Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:19 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 15:32

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ν.Μπαλαμπάνη με τον Δ. Καλαματιανό και ενημέρωση για θέματα Περιβάλλοντος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για θέματα χωροταξίας, ενέργειας, και περιβάλλοντος ενημέρωσε τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Διονύσιο Καλαματιανό ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης, σε συνάντηση που είχαν στην Πάτρα.

Ειδικότερα, ο κ. Καλαματιανός ζήτησε και ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΣΜΠΕ του Σχεδίου «Τροποποίηση και Επέκταση Γ.Π.Σ.  Δήμου ΠΥΡΓΟΥ – Μελέτη  Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.», Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία διαβιβάστηκε  από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για γνωμοδότηση.

Ο κ. Μπαλαμπάνης υπογράμμισε στον κ. Καλαματιανό ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα διατυπώσει την γνώμη του καθώς και τις τυχόν παρατηρήσεις του επί του περιεχομένου της ΣΜΠΕ, τις οποίες και θα διαβιβάσει στην συνέχεια στην αρμόδια Διεύθυνση περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Υπουργείου.

Στην διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν και άλλα θέματα, περιβαλλοντικού και ενεργειακού περιεχομένου , όπου ο κ. Μπαλαμπάνης ενημέρωσε τον πρώην Γενικό Γραμματέα για τους περιβαλλοντικούς ελέγχους που διεξάγει η Διεύθυνση Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας σε τακτική βάση, για την διαχείριση των απορριμμάτων, την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις δράσεις της περιφερειακής αρχής στον ενεργειακό σχεδιασμό της Δυτικής Ελλάδος. 

Διαβάστηκε 995 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.