Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:43 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 18:17

Κοινωφελής Εργασία 2016: 795 θέσεις εργασίας στον Δήμο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όλο και πιο κοντά είναι η έναρξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο θα εφαρμοστεί αρχικά σε 17 Δήμους, μεταξύ των οποίων και οΔήμος Αγρινίου. Μάλιστα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, έως τα τέλη Απριλίου θα έχει βγει η σχετική ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ.

Η «νέα γενιά» προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας 8 μηνών, ξεκινά πιλοτικά, στις αρχές Απριλίου, σε 17 Δήμους και αφορά 6918 θέσεις. Σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί σε ακόμα 32 Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Ναυπάκτου, με τελικό σκοπό να καλύψει το σύνολο των δήμων της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τώρα τον Δήμο Αγρινίου, το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων που θα προσληφθεί είναι 10%, αφού θα ανοίξουν 795 θέσεις για 7950 μακροχρόνια ανέργους. Οι «οχταμηνίτες» αναμένεται να πιάσουν δουλειά στο Αγρίνιο τον Ιούνιο, ενώ οι δικαιούχοι της δεύτερης φάσης του προγράμματος από τους υπόλοιπους 34 Δήμους, θα ξεκινήσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο.

Τα προγράμματα αυτά είναι χρονικής διάρκειας οκτώ (8) μηνών και περιλαμβάνουν απασχόληση, συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση προσόντων.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν:

Πρόγραμμα κατάρτισης στη Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), διάρκειας 120 ωρών
Πρόγραμμα κατάρτισης στη Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Οικονομία, διάρκειας 120 ωρών.
Αν ο ωφελούμενος δεν επιλέξει κανένα από τα παραπάνω δύο προγράμματα κατάρτισης τότε θα εργάζεται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας.

πηγή: http://agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1728 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία