Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:28 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 17:57

Nέα στοιχεία για το ιερό του Απόλλωνος στο Θέρμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Πλούσιο» το έργο της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και για το 2015, Kάθε χρόνο, περί τον Mάιο, ο Γενικός Γραμματεύς του Συμβουλίου της ανακοινώνει σε ειδική Δημόσια Συνεδρία το ετήσιο έργο και αυτό έπραξε σήμερα ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Πετράκος.


Έγινε λόγος για τις ανασκαφές που διεξάγονται υπό την αιγίδα της και ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά. Μεταξύ αυτών η νέα έρευνα στο ιερό του Απόλλωνος στο Θέρμο της Αιτωλίας από τον Ιωάννη Παπαποστόλου . Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σήμερα η ανασκαφή δείχνει ενδιαφέρουσα. Ως τώρα, αποκάλυψε δύο μνημειώδη λίθινα κλιμακοστάσια (σκαλοπάτια) που αντιστοιχούν στα δυο ανοίγματα εξόδου που υπάρχουν στον οπίσθιο τοίχο της στοάς, ενώ δύο τομές που έγιναν στον ναό του Απόλλωνος Λυσείου δεν έδωσαν στοιχεία για χρήση του χώρου σε προγενέστερη του ναού εποχή, γεγονός που δείχνει ότι η κατασκευή του έγινε πιθανόν στην ελληνιστική εποχή και όχι στον πρώιμο 6ο αι. πΧ, όπως πιστευόταν ως σήμερα.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2696 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.