Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:00 μμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 18:40

Πως ένα μη μαζικό Ολυμπιακό άθλημα έδωσε ζωή σε μια πόλη.Στο Αγρίνιο;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα ατομικά ολυμπιακά αθλήματα ζουν τη δική τους γλυκιά μοναξιά. Από τη μια πλευρά δεν έχουν οπαδούς στις κερκίδες, από την άλλη έχουν ανθρώπους πωρωμένους και προσηλωμένους σε αυτό που κάνουν.

Πέρα από αυτά που απαιτούν φυσική κατάσταση, υπάρχουν και άλλα όπου τεχνική και μυαλό είναι αρκετά και δεν αποκλείουν καμία ηλικία.

Το πρόσφατο παράδειγμα είναι η τοξοβολία. Πηγαίνοντας για την πρώτη εμφάνιση μας στην Πάργα, είδαμε το τουριστικό αυτό θέρετρο τους καλοκαιρινούς μήνες άδειο από ζωή.  Μια  χειμωνιάτικη Κυριακή με ήπιο καιρό αλλά  με  ανοιχτά μαγαζιά μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Το μόνο σημείο της πόλης που έσφυζε από ζωή ήταν το κλειστό γήπεδο της σε σχολικό συγκρότημα. 100 άνθρωποι  από όλη την Ελλάδα αψήφησαν τα μπλόκα και άλλες δυσκολίες και ήρθαν να συμμετάσχουν ή να συνοδεύσουν τους φίλους αθλητές/αθλήτριες στο αγαπημένο τους άθλημα.

Φεύγοντας το πρώτο που ήλθε στο μυαλό είναι το εξής.

Γιατί το Αγρίνιο να μην φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση; Γιατί να μην το κάνει τακτικά και με άλλα αθλήματα;

Χαλάει κανέναν 100 ( για να μην πω 200 τουλάχιστον) επισκέπτες στην πόλη μας το Σαββατοκύριακο;

Και γιατί η πόλη να μην δώσει έμφαση σε τέτοια αθλήματα;

Αυτονόητο είναι ότι όλοι θα βγουν κερδισμένοι από κάτι τέτοιο. Επαγγελματίες, Δήμος και κυρίως η ίδια η πόλη που θα φτιάξει η αύρα της. Το κόστος είναι μηδαμινό.

Ένα βήμα έγινε. Στο τμήμα Τοξοβολία παραχωρήθηκε   χώρος στις καπναποθήκες Παπαστράτου στην οδό Δεληγιώργη. Υπήρχε καλή κάλυψη και στα Παναγρίνεια. Από εκεί και πέρα όμως  ζητάμε τα αυτονόητα. Να μεριμνήσει σε πολύ απλές διορθωτικές παρεμβάσεις, ώστε η πόλη να φιλοξενήσει πανελλήνιους αγώνες. Πρωτίστως να υπάρξει ουσιαστική πρόθεση υλοποίησης και πράξεις.

Συμπέρασμα:

Πίσω από τους 10-15 αθλητές που επισκέπτονται τις προπονήσεις τακτικά υπάρχουν 200 ή 300 που μπορούν να έλθουν στην πόλη με όλα τα αυτονόητα οφέλη. Μην το υποτιμάτε.

Λίνος Υφαντής

Έφορος Τοξοβολίας ΓΕΑ

Υ.Γ. Στην Πάργα μάθαμε ότι διοργανωτής ήταν σωματείο από Γιάννενα γιατί δεν έβρισκε χώρο (!) για να διοργανώσει τους αγώνες. Σε κανέναν δεν θα άρεσε το τμήμα Τοξοβολίας μιας πόλης να ψάχνει χώρο σε μια άλλη.

 πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2984 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 18:41
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.