Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:43 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 18:45

Ημερολόγιο αφιερωμένο στη Γέφυρα Αυλακίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Αυλάκι- τελευταίο χωριό του Ορεινού Βάλτου, η Αιτωλοακαρνανία επικοινωνεί με τους νομούς Καρδίτσας και Ευρυτανίας μεσω της γέφυρας Αυλακίου. Ενα πανέμορφο πετρογέφυρο , σπουδαίας αρχιτεκτονικής , με 9 τόξα (1 κεντρικό και 8 μικρότερα ) και πέτρες άριστα επεξεργασμένες.

Το γεφύρι υπέστη σοβαρές ζημιές από τον πλημυρισμένο Αχελώο την 1η Φεβρουαρίου 2015 και ακόμη οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν μεριμνήσει για την αποκατάστασή του.

Ο σύλλογος των απανταχού Αυλακιωτών Βάλτου , με έδρα την Αθήνα , θέλοντας να γνωστοποιήσει τα προβλήματα της γέφυρας του χωριού του, αλλά και τη μεγάλη της αξία για τον τόπο μας ,εξέδωσε θεματικό ημερολόγιο για το 2016, αφιερωμένο στο γεφύρι. Όλη η ιστορία και η πορεία της γέφυρας Αυλακίου στο διάβα των 115 χρόνων ζωής της, με φωτογραφίες, έγγραφα, ντοκουμέντα, συνεντεύξεις , αφηγήσεις , λαογραφικά στοιχεία ,προτάσεις για τη διάσωσή της γραμμένη στις 26 σελίδες του ημερολογίου.

Την επιμέλεια της έκδοσης είχαν οι καθηγητές Γιώργος και Χριστίνα Υφαντή.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προμηθευτεί το ημερολόγιο ( κόστος 5ε ) στα τηλέφωνα 6936911912 ( ΑΘΗΝΑ ) και 6979148309 (ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ)

2

3

4

 πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2636 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.