Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:59 πμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 19:22

Νερόμυλος στην Φραγκίστα Ευρυτανίας (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην γειτονική Ευρυτανία και στο χωριό Φραγκίστα μας μεταφέρει αυτή την φορά η κάμερα του Ανδρέα Κουτσοθανάση. Με κεντρικό θέμα εναν απο τους τελευταίους εναπομείναντες νερόμυλους μας γυρνάει πίσω στον χρόνο, τότε που η παρασκευή του ψωμιού απαιτούσε μια ολόκληρη διαδικασία, μέρος της οποίας ήταν και το άλεσμα των σιτηρών, που γινόταν σε αυτά τα "πρωτόγονα" εργοστάσια (Νερόμυλοι).

Στη μικρή πλατανοσκεπή λογγά, εκεί που σμίγουν τα δυο δυνατά ποταμάκια, ο Κερασοβίτης και το Φραγκιστινόρεμα, στη μέση του μονοπατιού που ένωνε κάποτε δυο ονομαστά χωριά της κεντρικής Ευρυτανίας, την Ανατολική με τη Δυτική Φραγκίστα καπνίζει ακόμα το τζάκι ενός από τους τελευταίους νερόμυλους της περιοχής, ο οποίος λειτουργεί όλο το χρόνο από τα νερά του ρέματος Αναυσάδες που πηγάζει δίπλα από την ιστορική εκκλησία της Σωτήρας.

Διαβάστηκε 3951 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 20:08
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.