Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:39 μμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 18:23

Μεσολόγγι, η πόλη του νερού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Θεόδωρος Μυλωνάς

Μεσολόγγι. Η πόλη της ελευθερίας. Η πόλη με τη τεράστια ιστορία της. Η ιερή πόλη. Χιλιάδες οι επισκέπτες κάθε χρόνο. Αμέτρητα, ιδίως αυτές τις μέρες, τα σχολεία που έρχονται. Ευτυχώς ακόμη, διδάσκεται το μάθημα της ιστορίας. Οι μαθητές πέρασαν, είδαν, έφυγαν. Δεν τους κρατάει τίποτε άλλο. Για να θυμούνται αυτή τη πόλη τους δίνεται κάτι; Έστω ένα μικρό αναμνηστικό; Αλλά, αυτή η πόλη δεν είναι μόνο η ιστορία της. Σαν τόπος είναι ευλογημένος. Ποιος έρχεται και δεν της ερωτεύεται;

Είναι η πόλη του νερού.

Πώς όμως το εκμεταλλευόμαστε αυτό; Κάθε χρόνο, έγινε πια θεσμός, διοργανώνονται πανελλήνιοι θαλάσσιοι αγώνες . Για πολλά από τα αθλήματα που διεξάγονται έχει εκφραστεί η άποψη ότι στην περιοχή επικρατούν ιδανικές συνθήκες. Η πρόσβαση, το αβαθές της λιμνοθάλασσας και ο ανύπαρκτος κυματισμός αποτελούν ελκυστικές λύσεις. Μια μόνιμη εγκατάσταση θα δημιουργήσει για τα παιδιά-μικρούς μαθητές-αρχάριους ένα σοβαρό πόλο έλξης.

Ο ναυτικός όμιλος θα μπορεί να αναπτυχθεί εκεί με πολλές δραστηριότητες. Η θέση όπως εμφανίζεται στο συνημμένο χάρτη είναι η ίδια, όπου κάθε χρόνο γίνονται οι αγώνες. Στη άποψη αυτή συνηγορεί απόλυτα και ο κυκλοφοριακός σχεδιασμός τη πόλης . Και συγκεκριμένα: Μια παρέμβαση, που επιβάλλεται να γίνει, είναι ο δρόμος που περνάει από το Τελωνείο Δ.Ο.Υ. και πηγαίνει ανατολικά. Ξαφνικά, διακόπτεται και γυρίζει απότομα αριστερά προς τη πρώτη καμάρα-κέντρο ή δεξιά προς Τουρλίδα- Πάτρα Αθήνα. Και από τον Άγιο Νεκτάριο προς τη Λεωφόρο της Κλείσοβας διασταυρώνεται με κλειστή σχεδόν στροφή αριστερά.

Απαραίτητο λοιπόν είναι, να διανοιχτεί ο δρόμος του Λιμανιού όπως έχει αφεθεί και φαίνεται στο σχέδιο μέχρι τη καμάρα του διαύλου. Με τον τρόπο αυτό, θα αποκτήσει η πόλη μια ενιαία άνετη περιμετρική οδό. Συνάμα, το κομμάτι του δρόμου από τη καμάρα του διαύλου μέχρι τον Άγιο Νεκτάριο θα ενσωματωθεί με το τρίγωνο των εγκαταστάσεων τένις κ.λ.π. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να δημιουργηθεί ένας χώρος έκτασης 22.000τ.μ. με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. Με κατάλληλη χωροταξία και σύστημα αυτοχρηματοδότησης πολλά μπορούν να γίνουν.

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2365 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.