Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:51 πμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 20:27

Γίνετε ευτυχισμένοι με 5 απλούς τρόπους (λίστα)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοι θέλετε να είστε ευτυχισμένοι, έτσι δεν είναι; Να χαμογελάτε παρά τις δυσκολίες και τις αγωνίες. Γιατί, λοιπόν, δεν το κάνετε και επιλέγετε την ανησυχία και το άγχος;

Λένε πως όλα είναι στο μυαλό. Αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι τώρα, αυτή τη στιγμή, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι το αποφασίσετε.

Μπορεί να πιστεύετε πως είναι αδύνατο, αλλά είπαμε όλα είναι στο μυαλό, και όλα αυτά που μας προσφέρουν χαρά είναι τα μικρά.

Η ευτυχία είναι κάτι εφικτό, το μόνο που χρειάζεται είναι να τη δημιουργήσετε! 

Πώς, λοιπόν, θα γίνετε ευτυχισμένοι, αυτή τη στιγμή; Με 5 τρόπους... είναι η απάντηση:

Να είστε ευγνώμονες

Αν κοιτάξετε έξω τον κόσμο, βγαίνοντας από τον μικρόκοσμό σας, θα δείτε πως δυστυχώς υπάρχει φτώχεια, πείνα, πόλεμος. Οταν μπείτε και πάλι στη δική σας ζωή, τότε πείτε «ευχαριστώ» γι' αυτά που έχετε. Σταματήστε να διαμαρτύρεστε για οτιδήποτε και απλά νιώστε ευγνώμονες για την οικογένεια σας, την υγεία σας, τους φίλους σας, τη δουλειά σας, για όλα.

Ζήστε το παρόν

Αφήστε το αύριο, στο αύριο και το παρελθόν στο ντουλάπι. Ζώντας τη στιγμή σημαίνει πως εκτιμάτε αυτά που γίνονται εδώ και τώρα, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά. Εκπαιδεύστε το μυαλό σας να αντιληφθεί το τώρα, να μην ανησυχεί για το μέλλον και να μην αισθάνεται τύψεις για το παρελθόν.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή. Η ομορφιά και το θαύμα της ζωής είναι γύρω σας, δείτε το!

Να είστε γενναιόδωροι

Συχνά όταν εστιάζετε στους άλλους, με το να είστε γενναιόδωροι, νιώθετε την ευτυχία. Το χαμόγελό τους, όταν τους προσφέρετε, σας γεμίζει. Το πρόβλημα είναι πως οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής κάνουν πολλούς να ξεχνούν τη σημασία της προσφοράς.

Δεν χρειάζεται να δώσετε χρήματα, για να βοηθήσετε κάποιον, δωρίστε τον χρόνο σας.

Χαμογελάστε

Μελέτες έχουν δείξει πως αλλαγές στη φυσιολογία μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογία μας. Κρατήστε το κεφάλι ψηλά, την πλάτη ίσια και χαμογελάστε πραγματικά. Ενα γνήσιο χαμόγελο για τουλάχιστον 20 λεπτά μπορεί να σας γεμίσει με χαρούμενα συναισθήματα.

Πηγαίνετε για έναν περίπατο ή ασκηθείτε

Η κίνηση δεν έχει μόνο σωματικά οφέλη αλλά και ψυχικά. Το αίμα κυκλοφορεί στο σώμα, το μυαλό διεγείρεται, ενώ απελευθερώνονται ενδορφίνες ευτυχίας.

Περπατώντας μπορείτε να εστιάσετε στην ομορφιά του τοπίου, να παρατηρήσετε τους ανθρώπους, να αφήσετε το μυαλό σας να ταξιδέψει. Με την άσκηση, για τουλάχιστον 20 λεπτά, θα αφεθείτε, χωρίς να σκέφτεστε, παρά μόνο αν θα κάνετε διάδρομο ή ποδήλατο.

 
Διαβάστηκε 12691 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 19:47
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.