Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  2:07 μμ
 
wm small
Σάββατο, 14 Μαϊος 2016 18:58

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία φέρνει και προτάσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για πρώτη φορά το Αγρίνιο συμμετέχει αύριο στην πανελλαδική ποδηλατοπορεία, που γίνεται ταυτόχρονα σε δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα ( δείτε εδώ). Οι διοργανωτές στην σελίδα τους στο fb δίνουν ένα παραπάνω τόνο καταθέτοντας προτάσεις για την δημιουργία ποδηλατικού δικτύου:

Αιτήματα – προτάσεις

Εκτός από μια γιορτή του ποδηλάτου ή Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι μια ευκαιρία για υγιή διάλογο των ποδηλατών με τις αρχές. Καταθέτουμε τα παρακάτω αιτήματα – προτάσεις προς τον δήμο και όποιον άλλο φορέα εμπλέκεται:

1) Επέκταση των πεζοδρομήσεων με έμφαση στο κέντρο της πόλης.
2) Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων για αστική μετακίνηση.
3) Δημιουργία ποδηλατικων διαδρομών για τουρισμό και αναψυχή στις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Για να φανεί πόσο ρεαλιστική αλλά και πόσο ωφέλιμη θα είναι η δημιουργία του ποδηλατικού δικτύου, μέσα και έξω από την πόλη, προτείνουμε και μια συγκεκριμένη διαδρομή. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να την δείτε σε διαδραστικό χάρτη.

Η διαδρομή αυτή είναι από τις πλέον κατάλληλες για να κάνει την αρχή στην δημιουργία του δικτύου της πόλης μας. Αρχίζει από το κέντρο, κατευθύνεται προς το νότιο άκρο της πόλης και συνεχίζει σαν διαδρομή αναψυχής μέχρι τη Δογρή.

Συγκεκριμένα η διαδρομή έχει τις εξής σημαντικές αρετές:

# Συνδέει σημαντικούς προορισμούς: το κέντρο, το Πανεπιστήμιο και σχετικά πυκνοκατοικημένες γειτονιές.
# Είναι σχετικά ευθεία και χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις.
# Το αστικό τμήμα της διέρχεται από δρόμους μεγάλου πλάτους κι έτσι δεν θα χρειαστεί να αφαιρεθούν θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.
# Το εξωαστικό της τμήμα περνάει από τοποθεσίες εξαιρετικού φυσικού κάλλους και έχει τα χαρακτηριστικά για να τραβήξει επισκέπτες φέρνοντας έσοδα στην πόλη.

Η διαδρομή προτείνεται σαν μια καλή ιδέα με βάση την πλούσια εμπειρία μας σαν ποδηλάτες της περιοχής. Ζητάμε από τον δήμο Αγρινίου να αναθέσει σε κατάλληλους ειδικούς να την μελετήσουν και στη συνέχεια να την υλοποιήσει, ενδεχομένως με μικρές ή μεγάλες αλλαγές ανάλογα με τις υποδείξεις των ειδικών.

Θεωρούμε ότι η διαδρομή θα αποδειχτεί επιτυχημένη, δηλαδή θα χρησιμοποιηθεί πολύ από τους κάτοικους και τους επισκέπτες της πόλης. Έτσι η πρώτη διαδρομή θα οδηγήσει σύντομα στην δημιουργία επιπλέον διαδρομών, εντός και εκτός της πόλης, ώστε η πόλη μας να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό δίκτυο.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εύρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την κατασκευή της διαδρομής μπορεί να θεωρείται εξασφαλισμένη. Η Ε.Ε. έχει αρχισει να επενδύει με μεγάλη αποφασιστικότητα στην δημιουργία ποδηλατικών υποδομών.

https://drive.google.com/open?id=1YAfqCe_OjPEy9x3y5ghHJSqQpCY&usp=sharing

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2624 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Μαϊος 2016 21:44
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.