Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:26 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2016 09:26

Bιονικούς φακούς επαφής δημιουργεί η Google

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Google ετοιμάζει ψηφιακούς φακούς επαφής που θα εισάγονται με ένεση στο βολβό του ματιού, οι οποίοι όχι μόνο θα θεραπεύουν τις παθήσεις, αλλά θα δίνουν και δυνατότητες... υπερόρασης

Η νέα πρόταση έχει ήδη εγκριθεί από το αρμόδιο γραφείο τεχνολογίας των ΗΠΑ (U.S Patent and Trademark Office), από την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η Google, σύμφωνα με το CNN, ο φακός θα εισάγεται στο βολβό του ματιού με ένεση. Μετά από την εισαγωγή του, το άτομο δεν θα αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα από παθήσεις όπως η μυωπία ή η πρεσβυωπία.

Πολύ περισσότερο, δεν θα χρειάζεται τηλεσκόπιο ή μικροσκόπιο ή ακόμη και φωτογραφική μηχανή για να καταγράψει φωτογραφίες ή και βίντεο.

Οι τεχνητοί, ηλεκτρονικοί φακοί επαφής, μπορούν να προσαρμοστούν αυτόματα στις ανάγκες κάθε ματιού σε καλύτερη μακρινή ή κοντινή όραση. Η ιδέα της εταιρείας είναι να ελέγχονται με την κίνηση των βλεφάρων ή και να συνδέονται μη ηλεκτρονικές συσκευές μέσω Wi-fi.

Η Google πιστεύει ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της πρεσβυωπίας, μια κατάσταση που σχετίζεται με την ηλικία των ματιών και σκληραίνει το εξωτερικό στρώμα. Ως αποτέλεσμα, ένας άνθρωπος χάνει την ικανότητα να επικεντρωθεί σε ένα σημείο ή μπορεί ακόμα και να χάσει την όρασή του. Επίσης, οι φακοί θα μπορούν να διορθώσουν κοινά προβλήματα στα μάτια, όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός. Σήμερα, τέτοιες ασθένειες όρασης υποστηρίζονται από γυαλιά ή φακούς επαφής. Ωστόσο, η όραση δεν είναι τέλεια.

http://www.pronews.gr

Διαβάστηκε 1901 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.