Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  4:04 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 20:37

“Το κορίτσι με το σκουλαρίκι” (νέος διαγωνισμός) για Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 από το agrinio-life και τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το agrinio-life σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σκουλαρίκι» της Τρέισυ Σεβαλιέ από τη σειρά Κλασικά Ασημένια

Ο διαγωνισμός λήγει την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του agrinio-life.gr στο facebook.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του agrinio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

to koritsi me to skoylariki

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Ένα ολοζώντανο, μεγαλοπρεπές μυθιστόρημα για το αινιγματικό μοντέλο του ομώνυμου έργου του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου Βερμεέρ … αντανακλά την κομψότητα του πίνακα που την ενέπνευσε».
THE WALL STREET JOURNAL

«Μια ολοκληρωμένη λογοτεχνική δημιουργία, με την αμεσότητα και την ακτινοβολία της τέχνης του Βερμεέρ».
TIME

Η συγγραφέας Τρέισυ Σεβαλιέ εμπνεύστηκε από το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι σ’ έναν από τους πιο αισθαντικούς και μυστηριώδεις πίνακες του Βερμεέρ (Μουσείο Mauritshuis, στη Χάγη, Ολλανδία) κι έγραψε ένα μυθιστόρημα με λεπτότατο ερωτισμό για το τέλος της αθωότητας και το τίμημα της μεγαλοφυΐας.

Στο Ντελφτ του 17ου αιώνα, μια πλούσια πόλη της Ολλανδίας, πλούσιοι και φτωχοί, Καθολικοί και Προτεστάντες, κύριοι και υπηρέτες, όλοι ξέρουν τη θέση τους. ΄Ετσι, όταν η Χριτ μπαίνει υπηρέτρια στο σπίτι του ζωγράφου Βερμεέρ, νομίζει πως ξέρει το ρόλο της: νοικοκυριό, πλυσίματα και φροντίδα των έξι παιδιών του ζωγράφου. Επίσης νιώθει ικανή να τα βγάλει πέρα με την τρομερή πεθερά του, τη νευρική κι αισθησιακή γυναίκα του και τη ζηλόφθονη υπηρέτριά τους. Εκείνο που κανείς δεν περιμένει είναι πως η διακριτικότητα και η εξυπνάδα της Χριτ, όπως και η γοητεία που ασκούν πάνω της οι πίνακες του ζωγράφου, θα την οδηγήσουν μοιραία στον κόσμο του. Καθώς γίνεται σιγά-σιγά μέρος του έργου του, η οικειότητα μεταξύ τους μεγαλώνει, δημιουργώντας εντάσεις κι εσφαλμένες εντυπώσεις μέσα στο σπίτι, κι ακόμη -καθώς το σκάνδαλο διαρρέει- αναταραχή και ψιθύρους στην πόλη.

«Η ιδέα γι’ αυτό το μυθιστόρημα», λέει η συγγραφέας, «προήλθε από αυτό το αινιγματικό ύφος του μοντέλου στον ομώνυμο πίνακα του Βερμεέρ. ΄Ετσι ξεκίνησα ν’ αναρωτιέμαι ποια να ήταν άραγε αυτή η κοπέλα και τι μπορεί να της έκανε ο ζωγράφος για να έχει αυτή την έκφραση».

πηγή: http://agrinio-life.gr

Διαβάστηκε 2554 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.