Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:13 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 19:10

«Ως την άκρη της κλωστής» (νέος διαγωνισμός) για Πέμπτη 14 Απριλίου από το vivlio-life και τις εκδόσεις Έναστρον

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το vivlio-life με την ευγενική συνεργασία των εκδόσεων Έναστρον θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το βιβλίο «Ως την άκρη της κλωστής» του Παντελή Κυραμαργιού

Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 14 Απριλίου

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του vivlio-life.gr στο facebook, καθώς επίσης και στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του vivlio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης και μετά από αποδοχή το σχόλιό σας θα εμφανιστεί
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ως την άκρη της κλωστής

Ο Παύλος είναι ζωγράφος. Ζει με την φαντασία του σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν, στο σύμπαν των ίδιων των δημιουργημάτων του, και μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα σε δύο πραγματικότητες, την πραγματικότητα των ονείρων του και αυτή που του επιβάλλει η ίδια η ζωή. Προσπαθεί σχεδόν εμμονικά να ακολουθήσει το νήμα της κλωστής που θα τον κρατήσει ζωντανό και που η άλλη άκρη του καταλήγει στον έρωτα.
Επτά καλλιτέχνες, με ξεχωριστές διαδρομές και διαφορετικά πεδία δράσης, συναντήθηκαν και σχημάτισαν ένα Πλέγμαδημιουργίας. Ο Παντελής Κυραμαργιός γράφει μια ιστορία σε μορφή διηγήματος. Ύστερα, μέσα από την ιστορία, γεννιούνται δέκα τραγούδια που ερμηνεύει η Εύα Λαύκα. Τα τραγούδια γίνονται εικαστικά έργα τέχνης από την Αμαλία Θεοδωροπούλου και τον Θανάση Φωτεινιά. Η θεατρική ομάδα Ιδέα των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή, σκηνοθετεί ένα βίντεο για κάθε τραγούδι και διασκευάζει το διήγημα δημιουργώντας μια αντίστοιχη μουσικοθεατρική παράσταση. Οι καλλιτέχνες της κολεκτίβας χρησιμοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα που διαθέτουν, αλληλεπιδρούν, αλληλοσυμπληρώνονται και φτάνουν μαζί «ως την άκρη της κλωστής».
Αυτό το άλμπουμ περιέχει τα λόγια, τα τραγούδια και τα σχέδια. Σε πολυχώρους τέχνης αλλά και στο διαδίκτυο θα συναντάμε συχνά και τη θεατρική διάσταση του Πλέγματος.

Πλέγμα:
Κώστας Γάκης, Αμαλία Θεοδωροπούλου, Παντελής Κυραμαργιός, Εύα Λαύκα, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Θανάσης Φωτεινιάς.
Το μουσικό τμήμα της κολεκτίβας συμπληρώνουν οι: Αλέξανδρος Κούρος, Ιούλιος Κουτσογεωργίου, Νικόλας Μαύρος, Νίκος Σταδιάτης και Γιάννης Ταυλάς.

Διαβάστηκε 2653 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.