Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:23 μμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 18:31

Μεσολόγγι: Ένας κρυμμένος οικοτουριστικός προορισμός (www.ecotourism-greece.com)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ευρύτερη περιοχή γύρω από το Μεσολόγγι είναι ένα μέρος ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό, το οποίο όμως κρύβει οικοτουριστικούς «θησαυρούς».

Αρχικά ενδείκνυται για δραστηριότητες στη φύση όπως η ορνιθοπαρατήρηση, το καγιάκ και η εξερεύνηση σπηλαίων. Επιπλέον ένας οικοτουρίστας μπορεί εκεί να ασχοληθεί με τις πεζοπορίες ή την ορειβασία στα όρη Βαράσοβα και Αράκυνθος, στο φαράγγι της Κλεισούρας και στο χαρακτηρισμένο ως «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης και βιογενετικό απόθεμα», Δάσος του Φράξου στο Λεσίνι.

πουλιάΟι εκτάσεις γύρω από τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού φημίζονται και για τη βιοποικιλότητά τους μιας και εκεί έχουν παρατηρηθεί περίπου 290 είδη πουλιών, μεταξύ των οποίων και σπάνια απειλούμενα είδη όπως ο βασιλαετός (Aquila heliaca), ο αργυροπελεκάνος (Pelecanus crispus) και η χουλιαρομύτα (Platalea leucorodia).

Στα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής εντάσσονται οι αρχαιολογικοί χώροι της Καλυδώνας, της Πλευρώνας, της Ιθωρίας, των Οινιάδων και της Αλικύρνας. Επίσης μπορεί κανείς να επισκεφθεί αρκετές αξιόλογες εκκλησίες / μονές π.χ. ο Άγιος Σώστης, η Παναγιά του Προκοπανίστου και η Παναγιά της Φοινικιάς, που είναι χτισμένες πάνω σε μικρά νησάκια, ο Άγιος Συμεών στον Αράκυνθο (χώρος συνάντησης των Εξοδιτών) και η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Αιτωλικό με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 18ου αι.

Το μικροκλίμα και οι γεωκλιματικές συνθήκες της περιοχής δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για αμπελοκαλλιέργεια. Έτσι η περιοχή αυτή είναι προορισμός και για οινοτουρισμό και γευσιγνωσία στα οινοποιεία «Θεστία» και «Σωτηρίου». Όσον αφορά τη γαστρονομία η περιοχή φημίζεται για το αβγοτάραχο της (προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), τα χέλια, τα γλυκά και το τυρί. Λίγο πιο μακριά, στη λίμνη Τριχωνίδα μπορεί κανείς να δοκιμάσει ψάρια του γλυκού νερού στις ταβέρνες δίπλα στη λίμνη.

Το www.ecotourism-greece.com έχει δημιουργήσει έναν καινούριο, εξαιρετικό, οικοτουριστικό χάρτη για την περιοχή γύρω από το Μεσολόγγι στα ελληνικά και τα αγγλικά. Εκεί περιλαμβάνονται όλα τα παραπάνω στοιχεία αλλά και αρκετά ακόμα.

Κατεβάστε τον χάρτη στο επισυναπτόμενο έγγραφο

πηγή : ecotourism-greece.com

Διαβάστηκε 4488 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία