Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:30 πμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 20:28

Δείτε πόσες αμερικανικές πόλεις έχουν Ελληνικά ονόματα!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περισσότερες από 100 αμερικανικές πόλεις έχουν Ελληνικά ονόματα όσο απίστευτο και αν φαίνεται.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 16 πόλεις με το όνομα Αθήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ άλλες 26 περιέχουν το ελληνικό όνομα της Τροίας!

Αναλυτικά:

Το όνομα Αθηνά βρίσκεται στις εξής πολιτείες:

Τζόρτζια, Οχάιο, Αλαμπάμα, Ιντιάνα, Μέιν, Νέα Υόρκη, Πενσιλβάνια, Τενεσί, Τέξας, Δυτική Βιρτζίνια , Ουισκόνσιν, Λουιζιάνα, Μίτσιγκαν, Ιλλινόις, Πενσυλβάνια.

Το όνομα Αττική, στην Νέα Υόρκη
Το Αχίλλεια στην Οκλαχόμα και Αχιλλέας, στην Βιρτζίνια.

Το Απόλλωνας στην Πενσυλβάνια, και στη Φλόριντα.

Το όνομα Αρκαδία, συναντάται στην Καλιφόρνια, στην Φλόριντα, στην Ιντιάνα, Αϊόβα, στο Κάνσας, στη Λουιζιάνα, στο Μίσιγκαν, στο Μιζούρι, στη Νεμπράσκα, στην Πενσυλβάνια, στη Νότια Καρολίνα, και στο Ουισκόνσιν.

Το όνομα Κόρινθος, υπάρχει στο Κεντάκι, στο Μισισίπι, τη Νέα Υόρκη, το Τέξας, το Βερμόντ. Η Κόρινθος είναι μια σημαντική πόλη περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Επίσης , «Κρήτη» συναντάται, στο Ιλινόις και την Νεμπράσκα. Η Κρήτη είναι το νησί όπου ανατράφηκε ο Δίας ως μωρό και το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα.

Το όνομα Θήβα, συναντάται μόνο στο Ιλινόις.

Το ιστορικό όνομα Τροία, βρίσκεται στην Αλαμπάμα, το Αϊντάχο, το Ιλινόις, την Ιντιάνα, την Αϊόβα, το Κάνσας, το Μέιν, το Μίσιγκαν, το Μισούρι, τη Μοντάνα, το Νιου Χάμσαϊρ, τη Νέα Υόρκη, τη Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο, την Πενσυλβάνια, τη Νότια Καρολίνα, το Τενεσί, το Τέξας, το Βερμόντ, την Βιρτζίνια, τη Δυτική Βιρτζίνια .

http://www.pronews.gr

 

Διαβάστηκε 2519 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.