Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:11 μμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 22:04

Όλοι οι ήρωες του ιστορικού εκδότη Σ.Ανεμοδουρά σε ένα βιβλίο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H νέα αδημοσίευτη ιστορία του Μπλεκ με τίτλο «Το τίμημα της προδοσίας», περιλαμβάνεται στο βιβλίο «ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ». Σε αυτό καταγράφεται για πρώτη φορά ολόκληρο το συγγραφικό κι εκδοτικό του έργο από τρεις διακεκριμένους συγγραφείς: τον Γιώργο Πολ. Παπαδάκη, τον Γιώργο Βλάχο και τον Νίκο Δημ. Νικολαϊδη. Ο καθένας από τους τρεις συγγραφείς, αποτίοντας φόρο τιμής στον δημιουργό, γράφουν μια νέα ιστορία με τον ήρωα που τους σημάδεψε περισσότερο.

ekswfyllo

Οι ιστορίες αυτές, με πρωταγωνιστές τον Μικρό Ήρωα και τον Μπλεκ, παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου, την εικονογράφηση των οποίων ανέλαβε ο εξαιρετικός εικονογράφος Κ. Φραγκιαδάκης.

Όλοι οι… χάρτινοι ήρωες μπροστά στα μάτια σας

Στο βιβλίο θα δείτε να παρελαύνουν όλες κυκλοφορίες του θρυλικού εκδότη-συγγραφέα, Στέλιου Ανεμοδουρά, του οποίου οι χάρτινοι ήρωες γαλούχησαν γενιές και γενιές. «Ο Υπεράνθρωπος», «Μπλεκ», «Ζαγκόρ», «Όμπραξ», «Περιπέτεια» και φυσικά «Μικρός  Ήρωας».

Αυτή τη φορά όμως κυκλοφόρησε η δική του ιστορία.

opisthofyllo

Ο Στέλιος Ανεμοδουράς (1917-2000) στιγμάτισε με τους ήρωες του μια ολόκληρη εποχή, με ιστορίες φαντασίας, ελευθερίας, ξεγνοιασιάς αλλά και ήθους και αξιοπρέπειας.

Οι αναγνώστες που έζησαν με την προσμονή της αγαπημένης τους έκδοσης στο περίπτερο, θα ταξιδέψουν, έστω και για λίγο, πίσω στο χρόνο, θα γίνουν πάλι παιδιά, ενώ οι νεότεροι θα γνωρίσουν μερικά από τα πιο σημαντικά αναγνώσματα των πατεράδων και των παππούδων τους, και θα μεταφερθούν σε κόσμους όπου κυρίαρχο ρόλο είχε η φαντασία, η αθωότητα και ο ρομαντισμός.

Το σίγουρο είναι πως το αξεπέραστο κληροδότημα του Στέλιου Ανεμοδουρά θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα. Κι όπως γράφει για τον παππού του ο εγγονός του, Λεωκράτης, που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και επιμελείται της έκδοσης: «Είμαστε βέβαιοι ότι αν βρισκόταν ανάμεσα μας, θα γέμιζε από υπερηφάνεια και συγκίνηση ξεφυλλίζοντας το βιβλίο. »

Το βιβλίο κυκλοφορεί, από την C&CPublications, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Είναι επίσης δυνατή η online παραγγελία στο ccpublic.gr ή μέσω τηλ. Στο 2108983824.

Την Πέμπτη η παρουσίαση

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, στις 6:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. (Ακαδημίας 50), στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, θα λάβει χώρα μια πολύ ιδιαίτερη και νοσταλγική παρουσίαση: Οι εκδόσεις Comics & Crosswords Publications θα παρουσιάσουν  το, ήδη αγαπημένο στο κοινό, βιβλίο «ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ».

prosklisi

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Χάρης Καμπουρίδης, Τζίμμυ Κορίνης, Χρήστος Μήτσης, Σπύρος Ορνεράκης, Λευτέρης Ταρλαντέζος. Συντονίζει ο εκδότης Λεωκράτης Ανεμοδουράς.  Επιπλέον, θα προβληθεί 40λεπτο ντοκιμαντέρ για τον Στέλιο Ανεμοδουρά (1917 – 2000) και τις δημιουργίες του και θα ακολουθήσει έκθεση αυθεντικών των εκδόσεών του, από τις συλλογές του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. Η έκθεση θα γίνει στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης».

πηγή: http://www.pronews.gr

 

Διαβάστηκε 2920 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 01:17
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.