Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:25 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 00:22

39η Γενική Συνέλευση Επιμελητηρίων Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα στην αίθουσα του Διοικητηρίου απο 10 εως 12 Ιουνίου ή 39η Γενική Συνέλευση Επιμελητηρίων Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.). Ο Πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Παιραιά και δικτύου νησιωτικών επιμελητηρίων Ευρωπαικής Ενωσης Γεώργιος Μπενέτος έδωσε συνέντευξη στο AgrinioBestOf.gr και την Χρύσα Σπαή.

"Βασικό θέμα στην συναντησή μας στο τριήμερο συνέδριο του ομίλου Ε.Ο.Α.Ε.Ν. είναι η τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας. Ο τουριστικός κλάδος αποτελεί βασική πηγή εσόδων και απασχόλησης στις τοπικές οικονομίες. Κάθε περιοχή έχει να ανδείξει και να αναπτύξει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πλεονεκτημά της. Μέσα απο τις συναντήσεις μας με συναδέλφους απο την Ευρωπαική ενωση μας δίνεται η δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών και προώθησης του τουριστικού προιόντος σε μια "πιο φιλική αγορά". Η κεντρική ιδέα της δράσης του δικτύου INSULEUR στρέφεται γύρω απο την θέσπιση ιδιαιτέρων πολιτικών για τις νησιωτικές περιοχές διεκδικώντας απο την ευρωπαική και πολιτική εξουσία διαφορετική μεταχείρηση απο τις ηπειρωτικές περιοχές εξ'αιτίας της ιδιαιτερότητας των νησιών ως εδαφών και των φυσικών μειονεκτημάτων που παρουσιάζουν στην ανάπτυξή τους. Αλήθεια τι εννοούμε όταν λέμε ανάπτυξη μια νησιωτικής ή μιας παραθαλλάσιας περιοχής;  Εξυπνη ανάπτυξη θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε οτι είναι αυτή που εκμεταλλεύεται τα ιδιάιτερα χαρακτηριστικά μιας περιοχής, τα οριοθετεί και τα αναπτύσει με σύγχρονο τεχνολογικό τρόπο, αποσκοπώντας στην παρουσίαση του καλύτερου δυνατού ποιοτικά προιόντος παραμένοντας ταυτόχρονα και δελεαστικού σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 

Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας οταν αυτή γίνεται με πρόγραμμα, μελέτη και στάθμιση όλων των συντελεστών παραγωγής δεν θα μπορούσε παρά να έχει συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα. Ο τουρισμός έχει σημαντική θέση στην Ελληνική οικονομία. Είναι ο πρωταρχικός τομέας μέσω του οποίου οι περιφέρειες στοχεύουν στην εφαρμογή ή στην ενδυνάμωση της οικονομικής και κοινωνικής τους ανάπτυξης. Η τουριστική δραστηριότητα εντείνει τους άλλους τομείς της οικονομίας. Ο τουρισμός είναι φορέας που είναι δυνατόν να επιτρέψει την εκδήλωση η την ενθάρυνση άλλων τομέων οικονομικής δραστηριότητας όπως, η βιοτεχνία το εμπόριο και οι υπηρεσίες.

Πρέπει να αναπτυχθούν και άλλα πρότυπα "του Ηλιου και της Παραλίας". αναμφισβήτητα ο τουρισμός αποτελεί μια σημαντική πηγή πλούτου για τις οικονομίες των περιοχών που αναπτύσεται. Θα πρέπει όμως να επενδύσουμε και σε άλλες μορφές οικονομικής δραστηριότητας, όπως αυτή της μεταποίησης η οποία θα βασιστεί στην πράσινη επιχειρηματικότητα και στην υποστήρηξη της καινοτομίας.

Ας αναλάβουμε την ευθύνη της δράσης μας ωθώντας την Εθνική και Ευρωπαική Εξουσία να μας ακολουθήσει με τις αναγκαίες πολιτικές παρεμβάσεις. Ας αποδείξουμε στην πράξη οτι τα Επιμελητήρια γενικότερα μπορούν να είναι κοιτίδες γνώσης και καινοτόμου δράσης, όσον αφορά την καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη των μελών τους και όχι "επιχειρήσεις" που θα δρούν "ανταγωνιστικά" στα μέλη τους."

 

Στην συνέλευση Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, ο Πρόεδρος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Νησιών, ο Πρόεδρος Λιμένων Βαλεαρίδων Νήσων και Επίτιμος Πρόεδρος του Insuleur, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών επαγγελματικών σωματείων, ενώ βραβεύτηκαν εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας για τη προσφορά τους στο θεσμό μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Γεράσιμος Γεωργάκης, αλλά και η υπάλληλος του  φορέα, Αθανασίου Πηνελόπη.

Κεντρική φωτό και πληροφορίες απο τα Λυκαδίτικα Νέα

Διαβάστηκε 5343 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 23:31
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033