Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:56 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 13:02

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου και οι ιδιοκτήτες τους!(φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Oι ιδιοκτήτες των πιο πολυτελών κατοικιών του κόσμου μπορούν να περηφανεύονται για τα "μικρά" παλάτια τους, που ορισμένα εξ αυτών τα έχουμε δει στα διάφορα περιοδικά που επικεντρώνονται στις πολυτελείς κατοικίες και την επίδειξη πλούτου, ωστόσο πολλοί από αυτούς είναι άγνωστοι.

Ας δούμε ποια είναι τα 10 ακριβότερα:

Το πολυτελές 7 Upper Phillimore Gardens

Τοποθεσία: Λονδίνο

Αξία: 128 εκατομμύρια δολάρια

Το πολυτελές σπίτι, που κάποτε ήταν σχολείο, διαθέτει 10 υπνοδωμάτια, πισίνα, σάουνα, γυμναστήριο, κινηματογραφική αίθουσα, ακόμη και δωμάτιο πανικού. Το σπίτι είναι καλυμμένο με χρυσές λεπτομέρειες, κατάλευκο μάρμαρο και τους τοίχους του κοσμούν πανάκριβα έργα τέχνης από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της ιστορίας.

Η ιδιοκτήτριά του είναι η άγνωστη σε μας Olena Pinchuk, κόρη του δεύτερου προέδρου της Ουκρανίας, Leonid Kuchma. Η ίδια ασχολείται με φιλανθρωπίες, έχει μάλιστα ιδρύσει το φιλανθρωπικό ίδρυμα  ANTIAIDS  και είναι κολλητή φίλη του Έλτον Τζον.

Το Kensington Palace Gardens

Τοποθεσία: Λονδίνο

Αξία: 140 εκατομμύρια δολάρια

Βρίσκεται σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου και οι ιδιοκτήτες του ετοιμάζουν μια υπόγεια επέκταση στο ήδη τεράστιο παλάτι τους. Αυτό γιατί το σπίτι δεν διαθέτει μερικές πολυτέλειες όπως είναι το γήπεδο τένις, το κέντρο υγείας και το μουσείο αυτοκινήτων.

Ιδιοκτήτης του δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ρώσο Κροίσο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τον κύριο μέτοχο της Millhouse LLC και ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι.

Το Seven The Pinnacle

Τοποθεσία: Μοντάνα

Αξία: 155 εκατομμύρια δολάρια

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιόκτητο κτίριο στο πάρκο του Yellowstone και διαθέτει ιδιωτική πίστα για σκι και γκολφ. Ενώ στο εσωτερικό και το εξωτερικό του διαθέτει αμέτρητες πισίνες, γυμναστήριο, οιναποθήκη και δικό του "τελεφερίκ".

Ιδιοκτήτες του είναι οι Edra and Tim Blixseth, δισεκατομμυριούχοι μεσίτες που είδαν την περιουσία τους να μειώνεται, λόγω των οικονομικών σκανδάλων και του ξαφνικού διαζυγίου του ζεύγους.

Το Hearst Castle

Τοποθεσία: Σαν Σιμεόν, Καλιφόρνια

Αξία: 191 εκατομμύρια δολάρια

Το πολυτελές σπίτι, που ήταν κάποτε κάστρο, διαθέτει 27 κρεβατοκάμαρες, οι οποίες αποτέλεσαν και το σκηνικό για τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας "Ο Νονός" και στις οποίες έχουν φιλοξενηθεί διάσημες προσωπικότητες, όπως οι Τζον και Τζάκι Κένεντι, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και άλλοι.

Ιδιοκτήτης του είναι ο William Randolph Hearst που αγόρασε το κάστρο, που αποτελεί πλέον κύρια τουριστική ατραξιόν της περιοχής.

Το Ellison Estate

Τοποθεσία: Γουνσαίντ, Καλιφόρνια

Αξία: 200 εκατομμύρια δολάρια

Το οίκημα δεν χρησιμοποιείται σαν σπίτι, αλλά κυρίως σαν λέσχη. Διαθέτει 10 διαφορετικά κτίρια, μια λίμνη, ένα σπίτι για τελετές τσαγιού και μια σάουνα.

Ιδιοκτήτης του πολυτελέστατου συγκροτήματος είανι ο Larry Ellison, συνιδρυτής της Oracle. Το 2013 ο ίδιος είχε κηρυχθεί από το Forbes ως ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το Kensington Palace Gardens

Τοποθεσία: Λονδίνο

Αξία: 222 εκατομμύρια δολάρια

Η κατοικία ανήκει και αυτή στην πιο πλούσια περιοχή του Λονδίνου, και οι ιδιοκτήτες της έχουν γείτονες τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον. Διαθέτει 23 υπνοδωμάτια, τούρκικες τουαλέτες και χαμάμ, εσωτερική πισίνα και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης για 20 αυτοκίνητα.

Ιδιοκτήτες της πολυτελούς κατοικίας είναι ο Lakshmi Mittal, ο επικεφαλής της Arcelor Mittal, της μεγαλύτερης εταιρίας δημιουργίας ατσαλιού. Ο Ινδός επιχειρηματίας είχε ανακηρυχθεί από το Forbes ως ένας από τους 100 πιο πλούσιους ανθρώπους στην χώρα του.

Το Four Fairfield Pond

Τοποθεσία: Νέα Υόρκη

Αξία: 248.5 εκατομμύρια δολάρια

Το πανάκριβο σπίτι διαθέτει 29 δωμάτια και έχει για κήπο μια έκταση περίπου 63 στρεμμάτων. Στο εσωτερικό του υπάρχουν 39 τουαλέτες, ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα γήπεδο μπόουλινγκ, γήπεδα σκουάτ, γήπεδα τένις, τρεις πισίνες και μια τεράστια τραπεζαρία.

Ιδιοκτήτης του οικήματος είναι ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της Renco Group, όμιλος κατασκευαστικών εταιριών, Ira Rennert.

Το Villa Leopolda

Τοποθεσία: Cote D’Azure, Γαλλία

Αξία: 750 εκατομμύρια δολάρια

Το σπίτι βρίσκεται χτισμένο σε μια έκταση 50 στρεμμάτων, που καλύπτεται από πράσινο. Διαθέτει πισίνες, κουζίνα στο εξωτερικό του, ελικοδρόμιο και μια πολυτελή έπαυλη τους φιλοξενούμενους. Το σπίτι έχει χρησιμοποιηθεί για τα γυρίσματα της ταινίας του Hitchcock, "To Catch a Thief", που γυρίστηκε το 1955.

Ιδιοκτήτριά του είναι η βραζιλιάνα Lily Safra, που ασχολείται με φιλανθρωπίες και είναι χήρα του Λιβανέζου μεγαλοτραπεζίτη William Safra.

Το Antilia

Τοποθεσία: Βομβάη, Ινδία

Αξία: 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Το Antilia δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σπίτι, τουλάχιστον με την παραδοσιακή έννοια. Το σπίτι είναι λίγο μεγαλύτερο των 400.000 τ.μ, έχει έξι υπόγειους ορόφους για πάρκινγκ, 3 ελικοδρόμια και απασχολεί περίπου 600 άτομα για την ομαλή λειτουργία του.

Ιδιοκτήτης του είναι ο Mukesh Ambani, ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Ινδίας, του οποίου η περιουσία, σύμφωνα με το Forbes, εκτιμάται στα 23.6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Buckingham Palace

Τοποθεσία: Λονδίνο

Αξία:  1.55 δισεκατομμύρια δολάρια

Τεχνικά το πιο διάσημο παλάτι του κόσμου συνεχίζει να θεωρείται σπίτι, μιας και σε αυτό συνεχίζει να ζει η βασίλισσα Ελισάβετ. Το παλάτι διαθέτει 775 δωμάτια, από τα οποία τα 188 προορίζονται για το προσωπικό, τα 92 είναι γραφεία και τα 78 είναι τουαλέτες. Φαίνεται πως για να περιηγηθείς σε αυτό χρειάζεσαι πλοηγό. Ιδιοκτήτριά του από τον Φεβρουάριο του 1952 είναι η βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Διαβάστηκε 3426 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.