Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:28 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 17:54

Αναμένεται έκρηξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Μέτρα συνολικού ύψους 2% του Α.Ε.Π. (€3,6 δισ.), επιπλέον των ήδη συμφωνηθέντων €5,4 δισ. Ώστε να διασφαλίζεται η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του Α.Ε.Π., το 2018. Αυτά ζητούν οι δανειστές. Τα συγκεκριμένα επιπρόσθετα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο εάν η παρακολούθηση των δημοσιονομικών επιδόσεων της Ελλάδας δείξει ότι δεν επιτυγχάνονται οι απαραίτητοι για το πλεόνασμα στόχοι. Αλλιώς θα παραμείνουν ανενεργά. Εν μέσω της βολικής για την κυβέρνηση απεργίας των δημοσιογράφων αυτά τα μέτρα χαρακτηρίστικαν 4ο Μνημόνιο. Αν θέλουμε πάντως να είμαστε σοβαροί, δεν πρόκειται για νέο Μνημόνιο. Διότι στο επιπλέον πακέτο, δεν περιλαμβάνονται νέα δάνεια. Αποτελείται μόνο από μέτρα. Έχουμε δηλαδή μεγέθυνση υποχρεώσεων του δανειζόμενου.

Με αύξηση ΦΠΑ στο 24% (και βλέπουμε), αύξηση φόρου εισοδήματος για όσους βγάζουν από 650 ευρώ το μήνα, αύξηση στην εισφορά, επιβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορές στο σύνολο του εισοδήματος και δεκάδες νέα μέτρα που πλήττουν χαμηλόμισθους, “μπλοκάκια”, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις, ο συνδυασμός των φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων Τσακαλώτου-Κατρούγκαλου καθιστά ασύμφορη την εργασία στη χώρα μας! Οδηγεί αυτομάτως σε «κατάσχεση» του μισού τουλάχιστον (ή έως και των δύο τρίτων) του εισοδήματος εκατομμυρίων μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών. Με τα λιγότερα από τα μισά που τους μένουν στην τσέπη για να ζήσουν, θα πρέπει να πληρώσουν νέο ENΦΙΑ και χαράτσια που μόνον αν μείνουν άνεργοι μπορεί να γλιτώσουν. Θα τους μένει έτσι περίπου το 25%-30% από όσα βγάζουν, και από αυτά θα πληρώνουν τα μισά σε έμμεσους φόρους (ΦΠΑ 24%, ειδικούς φόρους σε βενζίνη, τσιγάρα κλπ) σε ό,τι αγοράζουν.

Επί της ουσίας το Ελληνικό Κράτος εξολοθρεύει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που δεν είναι υπάλληλός του. Και αυτό γιατί την ίδια στιγμή το ίδιο αρνείται να μεταρρυθμιστεί, υπερασπιζόμενο με πρωτοφανή μανία τους πελατειακούς στρατούς που έχει διορίσει όλα αυτά τα χρόνια. Τόσο ο Τσίπρας, όσο και ο Καμμένος έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει δημόσια ότι, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η Ελληνική οικονομία «θα εκτοξευθεί». Ίσως θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει και τους δύο ότι, μιας εκτόξευσης προηγείται πάντα μία έκρηξη. Και μετά τα μέτρα που θα ψηφίσουν, μετά από μία ακόμη αποτυχημένη διαπραγμάτευση, το μόνο βέβαια είναι ότι δεν θα έρθει η έκρηξη επενδύσεων που, μάταια, περιμένουν, αλλά η έκρηξη της λαϊκής οργής…

πηγή: http://agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 2523 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.