Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:31 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 19:04

«Η ΕΠΑΣ Μεσολογγίου ( Τμήμα Μαγειρικής) μας γέμισε ελπίδα & αισιοδοξία»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη χώρα μας πολύ εύκολα απαξιώνουμε και υποβαθμίζουμε ό,τι παράγει και δημιουργεί ο δημόσιος τομέας και η δημόσια παιδεία. «Άχρηστο» το δημόσιο σχολείο, τα ΕΠΑΛ, ΟΙ ΕΠΑΣ, Ο ΟΑΕΔ ,λένε πολλοί ,προς δόξαν των ιδιωτικών σχολών, που εκεί δήθεν γίνεται καλή δουλειά… μάλλον γιατί πληρώνεις…

Όμως, τους διέψευσε όλους, η Ε.Π.Α.Σ Μεσολογγίου και το Τμήμα Μαγειρικής, το Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Μαΐου 2016 , στο Βλοχό ,του πρώην Δήμου Θεστιέων και στο 3ο συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και πολιτισμού.

Τα παιδιά της ΕΠΑΣ επιμελήθηκαν τη διατροφή των συνέδρων αφιλοκερδώς ,παρουσιάζοντας τις μαγειρικές τους και γευσιγνωστικές τους ικανότητες . Διέψευσαν όλες τις παραπάνω θεωρίες, με την πραγματικά επαγγελματική τους δουλειά που έκαναν με ταωραιότατα και πρωτότυπα φαγητά σε μεγάλη ποικιλία, τα γλυκά και τα εδέσματα. Η ευγένεια και το χαμόγελο των παιδιών, συνόδευε τις θαυμάσιες γαστρονομικές τους δημιουργίες που θα ζήλευαν επαγγελματίες σεφ.

Αξίζουν, πραγματικά, θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στους καθηγητές , στο Διευθυντή της σχολής, που θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για τη δουλειά που κάνουν, για το ήθος και τις αξίες που μεταλαμπαδεύουν στους μαθητές τους. Σε αυτή τη χώρα που όλα απαξιώνονται και ισοπεδώνονται, τα παιδιά της ΕΠΑΣ, μας έδωσαν ΕΛΠΊΔΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΊΑ ότι αυτός ο τόπος ,μπορεί να προκόψει και να δημιουργήσει. Ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια η επαγγελματική εκπαίδευση, να ανοιχτεί στην κοινωνία και να υπηρετήσει δράσεις και πρωτοβουλίες ανάδειξης του πολιτισμού και της τοπικής ιστορίας.

Θερμά συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά που επιμελήθηκαν τη διατροφή των συνέδρων . Το μέλλον πραγματικά τους ανήκει ,αρκεί να συνεχίσουν να προσφέρουν στην κοινωνία απαλλαγμένα από την άθλια ιδιοτέλεια και τη μιζέρια της εποχής μας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Φ. ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

e–mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

πηγή: agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2506 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 02:06
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.