Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:30 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 18:38

“Ο Μεγάλος Σοφός” (νέος διαγωνισμός) για Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου από το agrinio-life και τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το agrinio-life σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το μυθιστόρημα «Ο Μεγάλος Σοφός» της Νεκταρίας Ζαγοριανάκου – Μακρυδήμα

Ο διαγωνισμός λήγει την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του agrinio-life.gr στο facebook.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του agrinio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

o megalos sofos

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Μεγάλος Σοφός
Εγώ, ο Θεόδωρος, ένας μαθητευόμενος μοναχός, ένας υπάκουος αντιγραφέας, γέννημα της Πόλης, έφυγα κυνηγημένος απ’ τον τόπο μου λίγο πριν πέσει στα χέρια των Οθωμανών, ζωσμένος εννιά χειρόγραφα. Εννιά θησαυρούς που φύλαξα με κίνδυνο της ζωής μου. Αποχαιρέτισα βίαια την αθωότητα της νιότης μου όταν έγινα μάρτυρας ενός αποτρόπαιου φόνου. Ο Θεός με έστειλε στην Πόλη του Κρίνου, τη Φλωρεντία. Βίωσα την Αναγέννηση δίπλα σε ανθρώπους φωτισμένους κι έγινα το δεξί χέρι των Μεδίκων. Το όραμά τους το ’νιωσα και δικό μου. Δεν αποζήτησα τη δόξα, πορεύτηκα πάντα στις σκιές. Έζησα τη ζωή μου καταπώς την ήθελα. Όλα τα γεύτηκα και το κυριότερο, ερωτεύτηκα. Αγάπησα βαθιά, τα βιβλία και μία γυναίκα. Την Μπιάνκα. Μα όσο κι αν αγάπησα, πάντα έψαχνα να βρω μια γη να ανήκω. Ταξίδεψα σε πολλά μέρη. Παντού ήμουν ξένος… Μόνο ένας τόπος μ’ αγκάλιασε στοργικά σαν να ήμουν ο χαμένος γιος του. Η Πάτμος.

Η ταραχώδης ζωή ενός Βυζαντινού λογίου της Αναγέννησης που γνώρισε την πραγματική ζωή μέσα από τον έρωτα…

πηγή: http://agrinio-life.gr

Διαβάστηκε 3907 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.