Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:14 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 18:08

Το στάδιο στο Αγρίνιο: Σπάνια σχέδια από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

γράφει ο Μανώλης Πέπονας, φοιτητής Ιστορίας (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)

Το Στάδιο Αγρινίου “Μιχάλης Κούσης” σήμερα[1]

Ως μία πολυπληθής επαρχιακή πόλη, το Αγρίνιο διαθέτει το δικό του Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο. Η περιμάνδρωσή του ξεκίνησε το 1959-1960 και πρώτος πρόεδρος της διοίκησής του ήταν ο Εμμανουήλ Θεοδωρόπουλος. Χρειάστηκε να περάσουν 22 έτη και να δαπανηθούν περί τα 90.000.000 δραχμών για να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες.[2] Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου, για την εποχή, αθλητικού χώρου, κατάλληλου να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις.

Τη δεκαετία του 1990 διοργανώθηκαν:

  • 4-6 Μαίου 1990, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ νεανίδων.
  • 30 Μαίου 1997, Προκριματικοί αγώνες πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων handball με συμμετοχή Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ελλάδας, Νορβηγίας.
  • Από 30 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 1997, Βαλκανικοί αγώνες badminton με συμμετοχή Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Μολδαβίας, Γιουγκοσλαβίας, Ελλάδας[3].

Αν και η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα σημάδια της στον χώρο, το ΔΑΚ Μιχάλης Κούσης -όπως ονομάζεται σήμερα το στάδιο, προς τιμή του σπουδαίου Αγρινιώτη δρομέα- συνεχίζει να είναι πόλος έλξης για εκατοντάδες αθλούμενους.

Παρακάτω παρατίθενται δύο σχέδια από τα Γενικά Αρχεία του Κράτος, των ετών 1960 και -ένα βελτιωμένο- του 1961, όταν δηλαδή το έργο βρισκόταν υπό περάτωση[4].

stadio2

stadio3



[1]    Πηγή: www.airphotos.gr

[2]    Ιστότοπος Δήμου Αγρινίου: http://www.cityofagrinio.gr/municipality/daka/dak-agriniou.html

[3]    ό.π.

[4]              βλ. ηλεκτρονική μορφή των ΓΑΚ (www.arxeiomnhnmon.gr)

πηγή: http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2677 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.