Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:48 μμ
 
wm small
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 17:56

Μεσολόγγι-Lörrach: Δύο πόλεις συνδέθηκαν μέσα από φωτογραφίες και γεύσεις​​ (VIDEO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνολικά 107 φωτογραφίες ένωσαν τις δύο πόλεις που ήταν… άγνωστες μεταξύ τους

Συμμετοχική Έκθεση Φωτογραφίας «My Lörrach is…/My Messolonghi is…» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοέμβριου 2018, στο κοινωνικό-πολιτιστικό κέντρο Nellie Nashorn, στην πόλη Lörrach της Γερμανίας.

Η έκθεση περιλάμβανε φωτογραφίες που στάλθηκαν από πολίτες έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα που έγινε, καλώντας τους να απαντήσουν στην ερώτηση αντιστοίχως: «Αν το Lörrach / Μεσολόγγι ήταν εικόνα, ποια θα ήταν;».

Στόχος ήταν να δοθεί στους πολίτες η ευκαιρία να εκφράσουν τι σημαίνει η πόλη τους γι’ αυτούς μέσω ενός «κλικ» στην μηχανή τους. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ήταν μεγάλη καθώς συνολικά 107 φωτογραφίες στάλθηκαν από τους πολίτες των δυο πόλεων. Έτσι, το βράδυ των εγκαινίων, το Lörrach και το Μεσολόγγι, δύο πόλεις άγνωστες μεταξύ τους, συναντήθηκαν μέσα από τα μάτια των πολιτών τους.

Η προσέλευση στα εγκαίνια ήταν μεγάλη καθώς περισσότεροι από 100 επισκέπτες παρευρέθηκαν στο κοινωνικό-πολιτιστικό κέντρο για να ζήσουν μια πολυπολιτισμική βραδιά με φωτογραφίες από την δική τους πόλη, αλλά και το άγνωστο σε αυτούς  Μεσολόγγι.

Το ηλιοβασίλεμα, οι γαΐτες, η λιμνοθάλασσα, τα σάλτσινα, αλλά και οι τοπικές παραδόσεις που κυριαρχούσαν στις φωτογραφίες των πολιτών τους εντυπωσίασαν και τους ταξίδεψαν σε έναν τόπο μαγευτικό. Οι επισκέπτες επίσης είχαν την δυνατότητα όχι μόνο να δουν το Μεσολόγγι μέσα από τις φωτογραφίες αλλά και να το γευτούν δοκιμάζοντας τα τοπικά προϊόντα (αυγοτάραχο, χταπόδι, αλάτι,  μυρωδικά, ελιές, λάδι, μέλι, κρασί, ούζο, τσίπουρο) που προσέφεραν 14 τοπικοί παραγωγοί της πόλης για την βραδιά των εγκαινίων.

agriniovoice.gr

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 1133 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.