Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:59 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 01:27

Μοναδικές βραδιές στο Daniel

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γνωρίστε το μοναδικό wine bistro bar στο Αγρίνιο

Πριν δύο χρόνια περίπου, το Αγρίνιο υποδέχθηκε ένα διαφορετικό wine bar. Το πρώτο στην πόλη, με δεκάδες διαφορετικές ποικιλίες κρασιού από μακρινές χώρες, αρκετές για να ικανοποιήσουν τα πιο απαιτητικά γούστα και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον όσων θέλουν να δοκιμάζουν νέες, ιδιαίτερες γεύσεις.

Η ιδιοκτήτρια του Daniel ήξερε από την αρχή πως ήταν αυτό που έλειπε από το Αγρίνιο. Η Daniela αποφάσισε πως η Λατινοαμερικάνικη καταγωγή της ήταν η βάση πάνω στην οποία έπρεπε να στηριχθεί το νέο εγχείρημα. Και η απόφασή της αυτή, αποδείχθηκε σωστή… Ο κόσμος του Αγρινίου αγκάλισε τις Μεξικάνικες γεύσεις που σερβίρονται συνοδευτικά με τα υπέροχα κρασιά. Τα tapas (οι μεζέδες) τα έχει αναλάβει αποκλειστικά η ίδια η Daniela, που, όπως παραδέχθηκαν όσοι δοκίμασαν, η μαγειρική είναι από τα πιο δυνατά της σημεία… Quesadilla, guacamole και οι διάφορες tortilles) , είναι μερικά μόνο από τα ορεκτικά που σερβίρονται στο Daniel.

IMG_4658

“Μου αρέσει η κουζίνα και το καλό κρασί και στο Μεξικό απολαμβάνουμε το κάθε φαγητό με ένα καλό κρασί, μπύρα ή cocktail και ήθελα να προσφέρω στο Αγρίνιο κάτι παρόμοιο”.

Ήθελα να γνωρίσει ο κόσμος του Αγρινίου τις γεύσεις που έχουμε έξω. Και από τη γιαγιά μου, που είναι μισή Κινέζα και μισή Μεξικάνα, έμαθα τις καλύτερες συνταγές στο εστιατόριο που είχαμε στο Μεξικό”.

Η Ντανιέλα μάλιστα, εκτός από την εμπειρία της μέσα από την οικογένειά της, έχει παρακολουθήσει και σχετικά σεμινάρια.

Συνήθως στην κουζίνα είναι η ίδια και αναλαμβάνει τα tapas που θα συνοδεύουν τα ποτά.

Μέχρι σήμερα στον χώρο του Daniel έχουν πραγματοποιηθεί αρκετά events, αφιερωμένα σε γαστρικές απολαύσεις, όχι μόνο της Μεξικάνικης και της Γιαπωνέζικης αλλά και από πολλά ακόμη σημεία του κόσμου.

IMG_4760

Στο Daniel , πέρα από το ξεχωριστό φαγητό και το ποτό, θα απολαύσει κανείς μοναδικές μουσικές επιλογές. Όλη της η οικογένεια, καθώς και η ίδια η Daniella  είναι μουσικοί και φυσικά από το Daniel δεν θα μπορούσε να λείπουν οι βραδιές αφιερωμένες στα Λατινικά ακούσματα. Βραδιές που κέρδισαν τις εντυπώσεις και “αγκαλιάστηκαν” από τους Αγρινιώτες. Το επόμενο latin party αναμένεται σύντομα.

Η μουσική όμως δεν είναι η μόνη επιλογή για το μαγαζί που προήλθε από την οικογένεια της ιδιοκτήτριας. “Daniel” είναι, όχι μόνο το όνομα της ίδιας,  αλλά και το όνομα του πατέρα, του αδερφού και του γιού της : “Η οικογένειά μου είναι “Daniel”, λέει η ίδια.

IMG_4865

Η Daniela,  πριν ανοίξει το Daniel, μελέτησε πως δουλεύουν τα καλύτερα wine bar εκτός Ελλάδας. Μάλιστα, με πρωτοβουλία της ίδιας, ένας somelier έκανε από την αρχή σεμινάριο στο προσωπικό του Daniel για το πως θα πρέπει να δουλεύουν τα κρασιά και το πως θα παρουσιάζεται το κρασί στους πελάτες.

IMG_4713

Φυσικά το Daniel δεν μένει μόνο στο κρασί και το ιδιαίτερο φαγητό. Εξωτικά κοκτέιλ, κάποια από τα οποία δεν τα βρίσκει κανείς σε άλλο μαγαζί στην Ελλάδα, σερβίρονται σε ξεχωριστά ποτήρια, από το προσωπικό του καταστήματος.IMG_4680

To Daniel ξεχωρίζει  εκτός των άλλων και για τον μοναδικής ποιότητας καφέ του, αλλά και για τις γλυκές απολαύσεις που προσφέρονται ως συνοδευτικό, δια χειρός της ιδιοκτήτριας. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς το μοναδικό cheese cake με μπισκότα oreo.IMG_4601

H ζεστή φιλοξενία, το άψογο σέρβις και ο ίδιος ο χώρος , είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που αξίζει να επισκεφθείς το Daniel ξανά και ξανά…

IMG_4877

IMG_4570


πηγή: http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2465 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.