Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:06 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 04:17

Γιατί το τσάι είναι καλύτερο από τον καφέ;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λάτρεις του τσαγιού ενωθείτε και υψώστε τις τσαγιέρες σας. Σας ξέρω, είστε εσείς που όταν βγαίνετε και παραγγέλνετε τσάι σας κοιτούν με περίεργο τρόπο και σας ρωτούν «δεν πίνεις καφέ;».

«Οχι, όχι, όχι, δεν πίνω».

Κάθε φορά τα ίδια και κάθε φορά εξηγείτε γιατί δεν σας αρέσει ο καφές και προτιμάτε το τσάι. Κάθε φορά, όμως. Μπορεί οι γύρω σας να πιστεύουν πως είστε εξωγήινος, μιας και «ποιος δεν πίνει φρέντο εσπρέσο μέτριο με μαύρη ζάχαρη σήμερα!», ωστόσο το τσάι είναι καλύτερο από τον καφέ και σας παρουσιάζω τους 8 λόγους:

  • Ξυπνάει τον οργανισμό. Το ότι κάποιοι πίνουν το πρωί καφέ για να ξυπνήσουν, δεν ισχύει. Ερευνα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μπέιζελ της Ελβετίας έδειξε πως το τσάι είναι πιο αποτελεσματικό και φυσικά πιο ωφέλιμο.
  • Αρκετές έρευνες υποστηρίζουν πως το πράσινο τσάι, συγκεκριμένα, μπορεί να δώσει ώθηση στον μεταβολισμό, βοηθώντας στην απώλεια κιλών.

Φωτογραφία: Pixabay

  • Περιέχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ. Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, στρες, νευρικότητα ακόμα και αύξηση της καρδιακής πίεσης.
  • Πλούσιο σε κατεχίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα έχει τη δυνατότητα να τονώσει το ανοσοποιητικό και να το θωρακίσει απέναντι στις ασθένειες.
  • Δεν χρειάζεται ζάχαρη, για να είναι πιο νόστιμο... αυτό από μόνο του είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό.

Φωτογραφία: Pixabay

  • Βγαίνει σε πάρα πολλές γεύσεις και κάθε φορά μπορείτε να πιείτε κάτι διαφορετικό. Με γιασεμί, με φρούτα, του δάσους, με τζίντζερ και σοκολάτα. Λαχταριστά! Ωστόσο, τίποτα καλύτερο από τα απλά, πράσινο, μαύρο, λευκό και κόκκινο.
  • Φτιάχνετε πολύ πιο εύκολα. Βράζετε το νερό και ρίχνετε τα φύλλα τσαγιού, για λίγα λεπτά. Ετοιμο! Ούτε χρειάζεται μηχανή για εσπρέσο, ούτε χτύπημα, ούτε τίποτα.
  • Και φυσικά ταιριάζει εξαιρετικά με τα βουτήματα!

http://www.pronews.gr 

 

Διαβάστηκε 1955 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.