Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  7:49 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 15:16

Ναύπακτος: Μια πόλη – Mια ιστορία – Μια νέα Εμπορική εμπειρία! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την παρουσίαση της επόμενης ημέρας του κλάδου του Εμπορίου στη Ναύπακτο,παρουσίασε χθες το απόγευμα σε ειδική ενημερωτική συνάντηση με τα μέλη του εμπορικού συλλόγου Ναυπάκτου και τον δήμο Ναυπακτίας,ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της LEVER A.E.κ.Θεόδωρος Καρυπίδης ( Εταιρεία παροχής και υλοποίησης Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για την Ανάπτυξη και την Αύξηση της Αποτελεσματικότητας στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα)

Ο κ. Καρυπίδης,παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο project παρεμβάσεων που αφορούν στα καταστήματα του λεγόμενουν εμπορικού κέντρου της Ναυπάκτου από το λιμάνι μέχρι το Κεφαλόβρυσο.Πρόκειται δηλαδή για μία διαδρομή περίπου 2 χλμ. μέσα στην οποία το 85% των καταστημάτων αυτών υπέδραψαν προκειμένου να συμμετάσχουν στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του υπουργείου οικονομικών για την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και κοινοχρήστων χώρων των εμπορικών καταστημάτων με σκοπό την προσέλκυση και τόνωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος των καταναλωτών.

Ολη αυτή η προσπάθεια μεταφραζόμενη σε χρήματα αγγίζει το 1.800.000 ευρώ και αφορά πλήθος παρεμβάσεων σε προσόξεις επιχειρήσεων,ψηφιακές ευκολίες στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων,εκπτωτικές πολιτικές,ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για δράσεις του εμπορικού συλλόγου,θέσεις στάθμευσης στα πάρκινγκ του δήμου κλπ.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο,παρατηρείται μια συνολικότερη προσπάθεια που καταβάλεται από τις δημοτικές αρχές ο δήμος-ήδη από την προηγούμενη δημοτική αρχή-με την ανάπλαση του ανατολικού τμήματος της πόλης,την μελλοντική διαμόρφωση της περιοχή του κέντρου και πέριξ του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής,με τις πεζοδρομίσεις και τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας,την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου που προωθεί η παρούσα δημοτική αρχή μέχρι την οδό Σοϊδά,τις επιμέρους παρεμβάσεις με την ανάδειξη μέσω των προγραμμάτων Leader της Αρχαιολογικής υπηρεσίας των αρχαιολογικών θησαυρών της καστροπολιτείας (Κρήνες-πολεμίστρες),πεζοδιάδρομους,ανακατασκευή Ξενία κλπ.

Κοινός στόχος όλων αυτών των δράσεων αλλά και παρεμβάσεων, είναι να αλλάξει πρόσωπο η πόλη τόσο σε υποδομές,όσο και παροχή υπηρεσιών προκειμένου να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική με τις όμορες εμπορικές αγορές προβάλλοντας τα ισχυρά της πλεονεκτήματα που είναι οι φυσικές της ομορφιές και η πλούσια μακραίωνη ιστορία της.

nafpaktianews.gr

 

Διαβάστηκε 982 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.