΤΟΠ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥΛΑΣ                                                                                      

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αρ. Πρωτ:10                                     

Ημερομ:02-12-2013                                                  

                                                                                                       

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ:1) Εισαγγελία Αρείου Πάγου

           2) Σ.Δ.Ο.Ε.

Κοιν. 1: Γενικό Επιθεωρητή

             Δημόσιας Διοίκησης

            κ. Λ. Ρακιντζή

           2: Υπουργείο Εσωτερικών

            (Γραφείο κ. Υπουργού)

  1. Γραφείο κ. Πρωθυπουργού

( για δεύτερη φορά)

ΘΕΜΑ: «Καταγγελλόμενες κακοτεχνίες κι έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών»

Συνημμένα: α) Φάκελος με το σύνολο των στοιχείων τριών (3) ετών.

       β) Ιδιόχειρο σημείωμά μου με νέες καταγγελίες.

            Για να προλάβουμε ατυχήματα σαν τα πρόσφατα σε Ρόδο – Πύργο και στην περιοχή μας, εξαιτίας επικινδυνότητας τμήματος της 15ης Επαρχιακής Οδού λόγω σοβαρότατων κακοτεχνιών διαχρονικά κι επειδή:

Α. Απ’ το Μάρτιο του 2010 που στάλθηκε το πρώτο μας έγγραφο – καταγγελία προς τους Αρμόδιους και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου κι ένα χρόνο αργότερα προς το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή (με φάκελο όλων των στοιχείων) πέρασαν τρία (3) χρόνια κι εννέα (9) μήνες μέχρι σήμερα.

Β. Αν και στείλαμε δύο (2) κατεπείγουσες καταγγελίες (με αποδεικτικά στοιχεία σοβαρότατων ευθυνών), τόσο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, όσο και στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (στις 05-07-2012 η πρώτη και στις 13-05-2013 η δεύτερη), το πρόβλημα παραμένει όπως ήταν στην αρχή, κάθε χρόνο χειροτερεύει και κανείς υπεύθυνος δε λογοδοτεί.

Γ. Παρά το γεγονός ότι απ’ τις 14-06-2012 εγκρίθηκαν – μετά από πιέσεις και την πρώτη μας καταγγελία – χρήματα απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για μεν τη Μελέτη 50.000 ευρώ (ΣΑΜΠ 001) για δε την κατασκευή του έργου 350.000 ευρώ (ΣΑΕΠ 001), τίποτε δεν έγινε ακόμα κι ας διανύουμε τον 4ο χειμώνα απ’ το 2010 κι από θαύμα δε θρηνήσαμε ακόμα θύματα.

Δ. Παρά το ότι ζητήσαμε, με τη δεύτερη καταγγελία απ’ τους Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου για τη διαπίστωση – επί τόπου – των κακοτεχνιών, την επικινδυνότητα και την τύχη συνολικής χρηματοδότησης ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ για 3,5 χιλ. άθλιου δρόμου, τίποτε δεν έγινε.

Ε. Επειδή έχουμε στη διάθεσή μας τώρα τελευταία και νέα στοιχεία (που δε γνωρίζαμε πριν) για τρεις (3) ακόμα χρηματοδοτήσεις που αφορούσαν εργασίες και στο καταγγελλόμενο τμήμα αλλά και σε γειτονικά, άλλων 3,5 χιλ. περίπου (750.000 ευρώ, 350.000 ευρώ και 300.000 ευρώ) συνολικά δηλαδή το υπέρογκο ποσό των 2.400.000 ευρώ (μαζί με το 1.000.000 ευρώ που γνωρίζαμε) και τα οποία θα καταθέταμε στην Επιτροπή Ελέγχου εάν δημιουργούνταν ( κι απορούμε γιατί δε δημιουργήθηκε), τα αποστέλλουμε σε εσάς και στον κ. Ρακιντζή (που κοινοποιείται το παρόν) ως επιπρόσθετο άκρως επιβαρυντικό στοιχείο κακοδιαχείρισης τόσων χρημάτων με τόσες κακοτεχνίες. Στην ουσία πρόκειται για τρεις εργολαβίες που πληρώθηκαν για έργα που δεν είχαν ούτε στο ελάχιστο το αντίστοιχο εργασιακό αντίκρυσμα. Στην περιοχή δε, για την οποία δημοπρατήθηκαν τα 750.000 ευρώ, δεν έγινε τίποτε απ’ ότι γνωρίζουμε, ούτε καν γέφυρα σε επικίνδυνο χείμαρρο, την οποία κατασκευάζει τώρα ο δήμος Αγρινίου. Για δε την εργολαβία των 350.000 ευρώ στην οποία αναφέρεται και το καταγγελλόμενο επικίνδυνο τμήμα, χωρίς να γίνει το παραμικρό σ’ αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας, με την υπ’ αρ. 90534/05-04-2013 Απόφασή του, πληρώνει τον εργολάβο του έργου με το ποσό των 6.215,02 ευρώ ως υπόλοιπο χρέους έξι (6) χρόνια μετά τη δημοπράτησή του (2007)! Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με όργιο διαφθοράς και κακοτεχνιών.

            Μετά τα παραπάνω κι επειδή δε γνωρίζαμε τι μας επιφυλάσσει ο φετινός χειμώνας και για να μη θρηνήσουμε θύματα, απευθυνόμαστε προς εσάς, Εισαγγελία Αρείου Πάγου και ΣΔΟΕ, ένα βήμα πριν απευθυνθούμε σε τηλεοπτικά κανάλια και παρακαλούμε – στα πλαίσια και της πάταξης της διαφθοράς – να ενεργήσετε τα δέοντα άμεσα. Η κατάσταση είναι τελείως απαράδεκτη και οι αρμόδιοι (Προϊστάμενοι Υπηρεσιών, Εισαγγελέας, Γενικός Επιθεωρητής) κωλυσιεργούν κι εκθέτουν – οι ίδιοι πλέον – ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο (συνημμένες φωτογραφίες), στηριζόμενοι ίσως και σε ψευδείς απαντήσεις που τους αποστέλλονται συνεχώς απ’ τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλ/νίας (συνημμένα στοιχεία). Εάν – κάτι που αποφευχόμαστε – κατά το φετινό χειμώνα χαθεί ανθρώπινη ζωή, ποιος θα φέρει την ευθύνη; Περισσότερα – για διευκόλυνσή σας – στις ιδιόχειρες σημειώσεις μου πάνω σε όλα τα στοιχεία που αποστέλλονται και δεν αφορούν μόνο το συγκεκριμένο επικίνδυνο σημείο.

Είμαι στη διάθεσή σας στη Δ/νση και το τηλέφωνο που αναγράφονται στο συνημμένο ιδιόχειρο σημείωμά μου, μαζί με ονοματεπώνυμα υπευθύνων και θέσεων που κατείχαν ή κατέχουν.

 

unnamed 

Αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο σημείο απ’ τον τρισάθλιο δρόμο μήκους 3,5 χλμ.

Ο Εκπρόσωπος Κίνησης Πολιτών Καστανούλας

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 09:49

Ο ΦΟΒΟΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ !

γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΑΥΤΟ που είδα, χθες βράδυ, στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, ενός δήμου των 100 χιλιάδων κατοίκων, δεν περιγράφεται, ούτε σχολιάζεται! Μία οργή, ένα μίσος ο ένας για τον άλλον, με ύβρεις και χωρίς κανένα σεβασμό προς τον Κανονισμό και τον πρόεδρό του, ξεπέρασε και τις πιο επεισοδιακές συνεδριάσεις της Βουλής. Και μη χειρότερα...

- ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ, αν έμπαινε κανείς στο youtube που ήταν συνδεδεμένο σε απ' ευθείας μετάδοση κι έγραφε πόσοι το παρακολουθούν την κάθε στιγμή, ο αριθμός δεν ξεπέρασε ποτέ τους 33! Δηλαδή, μόνο τόσοι δημότες το παρακολουθούσαν! Οι περισσότεροι, είμαι σίγουρος, πως δεν ήξεραν καν αν συνεδριάζει, ούτε για ποια θέματα συζητούσαν...

- ΤΟ ΕΦΕΡΑ ως παράδειγμα αυτό, για να δικαιολογήσω τον τίτλο που έβαλα, ο οποίος συνδέεται με το παρακάτω άρθρο, το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να διαβαστεί, κυρίως από γονείς που μεγαλώνουν παιδιά. Γιατί ο Φόβος δεν μπαίνει μέσα μας έτσι ξαφνικά, αλλά διδάσκεται και καλλιεργείται απ' τους ίδιους τους γονείς, με τη συμπεριφορά τους. Υπάρχει η αντίληψη, λανθασμένη όμως - και περισσότερο στους παλιούς και συντηρητικούς γονείς - πως τα παιδιά τους οφείλουν να είναι τα "καλά παιδιά"! Και τα φορτώνουν με τα "πρέπει" και τα "μη", καταπιέζοντας μέσα τους κάθε επιθυμία και σκέψη που, κατά τη γνώμη των γονιών, δεν "πρέπει" να την εκφράζουν, μήπως και θεωρηθούν ως "κακά" παιδιά έξω στην κοινωνία. Και οι γονείς οι δικοί μας, των σημερινών ενηλίκων δηλαδή, αυτό το παράκαναν, μη γνωρίζοντας εκείνη την εποχή, για τις επιπτώσεις που θα είχε αυτό αργότερα στη ζωή μας. Τη "σκυτάλη" έπαιρναν μετά ιερείς κι άλλοι "κατηχητές" - το θυμάμαι κι απ' τον εαυτό μου - οι οποίοι έκαναν το φόβο τρόμο, με την "κόλαση" που μάς περιμένει στην άλλη, την "αιώνια ζωή", για την οποία προετοιμαζόμασταν σε τούτη τη ζωή...

- ΟΠΟΤΕ, μην ψάχνουμε σήμερα να βρούμε τα αίτια της πτώσης μας, τα αίτια της απραξίας μας, τα αίτια που ΔΕΝ αντιδρούμε. Ο Φόβος είναι η αιτία! Ο Φόβος που βρίσκεται ριζωμένος μέσα μας, απ' τα παιδικά μας χρόνια. Ο οποίος επανέρχεται στο προσκήνιο δυστυχώς, σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας. Και γι' αυτό έχουμε σήμερα μία κοινωνία φοβισμένων πολιτών, εκτός από εκείνους που πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια αλλιώς κι εκείνους που κατάφεραν να ξεπεράσουν το "σκόπελο" του Φόβου με διάφορους τρόπους... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

 


Τον Φόβο Που Μου Διδάξατε Με Έκανε Καλό Παιδί

Έκφραση Ψυχής Χώρος Συμβουλευτικής & ΨυχοΘεραπείας

(http://psychologos-mariakoraka.gr)

Ο άτιμος ο φόβος που μου διδάξατε με έκανε καλό παιδί…

Θυμάμαι να σας βλέπω να τσακώνεστε κρυφά, σε χαμηλούς τόνους.

Να μην ακούω.

Ναι γιατί δεν πρέπει να υψώνουμε τη φωνή μας.

Λες κι εγώ δεν καταλάβαινα.

Θυμάμαι να κλαίτε κρυφά, κάτω από τα σεντόνια, στο μπάνιο, στο δωμάτιό σας.

Ναι γιατί η λύπη ήταν κάτι κακό, δεν πρέπει να μας βλέπουν. Λες κι εγώ δεν καταλάβαινα.

Θυμάμαι να χαμογελάτε και να κάνετε σαν να μην τρέχει τίποτε όταν σας προσβάλανε, σας υποτιμούσαν.

Ναι γιατί το παν ήταν να είστε καλά παιδιά.

Από φόβο τι θα πει ο κόσμος και πως θα σας δει ο άλλος, πνιγόσασταν στα συναισθήματά σας.

Λες κι εγώ δεν καταλάβαινα.

Πολύ καλά καταλάβαινα.

Καταλάβαινα ότι όλα αυτά τα νιώθω κι εγώ.

Και δεν ήξερα τι να τα κάνω. Θυμός, λύπη, αγανάκτηση, απογοήτευση, που να τα πήγαινα;

Εσάς έβλεπα και είπα να σας μοιάσω.

Να είμαι το καλό παιδί, να χαμογελάω κι ας πονάω, να μη μιλάω και ας με θυμώνουν κι ας με πληγώνουν.

Από φόβο μήπως παρεξηγηθώ, μήπως δε με αγαπήσουν, μήπως γίνω κακό παιδί επειδή θα εκφραστώ.

Από αυτόν τον φόβο, έγινα κι εγώ το καλό παιδί.

Και σήμερα μπούχτισα.

Πνίγηκα.

Γιατί ποτέ δε μου μάθατε ότι το να είμαι το καλό παιδί δε θα μου έκανε και τόσο καλό τελικά.

Άνθρωποι πέρασαν και με ισοπεδώσανε.

Εκμεταλλεύτηκαν την καλή μου καρδιά, εκμεταλλεύτηκαν τη σιωπή μου, ξεπεράσανε τα όριά μου γιατί ποτέ δε μου μάθατε ότι βάζουμε ΚΑΙ όρια.

Από φόβο μήπως τους χάσω – γιατί έτσι μου είπατε- ηττόμουν κάθε μέρα.

Δε μου μάθατε ποτέ ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χειραγωγεί τη ψυχή μου, δε μου μάθατε ποτέ ότι όπως μπορώ να επιλέξω κάποιον να με αγαπήσει, έτσι μπορώ να επιλέξω και πότε θα του πω να σταματήσει να με πληγώνει.

Από φόβο μήπως δεν αγαπηθώ, κλείστηκα στον εαυτό μου, σιώπησα.

Ήσασταν καλά παιδιά.

Θέλατε να μου διδάξετε την αγάπη, την ελευθερία, την οικειότητα, τη ζεστασιά, τη φιλία, την τρυφερότητα, την συντροφικότητα, την ηρεμία.

Και καλώς πράξατε.

Μου άρεσαν όλα αυτά.

Ωστόσο δε μου δείξατε και τις σκιές που συντροφεύουν αυτά τα όμορφα πράγματα που μου διδάξατε.

Γιατί εγώ μεγάλωσα και ήθελα να συνεχίσω την κληρονομιά σας.

Αντίκρισα όμως πολλά εμπόδια για τα οποία και πάλι δε μου μιλήσατε.

Αντίκρισα ανθρώπους που η κληρονομιά που μου αφήσατε έγινε αντικείμενο χλευασμού, γελοιοποίησης, διακωμώδησης, εμπαινιγμού και εξευτελισμού.

Δε μου είπατε: «παιδί μου, άσχετα με το πόσο υπέροχο και μοναδικό πλάσμα είσαι, άσχετα με το πόσο αξίζει να αγαπηθείς και να αγαπήσεις, εκεί έξω θα συναντήσεις την ασυδοσία, το ψέμα, την κοροϊδία, την εκμετάλλευση, την προδοσία, την απογοήτευση.

Ό,τι και να γίνει, μην αρρωστήσεις την ψυχή σου.

Μην φοβηθείς.

Γιατί έτσι θα κάνεις έναν μεγάλο εχθρό.

Τον εαυτό σου.

Θα γίνεις ένα κουφάρι πόνου και ο πόνος θα έρθει επειδή θα επιρρίπτεις όλες τις ευθύνες στον εαυτό σου.

Θα λες ότι όλα αυτά συνέβηκαν επειδή δεν είσαι επαρκής.

Θα λες ότι δεν αξίζεις την αγάπη και τον σεβασμό κανενός.

Θα φοβηθείς να μιλήσεις, να εκφραστείς.

Θα φοβηθείς να προχωρήσεις, θα φοβηθείς να μείνεις, θα φοβηθείς να αγαπήσεις και πάλι.

Μην το κάνεις.

Άκου να σου πω παιδί μου, χρειάζεται να μάθεις να μην αγνοείς τον πόνο σου, αλλά ούτε να το παίζεις θύμα.

Όλα αυτά θα σε κάνουν να στραφείς εναντίον σου.

Μέσα σου να στρέφεσαι όχι εναντίον σου.

Κι όταν θα στραφείς μέσα σου θα συναντήσεις το φίδι που κουλουριάζει γύρω από την όμορφή σου καρδιά και θρέφεται από τις ενέργειές της, και αυτό το φίδι ονομάζεται φόβος.

Ο φόβος θα θέλει να γίνει σύμμαχός σου για να σε στρέψει εναντίον σου και να σε κάνει εχθρό σου.

Θα σε παραλύσει ώστε να μην κάνεις τίποτε, θα σου κλέψει την χαρά, θα σου εξαφανίσει το χαμόγελο, θα σε κάνει να πιστέψεις ότι δεν αξίζεις, θα σε βάλει στη γωνία να μείνεις σιωπηλή επειδή μπορεί αυτοί που είναι δίπλα σου σήμερα να φύγουν αν μιλήσεις, αν εκφραστείς.

Μπορεί να σε ρίξει στην μελαγχολία και αν τον πιστέψεις και πολύ, μπορεί να σε τυφλώσει τόσο που να θέλεις να δώσεις τέλος στη ζωή σου.

Δώσε όμως προσοχή παιδί μου.

Αυτόν τον φόβο μπορείς να τον μεταλλάξεις.

Να τον μεταμορφώσεις.

Πώς;

Ακούγοντάς τον, βλέποντάς τον, νιώθοντάς τον.

Και όταν θα το κάνεις θα μπορέσεις να προετοιμαστείς για κάτι καλύτερο, για κάτι μεγάλο.

Μέσα από αυτόν τον μεταλλαγμένο φόβο θα εξασφαλίσεις ότι έχεις περισσότερη δύναμη για να σηκωθείς και πάλι και να σαρώσεις, να ξεπεράσεις τα εμπόδια και εκείνους που σου τα βάλανε.

Ο μεταλλαγμένος φόβος θα σε προετοιμάσει να εξοπλιστείς με τα σωστά εφόδια ώστε να προστατέψεις την ψυχή σου από τους εισβολείς.

Θα σε προετοιμάσει να βλέπεις πιο καθαρά, να σκέφτεσαι πιο καθαρά, να επικοινωνείς πιο καθαρά ώστε να κάνεις καλύτερες επιλογές, να ανοίγεσαι εκεί που αξίζει και να ακούγεται πρώτα η φωνή σου για να μη χρειαστεί να ακουστεί η κραυγή σου.

Και έτσι θα μάθεις να βλέπεις ότι η αξία σου δε βρίσκεται έξω από σένα, ότι δε χρειάζεται κανένας να σε επιβεβαιώνει, γιατί θα ξέρεις από μόνος σου τι αξίζεις.

Δε θα φοβάσαι.

Θα αναγνωρίσεις πως οι άλλοι θα έχουν πάντα να σου επιρρίψουν ευθύνες επειδή δεν είναι επαρκής από μόνοι τους για να βρουν την ευτυχία μέσα τους.

Θα δεις πως η προδοσία και η απόρριψη δεν έχει σχέση με σένα, αλλά με εκείνον που τη διέπραξε.

Θα αντιληφθείς πως αυτός που θα σε εγκαταλείψει, θα αφήσει τελικά χώρο για να έρθει κάτι καλύτερο.

Δε θα φοβάσαι να μείνεις για λίγο μόνος.

Θα ξέρεις πως η δειλία ποτέ δεν αναλαμβάνει της ευθύνες της.

Για αυτό δε θα φοβηθείς μήπως εσύ είσαι ανεπαρκής.

Ο μεταλλαγμένος σου φόβος θα σου πει:

«Δείξε τη λύπη σου, είσαι άνθρωπος και θα πονέσεις. Κανένας άνθρωπος δεν έγινε κακός επειδή πόνεσε και το έδειξε»

«Πες ότι θύμωσες, ότι δυσαρεστήθηκες, ότι πληγώθηκες. Η ζωή δεν είναι μόνο να δείχνουμε όμορφα συναισθήματα. Και αν αυτός που σου προκάλεσε πόνο δεν το αναγνωρίζει, τότε μάλλον δε θα αναγνωρίζει και την αγάπη σου. Οπότε τι έχεις να φοβηθείς;»

«Βγάλε τη φωνή που πνίγεις μέσα σου. Κανείς δεν πέθανε επειδή άκουσε μια αγανακτισμένη φωνή. Τι φοβάσαι, μήπως σε κακοχαρακτηρίσουν; Ό,τι και να κάνεις, και φωτοστέφανο να φοράς κάτι θα έχουν να πουν».

«Εκφράσου. Εκφράσου με τον καλό τρόπο που έμαθες, χωρίς να περιμένεις πως και οι άλλοι θα εκφραστούν ανάλογα. Μη φοβάσαι, αν απομακρυνθούν. Αν το κάνουν για αυτόν τον λόγο τότε δεν άξιζαν την προσοχή σου έτσι κι αλλιώς».

Αυτά θα ήθελα να μου πείτε.

Γιατί έφτασα κάποια στιγμή στο σημείο να αμφισβητήσω την υπέροχη κληρονομιά σας επειδή έμαθα με σκληρό τρόπο ότι ο φόβος μήπως δεν είμαι καλό παιδί, φέρνει μόνο χάος στη ζωή.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έμαθα.

Αν και με περιττό πόνο, έμαθα.

Όπως και να έχει όμως σας ευχαριστώ.

Γιατί ήσασταν υπέροχοι, γιατί με μάθατε να αγαπώ κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό.

Κι ας φοβήθηκα.


Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στον αγαπημένο μου πατέρα που ο φόβος και η σιωπή του τον αρρώστησαν και τον πήραν μακριά. Εκείνη την στιγμή που τα φώτα αυτής της πραγματικότητας έσβησαν, στο δωμάτιο ήταν οι δικοί του άνθρωποι. Ήταν παρούσα μόνο η ΑΓΑΠΗ σε όλο της το μεγαλείο. Η ΑΓΑΠΗ που είναι η είσοδος και η έξοδος αυτού του κόσμο. Η ΑΓΑΠΗ το νόημα της ζωής. Ο φόβος παραμόνευε στη γωνιά του νομίζοντας ότι θα του δώσουμε σημασία. Όμως όχι. Τον είχαμε μάθει καλά, ξέραμε τι ήταν σε θέση να κάνει. Έφυγε αθόρυβα αυτή τη φορά, αφού όμως είχε κάνει τη δουλειά του. Δε θα του επιτρέψουμε να κάνει και πάλι την εμφάνισή του. Θα αγαπάμε, θα προχωράμε, θα εκφραζόμαστε, αλλά δε θα φοβόμαστε. Τίποτε!

charlikesmudkips.deviantart.com/newside.gr

***

Μαρία Κορακά
Ψυχολόγος – ΨυχοΘεραπεύτρια | Κοινωνική Λειτουργός | Θεραπεύτρια Ζευγαριού & Οικογένειας
Ιδρύτρια Έκφραση Ψυχής – Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας για Ενήλικες & Εφήβους
Βουραϊκού 2 (Πελεκανέικα) – Πάτρα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6974 349 109

γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΔΕΝ κοινοποιώ το παρακάτω ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ... - ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΟ ΜΑΣ... ως κάτι το πρωτοφανές - κάτι τέτοια περνούν πλέον απαρατήρητα. Το κάνω, για να δείξω πως, τέτοιου επιπέδου άνθρωποι και με κύρος μεγάλο, πολύ γνωστοί στο κοινό και "υπεράνω κάθε υποψίας", δε βγαίνουν στη φόρα εύκολα. Το γιατί, το καταλαβαίνουμε... Ο άνθρωπος αυτός, το παραδέχτηκε άμεσα και μάλιστα υποστήριξε πως ήταν ένα πάθος που δε μπορούσε να το υπερνικήσει κι ας ήξερε πως ήταν λάθος του. Πάθος ακατανίκητο! Ευκαιρία όμως να το συνδυάσω και με το άλλο θέμα των ημερών, που είναι η "δυσφορία φύλου" που νιώθουν εκείνοι κι εκείνες που καθημερινά ζουν ένα μαρτύριο, το ότι δηλαδή νιώθουν ξένοι μέσα στο ίδιο τους το σώμα και θα ήθελαν να βρίσκονται στο άλλο φύλο, απ' αυτό που γεννήθηκαν. Είναι κι αυτό κάτι το ακατανίκητο! Μιλάω για ενηλίκους κι όχι για 15χρονα που δεν έχουν ακόμα διαφοροποιηθεί και γίνεται ένας "πόλεμος" μέσα τους για όλα και πολύ περισσότερο για το σεξουαλικό τους προσδιορισμό. Αυτό, μπορεί να γίνεται σε άλλες χώρες, όμως εδώ στην Ελλάδα, με καμία ενημέρωση, ούτε των γονιών, ούτε των ανηλίκων, ούτε της κοινωνίας ολόκληρης, δεν είναι ώρα για κάτι τέτοια. Αργότερα, ίσως - αυτό κι άλλα πολλά - να έρχονταν από μόνο του...

- ΣΤΗ Γερμανία χθες, έγινε αποδεκτή κι επικυρώθηκε δικαστικά, η πρώτη υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι (ανδρών) και φωτογραφίζονται μάλιστα πανευτυχείς με το παιδί στην αγκαλιά και των δύο! Βέβαια εκεί, με νόμο που τέθηκε σε ισχύ απ' την 1η Οκτωβρίου, "μπορεί να παντρεύεται κάποιος με οποιονδήποτε, του άλλου ή και του ιδίου φύλου". Τώρα μπορούν και να υιοθετούν και παιδιά! Και δε διαμαρτύρονται...

- ΘΕΛΩ να πω, πως εδώ στην Ελλάδα, απλά διαμαρτυρόμαστε για οτιδήποτε, κάνουμε "την τρίχα τριχιά" (όπως κάποιοι που νομίζουν πως η ταυτότητα φύλου, σημαίνει απαραίτητα και χειρουργική επέμβαση, ακόμα και στα 15χρονα)! Ένα επικοινωνιακό και πολιτικό σόου ήταν όλο αυτό ΚΑΙ στην πράξη, τίποτε περισσότερο δε θα γίνεται, παρά μόνο θα καλύπτονται νομικά όσοι κι όσες νιώθουν πως τους εκφράζει το άλλο φύλο και δε θα περιθωριοποιούνται, ούτε στην κοινωνία, ούτε στα σχολεία όσοι κι όσες τυχαίνει να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά του άλλου φύλου απ' αυτό που γράφει η ταυτότητά τους. Εδώ, επιτρέπεται ήδη ο γάμος των ομόφυλων, οι οποίοι απέκτησαν κι άλλα δικαιώματα κι εμάς, μάς μάραναν τα 15χρονα... Όσο για την Εκκλησία, του θεαθήναι αντιδρούν και ωρύονται, απ' τη στιγμή που όλα τα δέχονται μετά! Απειλούσαν π.χ. πως δε θα κάνουν θρησκευτικό γάμο σε ζευγάρια που πρώτα έκαναν πολιτικό ΚΑΙ ΤΩΡΑ κάνουν και γάμους και βάπτιση μαζί!

- ΟΠΟΤΕ, ως συμπέρασμα βγαίνει το εξής κι αφορά τους γονείς και την οικογένεια: Ας οικοδομήσουμε, οι γονείς με τα παιδιά μας, καλύτερες σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας, ας συζητάμε όλα αυτά με τα παιδιά μας κι απ' τα πρώτα χρόνια ακόμα χωρίς ταμπού, ας αναλάβουμε και οι πατεράδες το ρόλο που μάς αναλογεί και μην τα φορτώνουμε όλα στις μητέρες ΚΑΙ ΤΟΤΕ κανένα πρόβλημα δε θα έχουμε, ούτε με το φύλο, ούτε με τους παιδόφιλους και παιδεραστές, όπως ο εδώ εικονιζόμενος. Οι οποίοι μπορεί, στο άμεσο μέλλον, κι αυτοί να μην τιμωρούνται, ως ψυχικά ασθενείς...

 

«Τη φωτογράφιζα και τη χάιδευα» – Σοκάρει η απολογία του καθηγητή μουσικής

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η απολογία του 60χρονου καθηγητή μουσικής, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα με την κατηγορία της κατ’εξακολούθηση ασέλγειας σε ανήλικες μαθήτριές του και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το bloko.gr, στην απολογία του ο 60χρονος υποστήριξε τα εξής:

«Είμαι δάσκαλος μουσικής και συγκεκριμένα φλάουτου. Την περίοδο 2014-2015 δίδασκα στα ωδεία … (αναφέρονται δύο ωδεία περιοχών της Αττικής), την περίοδο 2015-2016 δίδασκα στα ωδεία… (αναφέρονται τρία ωδεία περιοχών της Αττικής) και την περίοδο 2016-2017 δίδασκα στα ωδεία…(αναφέρονται και πάλι τρία ωδεία περιοχών της Αττικής).

Στο ωδείο (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων) έμεινα μέχρι τον Ιανουάριο 2017. Την …. (αναφέρεται ονοματεπώνυμο ανήλικης μαθήτριας) την είχα μαθήτρια από τότε που ήρθε στο ωδείο του … (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων) από τον Σεπτέμβριο του 2014. Κάποιες φορές την είχα φωτογραφίσει ενώ έπαιζε φλάουτο και κατάλαβα ότι της άρεσε που είχε την προσοχή μου. Την χάιδεψα κάποιες φορές στο κεφάλι και κάποια φορά, στις αρχές του 2017, έβαλα το χέρι της μπροστά μου… Κατάλαβα ότι δεν της άρεσε και το σταμάτησα. Εξαιτίας της … (αναφέρεται το όνομα της ανήλικης μαθήτριας) σταμάτησα από το ωδείο. Σταμάτησα γιατί σταμάτησε κι αυτή.

Την …. (αναφέρεται ονοματεπώνυμο άλλης ανήλικης μαθήτριας) την είχα μαθήτρια την περίοδο 2016-2017 στο ωδείο… (αναφέρεται άλλο ωδείο). Την φωτογράφισα κάποιες φορές και της άρεσε. Τη χάιδευα έξω από τα ρούχα και επίσης της άρεσε. Έτσι συνέχισα να τη χαϊδεύω και να τη φωτογραφίζω χωρίς τα ρούχα της…. Τρεις ή τέσσερις φορές την έβαλα να με ακουμπήσει εξωτερικά των ενδυμάτων μου και μια φορά … (αναφέρεται σε ασελγή πράξη) ενώ καθόταν στην καρέκλα. Αυτά έχουν γίνει αν θυμάμαι καλά μετά τα Χριστούγεννα του 2016. Άλλη μια κοπέλα που έχω φωτογραφίσει αλλά δεν έχω κάνει τίποτα μαζί της είναι η … (αναφέρεται το όνομα ανήλικης μαθήτριας) στο ωδείο … (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων). Την έχω φωτογραφίσει την ώρα του μαθήματος. Τίποτα το πονηρό. Δεν μπορούσα να δω τη … (αναφέρεται το όνομα ανήλικης μαθήτριας) αλλιώς. Έκανα μάθημα και σε άλλα παιδιά αυτής περίπου της ηλικίας. Σε ένα κορίτσι που στο μάθημα ερχόταν με τη μαμά της και σε ένα αγόρι και σε ένα κορίτσι στο ωδείο… (αναφέρεται άλλο ωδείο). Δεν έχει συμβεί τίποτε με αυτά τα παιδιά.

Ακολουθεί ερώτηση αστυνομικού: Όταν με τα παιδιά κάνατε αυτές τις πράξεις, κλειδώνατε την πόρτα της αίθουσας διδασκαλίας;

Απάντηση: Ποτέ. Ότι έκανα κρατούσε πολύ λίγο, δευτερόλεπτα. Έχω μετανιώσει για τις πράξεις μου. Έχω πρόβλημα. Ξέρω ότι αυτό που έκανα δεν είναι σωστό».

Στο πρώτο μέρος της απολογίας του, ο 60χρονος, προσπάθησε να αιτιολογήσει την παράνομη κατοχή των όπλων που βρέθηκαν έπειτα από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του.

Όπως είπε, τα μαχαίρια τα αγόρασε από την Αθήνα και τα χρησιμοποιούσε όταν έκανε ορειβασία ή κάμπινγκ. Όσον αφορά τα πιστόλια, για τα οποία δεν είχε άδεια, είπε ότι το ένα το αγόρασε για λόγους ασφαλείας, ενώ για τα φυσίγγια είπε πως ήταν γραμμένος σε σκοπευτικό όμιλο στο Γουδή και είχε προμηθευτεί εκατοντάδες σφαίρες με νόμιμη άδεια από την ΕΛΑΣ.

Πηγή:madata

http://24h.com.cy

 

 

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 20:23

ΙΔΟΥ, ΠΟΙΟΙ "ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ", κ. ΤΣΙΠΡΑ !

γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΔΕΘ, κ. Τσίπρα, είπατε, είπατε, είπατε... Και τι δεν είπατε! Μας γεμίσατε από υποσχέσεις και "ΘΑ"! Κάνατε και ...διαπιστώσεις! Αυτές που, εμείς οι πολίτες, τις ξέρουμε "απ' έξω κι ανακατωτά" που λέμε! Εκείνο που δε μας είπατε όμως, είναι το "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;"! Γιατί, εσείς ο ίδιος ΔΕΝ το γνωρίζετε αυτό. Ούτε οι υπουργοί σας, φυσικά... Να σας πω, λοιπόν, εγώ ποιοι κάνουν κουμάντο ακόμα και σήμερα: Κουμάντο κάνουν, εκείνοι που εμείς (ο λαός) στείλαμε στο "χρονοντούλαπο" της ιστορίας και στην αφάνεια... Εκείνοι που μας καταλήστεψαν και μας εξαθλίωσαν... Εκείνοι που - "με την άδειά σας" - συνεχίζουν να κυβερνούν κι ετοιμάζονται να μας ζητήσουν να κυβερνήσου και πάλι... "Με την άδειά σας", βγήκαν με θάρρος και θράσος απ' τα "καβούκια" τους και σχηματίζουν καινούριο κόμμα, με παμπάλαια υλικά... Κουμάντο κάνουν - κι εσείς ζείτε στον κόσμο σας - οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι της χώρας! Οι οποίοι προέρχονται απ' το παλιό ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ! Και ποιος τους ελέγχει αυτούς, κ. Τσίπρα; ΚΑΝΕΝΑΣ! Μέχρι και οι κατά τόπους εισαγγελείς και οι λεγόμενοι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί του κράτους, τίποτε δεν κάνουν και ΟΥΔΕΙΣ τους φοβάται! Ακόμα κι αν έχουν στα συρτάρια τους απανωτές και κατεπείγουσες καταγγελίες! Ακόμα κι αν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές!! Ούτε "Εκθέσεις Αυτοψίας" της Τροχαίας που δείχνουν την επικινδυνότητα και ζητούν να παρθούν μέτρα προστασίας, για να μη θρηνήσουμε θύματα, λαμβάνουν υπόψη τους, όχι μόνο εισαγγελείς, αλλά και οι πλέον αρμόδιοι - περιφερειάρχης, αρμόδιος/α αντιπεριφερειάρχης, Δ/ντής/α Τεχνικών Έργων - κατά προφανέστατη παράβαση καθήκοντος, κοροϊδεύοντας εισαγγελείς και καταγγέλλοντες, όπως εμάς...

- ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, κ. Τσίπρα, έχει έρθει στο Γραφείο σας, είναι αλήθεια πως το ξεμπλοκάρατε, όμως ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ των δικών σας (Γραφείου σας) εγγράφων, τα πέρασαν για "κουρελόχαρτα"! Ο ΔΡΟΜΟΣ που βλέπετε παρακάτω, είναι ακόμα έτσι! Κι ας είναι έτοιμος, επιτέλους, για δημοπράτηση, με προϋπολογισμό 773.000 ευρώ, απ' το περσινό καλοκαίρι ακόμα!!! Πέρασαν, δηλαδή, ακόμα δύο (2) καλοκαίρια (2016 - 2017) ανεκμετάλλευτα και πάμε για το δεύτερο χειμώνα! Και λέω ΑΚΟΜΑ, γιατί η πρώτη καταγγελία της Κίνησης Πολιτών, έγινε το 2010!!Και μιλάμε για λίαν επικίνδυνο σημείο, για το οποίο έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα. Μαζί και με άλλη καταγγελία, για ανυπαρξία έργου στο σημείο και σε απόσταση 10 χμ. περίπου - και με στοιχεία που δείχνουν πως δημοπρατήθηκα για εκεί, περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ - !!! Και στον κ Ρακιντζή στάλθηκαν τότε, (το 2011 και 2012) - τα χρεώθηκε ο Επιθεωρητής, κ. Δρόσος, σύμφωνα με τους κωδικούς που έχουμε - αλλά και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου... ΤΙΠΟΤΕ δεν έγινε! Με χώμα, η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κάλυψε το κενό, το χάος κι "όποιον πάρει ο χάρος"! Γιατί δε δημοπρατείται;;; Θα σας στείλω (Γραφείο σας) και πάλι το φάκελο, με όλα - και τα νεώτερα - στοιχεία, για να ψάξετε να το βρείτε εσείς το ΓΙΑΤΙ;;; Για να διαπιστώσετε κι ο ίδιος (έστω και οι συνεργάτες στο Γραφείο σας - είναι και η κα Θάνου τώρα εκεί) πως ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ, κ. ΤΣΙΠΡΑ... ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ...!!! ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΤΕΤΟΙΑ, ΙΣΩΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ...

Δείτε εδώ στοιχεία που αποδεικνύουν τα ανωτέρω

γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ο καιρός, τόσο και πιο πολύ αποδεικνύεται ότι, ανάμεσα σ' εμάς το λαό και τους πολιτικούς, υπάρχει ένα κενό, ένα χάος, μία "ουδέτερη ζώνη" που συνεχώς μεγαλώνει. Φτάσαμε δηλαδή να ζούμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους! Οι μεν πολιτικοί στο δικό τους "κόσμο", εμείς δε στο δικό μας! Εκείνοι, έχουν τη δική ρους "αρένα", όπου μαλώνουν, βρίζονται, κατηγορούν ο ένας τον άλλον, προσπαθούν και ψάχνουν να βρουν παλιές "αμαρτίες", ο καθένας για τον αντίπαλό του, γυρίζοντας πίσω ακόμα και μέχρι τη δικτατορία! Το είδαμε σήμερα κι αυτό το "νέο": Δεν πήγε καν, ούτε φαντάρος ο Γιαβρόγλου, υπουργός Παιδείας! Με αφορμή τη σημαία - που την κάνατε κλοτσοσκούφι, βρε αλήτες - βρέθηκε πως ο υπουργός εξαγόρασε τη θητεία του επί χούντας! Αν δεν ήταν το θέμα αυτό, θα έψαχνε κανείς; Και γιατί δεν "καρφώνετε" ο ένας τον άλλον, για το πόσα "φάγατε" ή χρωστάτε στη χώρα, την οποία εξαθλιώσατε άπαντες, συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης; Από νορμάλ ανθρώπους, δεν εκτοξεύονται τέτοιες ύβρεις, τέτοιες χυδαιότητες. Μόνο από ψυχασθενείς! Και είστε τέτοιοι, αφού, όπως δείχνετε, πάσχετε απ' το "Σύνδρομο Ύβρεως"! Δεν έχετε συναίσθηση καθόλου, για το πού καταντήσατε! Δεν καταλάβατε καν τον ξεπεσμό σας, τον εξευτελισμό σας, τη γελοιοποίησή σας! Σε όλους όσους κι όσες σας ακούν και σας βλέπουν...

- ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ, εμείς οι πολίτες, για τους οποίους ουδόλως νοιάζεστε, ούτε καν αφουγκράζεστε τον πόνο μας, ζούμε στο δικό μας κόσμο... Κι εμείς! Έχουμε τη δική μας "αρένα", στην οποία αλληλοβριζόμαστε, εκφραζόμαστε ανάλογα σε ποιον από εσάς "ανήκουμε"! Ήμαρτον, Θεέ μου! Δηλαδή, εμείς οι εξαθλιωμένοι από εσάς πολίτες, στην ουσία βάζουμε "πλάτη", για το δικό σας ανέβασμα, για ν' αποκτήσετε εσείς τις δικές σας "καρέκλες" στην "πολιτική Αλητεία"! Μήπως, επομένως, πάσχουμε κι εμείς από κανένα "σύνδρομο";; Κι όταν λέω εμείς, δεν εννοώ όλους φυσικά. Εξαιρούνται εκείνοι που ευνοούνται, οι "νεόπλουτοι" απ' τα κλεμμένα, κάποιοι άλλοι που λένε - με απίστευτο θράσος - πως δεν πληρώνουν πρόστιμα κι άλλα χρωστούμενα (όπως τα 5 εκατ. ευρώ που δήλωσε πως δεν πληρώνει κάποιος μεγαλοεκδότης και star της τηλεόρασης), ούτε όσους έχουν τα μεγάλα συμφέροντα. Κάνω λόγο για τους υπόλοιπους, εμάς που "βιαζόμαστε" καθημερινά, εδώ κι 7 χρόνια τουλάχιστον, απ' όλους τους πολιτικούς... Μήπως κι εμείς, λοιπόν, πάσχουμε απ' το " Σύνδρομο της Στοκχόλμης";; Σύμφωνα με το οποίο, εκείνοι που βιάζονται ή κακοποιούνται σεξουαλικά, φτάνουν στο σημείο να συμπαθούν ή και να ερωτεύονται τους ίδιους τους βιαστές;;

- ΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΛΙΓΑΚΙ...

therapywave sindromo tis stokcholmis desmii ton thiton

Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017 21:35

ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΑΡΘΡΟ, γενικότερα για την εκπαίδευση κι όχι μόνο ένα, θα γράψω μετά το Δεκαπενταύγουστο. Τώρα, λίγοι διαβάζουν. Δε γίνεται όμως να μη γράψω κάτι, έστω και μόνο για τη "σφήνα" που έβαλε ο υπουργός Παιδείας στο Νομοσχέδιο, αυτή με τους σημαιοφόρους στα δημοτικά σχολεία. Για τα γυμνάσια και λύκεια, "βλέπει" αργότερα ο υπουργός, ανάλογα και με τις αντιδράσεις. Όχι των γονιών φυσικά, ποιοι πολιτικοί νοιάζονται γι' αυτούς! Αλλά των βουλευτών (είδαμε, τι έγινε με το Δημήτρη Καμένο των ΑΝΕΛ που δεν ψήφισε!) και της Εκκλησίας, βεβαίως! Τώρα που τα "βρήκαν" μαζί της, είναι καιρός για "πίκρες"; Γιατί, το Νομοσχέδιο τούτο, έχει και ...λεπτομέρειες! Και ξέρουμε όλοι πως, ο "διάβολος" στις λεπτομέρειες κρύβεται! Σκεφτείτε να σήκωνε τώρα "μπαϊράκι" η Εκκλησία! Πάει και ο "συγκυβερνήτης" Πάνος Καμένος, πάει και η κυβέρνηση! Για τέτοια είμαστε τώρα; Την τρέμουν την Εκκλησία όλοι τους, τούτη τη στιγμή...

- ΟΣΟ ΤΩΡΑ για το "θέμα" που προέκυψε, πρέπει να ξέρουμε πως, πολύ παλιά έπρεπε, πρώτ' απ' όλα, να προσκομίζονταν εκείνο το πιστοποιητικό "πολιτικών φρονημάτων", μπας κι ο σημαιοφόρος τύχαινε να είναι παιδί κομμουνιστών(!), οπότε αποκλείονταν με την πρώτη! Αργότερα, το σημαιοφόρο τον επέλεγε ή τον πρότεινε ο εκάστοτε γυμναστής, με προσόν να είναι ο ψηλότερος, αν γινόταν και με "κορμοστασιά"! Κι αφού, μετά από χρόνια, τα σχολεία έγιναν ήδη "μικτά", άρχισε και το προσόν του καλύτερου μαθητή/μαθήτριας. Το χειρότερο σύστημα, για εμένα! Γιατί, γνωρίζω το πώς "φροντίζαμε", εμείς οι δάσκαλοι, απ' την Ε' τάξη ακόμα, για το ποιος ή ποια θα ήταν σημαιοφόρος την επόμενη χρονιά! Δε λέω για όλους, μπορεί κάποιοι και να μη "φρόντιζαν", οπότε στην κλήρωση ποντάρονταν όλα και τότε! Το πώς ένιωθαν πάρα πολλοί αδικημένοι μαθητές ή μαθήτριες και το πόσα ακούγαμε από γονείς αγανακτισμένους - γιατί πάντα υπήρχαν αδικίες και "μέσον", μην τα κρύβουμε αυτά - εμείς οι δάσκαλοι, δεν περιγράφονται με τίποτε! Και εκείνη η πίκρα αυτών που αδικούνταν...

- ΓΙΑ ΤΗΝ κατάσταση - αλλαγή που προτείνεται τώρα με τη "σφήνα" του υπουργού, πάλι τριβές θα υπάρχουν. Γιατί, ήρθε ξαφνικά και χωρίς καμία προετοιμασία γι' αυτό, των γονιών και των εκπαιδευτικών. Ας αφήσουμε τα παιδιά που είναι πάντα τα μεγάλα θύματα, τα οποία στην "πρέσα" τα βάζουμε και μάλιστα στην πιο κρίσιμη ηλικία τους. Η Παιδεία μας, έχει τόσες παθογένειες που είναι αδύνατο να δεχθεί τέτοιου είδους αλλαγές! Οι δύο μεγάλοι και σημαντικοί "πυλώνες" της σημερινής εκπαίδευσης, που είναι οι γονείς απ' τη μια και οι εκπαιδευτικοί απ' την άλλη, στην ουσία είναι ανύπαρκτοι. Με γονείς ανημέρωτους (χωρίς τις Σχολές Γονέων) κι εκπαιδευτικούς μη καταρτισμένους σωστά και θωρακισμένους με γνώσεις ψυχολογίας (αφού ψυχολόγους στα σχολεία δε βάζουν), ποιοι θα στηρίξουν τα παιδιά και ποιοι θα τα μάθουν πως ο αγώνας στη ζωή είναι το παν κι όχι το αν θα κρατήσουν στα χέρια τους τη σημαία;; Πρώτα φροντίζεις, κ. υπουργέ, τους δύο "πυλώνες" - γονείς κι εκπαιδευτικούς - και μετά πηγαίνεις στις μεταρρυθμίσεις. Οπότε, όλα τζίφος!!!

 

 

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 21:43

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ...!

γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας! Με τις συνηθισμένες τυπικές δηλώσεις των πολιτικών Αρχηγών, γεμάτες με "καρφιά" φέτος! Οι οποίοι, ήταν όλοι τους κατάμαυροι απ' τα μπάνια! Απ' "τα μπάνια τού λαού" έχουμε τώρα "τα μπάνια των πολιτικών", μιας κι ο λαός δεν έχει λεφτά, ούτε για βενζίνα, την σήμερον ημέρα...

- ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΗΣ, την ίδια μέρα της Γιορτής, βγήκαν και πάρα πολλές Ανακοινώσεις! Ακόμα και οι δικαστές και εισαγγελείς διχάστηκαν σήμερα! Άλλα ανακοινώνονται απ' την Ένωσή τους, αποστασιοποιούνται κάποιοι, κατηγορώντας το προεδρείο της Ένωσης! Βγαίνει κι ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και κατηγορεί την κυβέρνηση για ανάμειξή της στο έργο της Δικαιοσύνης! Κι εμείς, ο "Κυρίαρχος Λαός"; Βρε, "κομπογιαννίτες" όλων των Εξουσιών, ο κυρίαρχος λαός είναι πάω απ' όλα σας! Άλλο αν δε γνωρίζει τη δύναμή του και τη χαραμίζει... Όλες οι αποφάσεις που παίρνονται από εσάς, κύριοι Δικαστές, "Στο Όνομα Του Ελληνικού Λαού" παίρνονται! Ούτε στο όνομα της κυβέρνησης, ούτε στο όνομα της αντιπολίτευσης φυσικά. Και, σύμφωνα με το Σύνταγμα, "όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ' το λαό κι ασκούνται υπέρ αυτού"! Και, επίσης, ο ίδιος ο ελληνικός λαός, ορίζεται ως εγγυητής της εφαρμογής του Συντάγματος! Δεν τα γνωρίζετε αυτά;; Αν τα γνωρίζετε - και τα εφαρμόζετε στην πράξη πάντα - τότε ναι, έχουμε δημοκρατία. Αλλά εσείς τα "κουρελιάσατε" όλα, τα εξηγείτε κατά το δοκούν, ανίκανοι...

- ΚΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ έφταναν αυτά, είχαμε και την απίστευτη και πρωτοφανή - τζάμπα κιόλας - διαφήμιση του νέου βιβλίου του Βαρουφάκη! Άλλο που δεν ήθελε ο Γιάνης (με το ένα ν), σας έκανε ν' ασχολείστε με το περιεχόμενό του, άθλιοι πολιτικοί...

- ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ η σημερινή! "Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά σήμερα είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα", όπως έλεγε και ο Ηλιόπουλος, σε κάποια του ταινία... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ !

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 22:02

"ΠΕΣΕ ΠΙΤΑ ΝΑ ΣΕ ΦΑΩ" !

γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ, ήξερε τι έλεγε! Μήπως επαληθεύεται κιόλας, μ' αυτά που συμβαίνουν σήμερα; Το έχω γράψει πολλές φορές πως πρέπει να είμαστε "ενεργοί" πολίτες πρώτα απ' όλα, ανεξαρτήτως επαγγέλματος ή άλλης βιοποριστικής ενασχόλησης. Μπορεί και να ήμασταν στο παρελθόν, έστω και λιγότεροι απ' όσους έπρεπε. Σήμερα, όμως, το είδος αυτό του "ενεργού πολίτη", τείνει προς εξαφάνιση, ελάχιστοι πλέον ασχολούμαστε για το τι γίνεται γύρω μας, απ' τη συλλογικότητα φτάσαμε σε μία περίοδο επικίνδυνης ατομικότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το τώρα και το μέλλον μας. Μετατραπήκαμε σε "εαυτούληδες"! Τέτοιους πολίτες μάς ήθελαν και τα κατάφεραν. Οι οποιοιδήποτε εκμεταλλευτές μας, ντόπιοι και ξένοι. Ξύπνησε μέσα μας κι ο "ραγιαδισμός" που βρίσκεται στο DNA μας απ' την εποχή της "τουρκοκρατίας" και άβουλα όντα είμαστε, αυτό ακριβώς που επεδίωκαν...

- ΚΑΝΩ ΛΟΓΟ για την πραγματική ζωή έξω στην κοινωνία που ζούμε κι όχι για τη "διαδικτυακή", όπου προσπαθούμε να παρουσιαζόμαστε αλλιώς. Πίσω απ' τα πληκτρολόγια κάνουμε τους "επαναστάτες", για να ξεγελάμε τους εαυτούς μας πρώτα και τους υπόλοιπους δευτερευόντως. Προσπαθούμε έτσι να γεμίσουμε το "κενό" που βρίσκεται μέσα μας απ' την πραγματική ζωή έξω! Κι όχι μόνο αυτό. Στο διαδίκτυο, εκφράζουμε κι άποψη, κάνουμε και διαπιστώσεις, ασκούμε και κριτική για όλους και για όλα! Φταίει ο "ένας", φταίει ο "άλλος", φταίνε οι "ντόπιοι", φταίνε οι "ξένοι", φταίει ο "ηλίθιος" ο Τσίπρας και η παρέα του, φταίνε οι νόμοι και η δικαιοσύνη κ.ο.κ. Οι μόνοι που δε φταίμε είμαστε εμείς, ο καθένας από εμάς! Οπότε, γιατί να νοιαζόμαστε και γιατί ν' αγωνιζόμαστε; Καλύτερο το αραλίκι και η απραξία, κάποιοι άλλοι θ' αγωνιστούν και για εμάς και θα ρίξουν την "πίτα" στο στόμα μας έτοιμη! Αμ, δε! Μάλλον θεονήστικοι θα μείνουμε...

- ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα και δυστυχώς! Δίχως ενημέρωση, δίχως κανένα όραμα κι ελπίδα και, φυσικά, δίχως ίχνος αγώνα πλέον... Πού θα μάς βγάλει αυτό; Ούτε που το σκεφτόμαστε! Υπάρχουν εξαιρέσεις; Υπάρχουν, απλώς και μόνο για να επαληθεύουν τον κανόνα. Κι εκείνοι που αποτελούν εξαίρεση σήμερα, φαίνονται. Σαν τη μύγα μες το γάλα! Μπορεί ν' αποτελέσουν και τη "μαγιά" για το μέλλον, προτού "πάρουμε τα βουνά", απ' την τρέλα φυσικά κι όχι για διακοπές...

- ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, σε τέτοιες καταστάσεις, είναι η διάλυση των πάντων. Σε μία κοινωνία, δίχως αρχές κι αξίες, δίχως αξιοπρέπεια, δίχως ηθικούς φραγμούς, με οικογένειες "κομμάτια"... Και με τη νεολαία μας, με ολόκληρο τον κόσμο - τον φανταστικό κι όχι τον πραγματικό - στη χούφτα της, μέσα σε μια κάρτα sim... Εκεί συνομιλούν, εκεί κάνουν γνωριμίες, εκεί και "διαδικτυακό" σεξ! Να, που είχε δίκιο ο Φρόιντ πριν πολλά χρόνια, γράφοντας το βιβλίο του με τίτλο: "Ο Πολιτισμός, πηγή Δυστυχίας"! Και η Τεχνολογία επίσης, θα έγραφε σήμερα! Γιατί, αν ο πολιτισμός φέρνει συγκρούσεις με τα ένστικτά του ανθρώπου κι άρα τη δυστυχία, τότε η τεχνολογία, μπορεί και ν' αποβλακώσει πλήρως τον άνθρωπο και να τον μετατρέψει σ' ένα υποχείριό της...

 

Σελίδα 1 από 6

 

mpampatsikos

panaitolikos1926

domh

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

liapis elastika

fenia kolovoy

Εργασία στην Ελλάδα

grivaswines

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Το Θέμα της Ημέρας
  • 1