Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:18 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 20:24

Tοπ χειμερινός προορισμός διεθνώς το Καρπενήσι- πέντε ακόμη ελληνικοί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι ομορφιές της χειμερινής Ελλάδας είναι πολλές και καθόλου ευκαταφρόνητες. Κάποιοι εκ των προορισμών της, μάλιστα, ξεχώρισαν μεταξύ των κορυφαίων χειμερινών που είναι ιδανικοί για σκι. Ποιες θέσεις, λοιπόν, έχουν ελληνικό “άρωμα” στην κατάταξη αυτή; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και  παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς.

Oι δημοφιλέστεροι χειμερινοί προορισμοί διεθνώς

Την πλειοψηφία των θέσεων, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν καταλάβει αυστριακοί και ελβετικοί προορισμοί. Αξιοσημείωτη, όμως, είναι και η ύπαρξη αρκετών ελληνικών προορισμών μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων χειμερινών, οι οποίο είναι ιδανικοί για σκι. Η κατάταξη περιέχει προορισμούς που είτε διαθέτουν χιονοδρομικό κέντρο, είτε βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από ένα.

Πιο αναλυτικά, την πρώτη θέση της κατάταξης κατέλαβε η αυστριακή πόλη Tux-Hintertux με ποσοστό δημοτικότητας 91,16, ακολουθούμενη από την πόλη Samnaun Dorf της Ελβετίας, με 90,56. Η τρίτη θέση ανήκει στις Η.Π.Α. με το Beaver Creek που έχει βαθμολογία 90,13. Η τέταρτη και η πέμπτη θέση ανήκουν στο ιταλικό St.Urlich και στην αυστριακή πόλη Wagrain, αντίστοιχα. Στην έκτη θέση κάνει την εμφάνισή της η πρώτη ελληνική πόλη, το Μέτσοβο, το οποίο έχει μέση βαθμολογία 89,23. Αυτό το ποσοστό δημοτικότητας είναι αρκετά υψηλό ώστε να τοποθετήσει το Μέτσοβο μεταξύ των κορυφαίων 10 χειμερινών προορισμών που ενδείκνυνται για σκι διεθνώς.

Πέραν του Μετσόβου, υπήρξαν και άλλοι ελληνικοί προορισμοί οι οποίοι βρέθηκαν μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων χειμερινών παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, η Καστοριάαποτελεί τη δεύτερη ελληνική πόλη της κατάταξης, καταλαμβάνοντας την 29η θέση, με ποσοστό δημοτικότητας 85,75. Ελάχιστα πιο χαμηλά, στην 31η και 32η θέση συναντώνται τα Ιωάννινα και η Έδεσσα. Οι τελευταίοι δύο ελληνικοί προορισμοί, από τους συνολικά έξι που εμφανίστηκαν στην κατάταξη είναι το Καρπενήσι που κατέλαβε την 40η θέση με 84,90 και η Πορταριά  στην 43η θέση με 84,83.

Η συνολική λίστα με τους 50 δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς  εδώ.

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2712 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 20:41
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.