Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 19:38

Για καλό θυμήθηκε το Αγρίνιο ο Καβάκος!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την εμπειρία του από το Αγρίνιο από τον περασμένο Φεβρουάριο θυμήθηκε ο Λεωνίδας Καβάκος στο κανάλι της Βουλής όπως μπορεί να ακούσει κανείς και στο σχετικό βίντεο μετά το 56ο λεπτό περίπου.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με την Άντζελα Τσιφτσή στην εκπομπή «Συνάντηση» ίσως ο κορυφαίος μουσικός στον κόσμο αυτή τη στιγμή και σίγουρα ο κορυφαίος βιολονίστας αφιέρωσε ειδικό χρόνο για την πολυμίσητη πόλη μας, το Αγρίνιο!

Και πάνω που μόνοι μας είχαμε τσακωθεί για εκείνο τον ερχομό (με μερικές παλινωδίες να μην λείπουν) αποδεικνύεται τελικά ότι τέτοιες επισκέψεις είναι χρήσιμες.

Πολύ χρήσιμες. Διότι ούτε το Αγρίνιο έγινε ομορφότερο, ούτε αποκτήσαμε κουλτούρα που θα έλεγε κι ο Άγγελος Χαριστέας.

Ο Καβάκος όμως θα δώσει παντού την εικόνα μιας πόλης που μπορεί να μάθει κι αυτό είναι κέρδος.

Δείτε στο βίντεο πώς περιγράφει ότι υπήρξε τυχερός στην ζωή του, λόγω του ταλέντου του, ώστε με σκληρή δουλειά να μην έχει το άγχος αν θα επιβιώσει.

Θέλοντας αυτό να το ανταποδώσει στις τοπικές κοινωνίες θυμήθηκε τη επίσκεψή του στο Αγρίνιο, τις συναυλίες που έδωσε και τον πηγαιμό του στο Μουσικό Σχολείο, το οποίο λέει ότι είναι θαυμάσιο!

Τονίζει το πόσο χάρηκε την επαφή του με τα παιδιά και όταν η δημοσιογράφος του θυμίζει ότι πήγε και στην Πάτρα απαντά: «Στην Πάτρα δεν είχαμε την ευκαιρία να πάμε στα σχολεία. Βλέπετε όσο πιο μεγάλη είναι η πόλη τόσο πιο μεγάλη αλαζονεία υπάρχει.

Με συγκίνησε πολύ η εμπειρία στο Αγρίνιο, γιατί αυτά τα παιδιά που πλάθουν τώρα την ζωή τους έχουν δώσει χώρο στην μουσική».

Μάλιστα ο Καβάκος λέει πως θα συνεχίσει την επαφή του με την πόλη μας και όχι μόνο με τούτη αλλά και με άλλες. «Δεν μπορεί», λέει, «να μην έχεις ευκαιρίες επειδή γεννήθηκες σε μια μικρή πόλη».

Ναι, για μας το λέει κι ας μην ενοχληθεί κανείς που μας λέει μικρούς. Απλά νομίσαμε κάποια στιγμή ότι είμαστε μεγάλοι. Και ανταλλάξαμε λόγια ακόμη και στο αν έπρεπε ή όχι να φέρει τον ΔΗΠΕΘΕ τον Καβάκο!

Όπως φαίνεται πάντως του κάναμε καλή εντύπωση και μάλλον το πέρασμά του από δω πήγε καλύτερα από ότι νομίσαμε πέρυσι τον χειμώνα.

η συντακτική άμουσος μονάδα

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 2653 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.