Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:47 μμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 04:01

Δείτε τί μπορεί να πάθετε αν δεν πίνετε πολύ νερό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε κάθε άρθρο που διαβάζεις με συμβουλές διατροφής και well-being, η άφθονη κατανάλωση νερούφιγουράρει μέσα στα πρώτα και πιο βασικά tips που πρέπει πάντοτε να ακολουθείς. Παρόλο που έχεις διαρκώς στο μυαλό σου ότι πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό μέσα στη μέρα, ως δια μαγείας κάθε φορά κάτι συμβαίνει και δεν το πετυχαίνεις. Αν ανήκεις κι εσύ, λοιπόν, στην ομάδα με αυτούς που δεν πίνουν αρκετό νερό, τότε το συγκεκριμένο άρθρο θα σε πείσει να αλλάξεις σύντομα συνήθειες.

largetgrg 7ff48

Ιδού τι μπορείς να πάθεις αν δεν ενυδατώνεις επαρκώς τον οργανισμό σου:

- Ακόμη και όταν είσαι υπό ήπια αφυδάτωση, ο μεταβολισμός σου θα επιβραδυνθεί και τα δυσάρεστα αποτελέσματά του θα φανούν σύντομα στη ζυγαριά σου.

- Η κατανάλωση νερού βοηθά στο να ξεγελάς την πείνα σου. Σύμφωνα με έρευνες όσοι πίνουν άφθονο νερό πριν τα κυρίως γεύματά τους τείνουν να λαμβάνουν λιγότερες θερμίδες.

Αντιθέτως, όσοι είναι αφυδατωμένοι τρώνε πολύ περισσότερο και παχαίνουν πιο εύκολα.

- Αν δεν πίνεις άφθονο νερό μέσα στη μέρα σου τότε είναι πολύ πιθανό να μπερδέψεις τη... δίψα με την πείνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς πολλοί είναι αυτοί που τρώνε ακατάπαυστα επειδή νιώθουν άκεφοι και κουρασμένοι (καταστάσεις για τις οποίες πολλές φορές ευθύνεται η αφυδάτωση).

- Η αφυδάτωση δημιουργεί έντονη επιθυμία για γλυκό και γενικότερα υπερκατανάλωση ζάχαρης, με αρνητικές επιπτώσεις στη σιλουέτα σου.

larger3r3 42355

- Αν δεν πίνεις αρκετό νερό η ξηροστομία θα κάνει πολύ σύντομα την εμφάνισή της και δυστυχώς μαζί της θα κάνει πανηγυρική εμφάνιση και η κακοσμία.

- Εκτός από το σώμα σου, αρνητικές επιπτώσεις θα δεις και στο πρόσωπό σου. Η αφυδάτωση προκαλεί ξηροδερμία και οι ρυτίδες δε θα αργήσουν να φανούν (ή να γίνουν εντονότερες).

- Όταν είσαι αφυδατωμένη τα γαστρικά υγρά είναι πολύ όξινα. Αυτό τι σημαίνει; Μα φυσικά πως οι καούρες θα σου χτυπήσουν την πόρτα.

- Αν δεν πίνεις άφθονο νερό θα συσσωρευτούν τοξίνες και βακτήρια στο αίμα, με αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη σου.

- Τέλος, η μειωμένη πρόσληψη νερού έχει συσχετιστεί και με τα παρακάτω αρνητικά συμπτώματα: κόπωση, αδυναμία, πονοκέφαλος, νευρικότητα, ζάλη κ.α

Πηγή: Δήμητρα Τσιγγενέ, queen.gr

 

Διαβάστηκε 2078 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.