Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  1:53 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 18:34

Ρε, αυτός χαλάει την πιάτσα…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sportfm.gr για την αυτονόητη, αλλά και πρωτοποριακή για την Ελλάδα του 2015 κίνηση ενός παράγοντα-παράδειγμα, που βλέπει το ποδόσφαιρο στην… πραγματική του διάσταση.

Προφανώς και ο τίτλος του κειμένου είναι ειρωνικός. Αλλά με τα όσα έχουν δει τα ματάκια μας και έχουν ακούσει τα αυτάκια μας όλα αυτά τα χρόνια στον ελληνικό αθλητισμό, είναι λογικό να ξενίζουν κάποια πράγματα. Να μας φαίνονται περίεργα, παράξενα και πρωτοποριακά, παρότι μιλάμε για το αυτονόητο. Αλλά, για την Ελλάδα μιλάμε κι ας είμαστε στο 2015! Αυτό που έπραξε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτης Κωστούλας αποτελεί με μια λέξη ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για όλους αυτούς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Τι έκανε; Αποφάσισε να στείλει στα δικαστήρια και στο σπίτι του τον «φίλαθλο» που πέταξε αντικείμενο σε ποδοσφαιριστή της Βέροιας. Η κινητοποίηση ήταν άμεση, αφού συνεργάστηκε με τις αστυνομικές αρχές, έγινε ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη, που θα «πληρώσει τον λογαριασμό» σε περίπτωση τιμωρίας της ομάδας και ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του. Γιατί, όπως αναφέρει και στην ανακοίνωση: «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα ‘να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα’ κατά της ομάδας μας και του ποδοσφαίρου».

Αλλά, τονίζω και πάλι, μιλάμε για το αυτονόητο, αλλά και συνάμα πρωτοποριακό για την Ελλάδα εν έτη 2015. Παρ’ όλα αυτά, είναι μια ενέργεια, η οποία πρέπει να προβληθεί γιατί έχει ΟΥΣΙΑ. Είναι μια ενέργεια, την οποία θα μπορούσαμε να περιμένουμε από τον συγκεκριμένο παράγοντα, ο οποίος έχει δείξει και στο παρελθόν (με λόγια και έργα) ότι βλέπει το ποδόσφαιρο στην… πραγματική του διάσταση. Ο αγώνας του για την εξάλειψη της βίας και άλλων φαινομένων που δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο είναι διαρκής. Το παλαιότερο κλείσιμο του πετάλου και η συνεχής κόντρα του με τους οργανωμένους της ομάδας, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Μπορεί σε άλλες ευρωπαϊκές και προηγμένες χώρες η ταυτοποίηση, ο εντοπισμός και η σύλληψη του ατόμου που επιδεικνύει παραβατική συμπεριφορά σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά στην Ελλαδίτσα μας, αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν. Γιατί εμείς είμαστε «LARGE» ως χώρα και δεν ασχολούμαστε με τέτοια μικρό-πράγματα. Για εμάς, αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Φυσικά και κάνω πλάκα, αλλά κάπου ας παραδειγματιστούν οι ιδιοκτήτες, κυρίως των μεγάλων ΠΑΕ, με την ενέργεια του Φώτη Κωστούλα, που… χαλάει την πιάτσα. Αν νοιάζονται πραγματικά για το προϊόν, που έχει υποβαθμιστεί για να μην πως έχει πιάσει πάτο. Άλλωστε, η διαμόρφωση και η διαφύλαξη των συνθηκών για ένα υγιές ποδόσφαιρο, είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ τους!

sport-fm.gr

Διαβάστηκε 3030 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία