Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:32 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 20:47

Έτσι θα είναι ο κόσμος μας σε 30 χρόνια. Εσείς θα θέλατε να ζήσετε σε αυτόν;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι μηχανές αναμένεται να καταλάβουν το 50% των θέσεων εργασίας τα επόμενα 30 χρόνια, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναφέρει ο Guardian. Πως θα είναι η ζωή μας σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο κόσμο;

Σε αυτή την ερώτηση απαντά εικονογραφημένο βίντεο του Βρετανού δημοσιογράφου Paul Manson, ο οποίος έχει γίνει γνωστός μεταξύ άλλων για το βίντεό του «Γιατί ο καπιταλισμός αποτυγχάνει».

Το νέο βίντεο του Manson παρουσιάζει ένα φουτουριστικό κόσμο, όπου τα πάντα γίνονται αυτόματα. Σκεφτείτε να διαβάζατε τις ειδήσεις στον καθρέφτη σας, ενώ πλένετε τα δόντια σας. Να περπατάτε στους δρόμους και οι διαφημίσεις να είναι πιο προσωποποιημένες από ποτέ: Στις βιτρίνες να παρουσιάζεται το δικό σας ολόγραμμα, φορώντας τα ρούχα του καταστήματος. Όταν θέλετε να κάνετε εξετάσεις, θα σας ελέγχει ένα ρομπότ και όχι κάποιος γιατρός.

Την ίδια στιγμή όμως θα υπάρχει ένας άλλος κόσμος. Με την ανεργία να αγγίζει το 50% -καθώς οι δουλειές θα έχουν αντικατασταθεί από τις μηχανές- το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα ζει εξαθλιωμένο στις γκετοποιημένες γειτονιές του μέλλοντος.

Εσείς σε τι είδους κόσμο θα θέλατε να ζήσετε;

http://www.huffingtonpost.gr/

Διαβάστηκε 2793 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 21:01
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.