Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:49 μμ
 
wm small
Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2015 19:48

Αστροφωτογράφιση τοπίων της Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα ξεχωριστό είδος φωτογράφισης είναι η αστροφωτογράφιση τοπίων, δηλαδή ο συνδυασμός ενός επίγειου στόχου με το υπέροχο θέαμα του έναστρου ουρανού.

Ο Άγγελος Μακρής (καθηγητής Φυσικής την ημέρα και αστροφωτογράφος τη νύχτα) έχει φωτογραφίσει τοπία υπό το φως των αστεριών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η δική μας περιοχή, η Αιτωλοακαρνανία πέρα από την εξαιρετική φυσική ομορφιά, είναι προικισμένη και με τον πιο “σκοτεινό” ουρανό της Ευρώπης,  δηλαδή πάσχει λιγότερο από το φαινόμενο της φωτορρύπανσης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τους χάρτες φωτορρύπανσης που εκδίδει η ΝΑΣΑ κάθε χρόνο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αστροφωτογραφίες του Άγγελου Μακρή από τοπία της Αιτωλοακαρνανίας.

Πέτρινο γεφύρι Αρτοτίβας 

Το γεφύρι αυτό είναι 600 ετών και είναι το αρχαιότερο πέτρινο γεφύρι που σώζεται στον Εύηνο ποταμό! Ο αστροφωτογράφος πέρασε δυο νύκτες εκεί απολαμβάνοντας το τοπίο και την νυχτόβια ζωή όπως λαγούς, κουκουβάγια, ασβό, καβουράκια κ.α.

1 (5)
Ακρόπολη Θεστιέων (Βλοχός)
Σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων βρίσκεται το οχυρό φρούριο των βυζαντινών χρόνων.
Εδώ ο φωτογράφος “φωτίζει” τον Πολικό Αστέρα, και από πάνω του απλώνεται ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου.
2 (3)
Ορειβατικό καταφύγιο Παναιτωλικού
Στο βουνό της πατρίδας μας, το Παναιτωλικό, στη θέση Διασελάκι σε υψόμετρο 1170μ βρίσκεται το Ορειβατικό καταφύγιο που διαχειρίζεται ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου.
Το καταφύγιο είναι από τα πιο σύγχρονα της Ελλάδας, και η θέα από το “μπαλκόνι” του καταφυγίου είναι εκπληκτική: τα βουνά της Ηπείρου, τα όρη του Βάλτου, τον Πατραικό κόλπο, τις λίμνες Τριχωνίδα, Λυσιμαχία, Οζερό, τις τεχνητές λίμνες και το Ιόνιο πέλαγος.
3 (1)
Μακρυνεία
Στη περιοχή της Μακρυνείας, ένα ρέμα που καταλήγει στην λίμνη Τριχωνίδα δημιουργεί έναν μικρό καταρράκτη και μια πραγματική όαση.
4
5
Εμπεσός
Οδηγώντας από τον Εμπεσό προς Αγρίνιο, κοντά στον ποταμό Ίναχο ο έναστρος ουρανός σε προκαλεί να σταματήσεις στην άκρη του δρόμου, και να απολαύσεις το υπέροχο θέαμα!
6
Αρχαίο θέατρο Στράτου
Ένα πραγματικό διαμάντι της περιοχής μας, η αρχαία Στράτος αξίζει την προσοχή και προστασία όλων μας! Το Αρχαίο θέατρο είναι 2500 ετών, είχε χωρητικότητα περίπου 7000 θεατών και βρίσκεται κοντά στην πόλη του Αγρινίου.
 Όπως αναφέρει ο φωτογράφος: “Αφού ολοκλήρωσα τις λήψεις, στάθηκα μόνος μου στο κέντρο του αρχαίου θεάτρου, κοίταξα τον έναστρο ουρανό, και με συγκίνησε η σκέψη πως οι αρχαίοι πρόγονοί μου θα έβλεπαν περίπου το ίδιο θέαμα πριν από 2500 χρόνια.”
7
Μέσω της σελίδας του φωτογράφου στο facebook μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του, και να δείτε κι άλλες αστροφωτογραφίες του από την περιοχή μας αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα:
Διαβάστηκε 5983 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 21:48
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία