Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:13 πμ
 
wm small
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 18:56

Εθνικές Εκλογές 2019: «Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια στην Αιτωλοακαρνανία – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε κατάσταση πλήρους εκλογικής ετοιμότητας και διάταξη «μάχης» βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα κόμματα με την προεκλογική περίοδο των επόμενων εθνικών εκλογών να έχει αρχίσει άτυπα.

H εντεινόμενη φημολογία ότι ο πρωθυπουργός είναι πιθανό να αιφνιδιάσει με πρόωρες εκλογές, με αφορμή το Σκοπιανό και τις συντάξεις, έχει σημάνει συναγερμό στα κόμματα που τρέχουν να θωρακιστούν για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Προς το παρόν, τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών έχουν αναζωπυρωθεί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με το χρονικό διάστημα που παίζει πολύ να είναι αρχές του 2019 και πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ήδη τα ψηφοδέλτια αρχίζουν να συγκροτούνται, γίνονται ζυμώσεις για προσθήκες της τελευταίας στιγμής, ενώ τα γραφεία μέχρι και σήμερα βρίσκονται στην αναζήτηση και τη καταγραφή νέων ενδιαφερόμενων.

Ας δούμε δειλά δειλά τι συμβαίνει στα ψηφοδέλτια του νομού Αιτωλοακαρνανίας η οποία εκλέγει συνολικά 7 βουλευτές.

ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου διαβεβαιώνουν ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εκλογές πριν τον Μάιο του 2019, ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό και στην αναζήτηση προσώπων για τα ψηφοδέλτια.

Οι διαδικασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς οι κομματικοί ιθύνοντες εκτιμούν ως αναγκαίο οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν να έχουν επαρκή χρόνο μπροστά τους.

Στην Αιτωλοακαρνανία, οι δυο εκλεγμένοι βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου θα προσπαθήσουν – παρά το αρνητικό κλίμα – να ανανεώσουν την θητεία τους στα βουλευτικά έδρανα.

Μια δυνατή παρουσία στο ψηφοδέλτιο θα είναι αυτή του Σταύρου Καραγκούνη, ενώ συζητήσεις γίνονται για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Παυσανία Παπαγεωργίου. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η εκ νέου υποψηφιότητα του δικηγόρου, Σωτήρη Κοντονάσιου.

Από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύεται ότι απώτερος στόχος είναι να μην χαθεί καμία έδρα στην Αιτωλοακαρνανία με ένα δυνατό ψηφοδέλτιο που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Νέα Δημοκρατία

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει μεγάλη σημασία σε νέους, άφθαρτους και επαγγελματικά καταξιωμένους στο χώρο τους ανθρώπους. Για την Αιτωλοακαρνανία, πέραν από τα γνωστά ονόματα, το ψηφοδέλτιο θα συμπληρώσουν αρκετοί πρωτοεμφανιζόμενοι που ρίχνονται σε μια δυνατή εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις γαλάζιες λίστες της Αιτωλοακαρνανίας, πρωταγωνιστούν οι εκλεγμένοι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης και – εκτός απροόπτου – Μάριος Σαλμάς οι οποίοι αποτελούν ισχυρά ονόματα στο νομό με μια παραδοσιακή και σημαντική δεξαμενή ψήφων.

Επιπλέον, στα «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο επιστρέφει ο  στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη και πρώην βουλευτής του νομού, Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος ανοίγει ξανά την ατζέντα του από την Αιτωλοακαρνανία και θα κατεβαίνει για την επανεκλογή του.

Επίσης, τα ονόματα που ακούγονται «δυνατά» τις τελευταίες ημέρες είναι του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Βασίλη Φεύγα, ενώ συζητείται έντονα η υποψηφιότητα του πλαστικού χειρούργου Πέτρου Σαράκη, του δικηγόρου Κώστα Ναούμη, και του Δημήτρη Τριαντακωνσταντή.

Όπως έχει υποστηρίξει και ο Πρόεδρος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μεγάλη βαρύτητα για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων θα δώσει στο Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, από το οποίο για το νομό Αιτωλοακαρνανίας προκρίνονται δυο δυναμικές γυναίκες η Αναστασία Σακκαρέλη και η Μαρία Καλπουζάνη.

Χρυσή Αυγή

Ένας από τους νομούς που ποντάρει η Χρυσή Αυγή είναι η Αιτωλοακαρνανία καθώς από τον Μάιο του 2012 εκλέγει βουλευτή και σημειώνει ανοδικά ποσοστά.

Ο νυν βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, αποτελεί παρελθόν από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, καθώς διαγράφηκε με εντολή του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου με αφορμή την αιχμηρή τοποθέτησή του επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Το κενό αυτό «γεννά» προσδοκίες για τους υποψήφιους που γλυκοκοιτάζουν την έδρα. Με σοβαρές πιθανότητες κατεβαίνει ο Δημήτρης Μακρής, ενώ ακούγονται τα ονόματα του Γιώργου Ψυχογιού, του Θωμά Ζευγίτη και της Αθηνάς Τσώλου.

Κίνημα Αλλαγής

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να καταρτιστεί ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο στο νομό που θα αυξήσει τα ποσοστά στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Στο «πράσινο» ψηφοδέλτιο κυριαρχεί ο νυν βουλευτής, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ενώ αίσθηση προκαλεί η επιστροφή του Θάνου Μωραΐτη στην εκλογική περιφέρεια της γενέτειράς του.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Βασίλη Αντωνόπουλου, ενώ «κλειδώνει» η υποψηφιότητα του ορθοπεδικού, Ευάγγελου Γάκη και του πρώην προέδρου Ξενοδόχων, Χρήστου Κωστακόπουλου.

Από κει και πέρα, εξετάζονται οι υποψηφιότητες των Γιώργου Κραμποκούκη και Ευθύμιου Ράπτη. Οι γυναίκες που «παίζουν» αρκετά είναι η Περσεφόνη Πιστιόλη, η Αγγελική  Ρούση-Ντζιμάνη, και η Βασιλική Καραγκούνη.

Από τους κύκλους του Κινήματος Αλλαγής διαρρέει ότι στη τελική ευθεία βρίσκεται μια ηχηρή προσθήκη στο ψηφοδέλτιο με ένα έμπειρο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΚΚΕ

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, όπως και σε όλη την Ελλάδα, αναζητούνται άνθρωποι των λαϊκών αγώνων που βρίσκονται κοντά στο λαό και στη νεολαία.

Αυτός που ξεχωρίζει δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον βουλευτή, Νίκο Μωραΐτη, ο οποίος εκλέγεται από το 2007 και είναι φαβορί για την επανεκλογή του.

Σταθερή αξία επίσης η παρουσία του Πάνου Σταθελάκη και της Ειρήνης Κωνσταντακοπούλου, ενώ σκέφτεται να επιστρέψει στο ψηφοδέλτιο η Αλεξάνδρα Λαμπροκωστοπούλου.

Εκτός απροόπτου θα δούμε ξανά στη λίστα την Γεωργία Μυλωνά και τον Βασίλη Νικάκη, σε σκέψεις και ο Μιχάλης Κατσιγιάννης.

Στην αναζήτηση στελεχών τα υπόλοιπα κόμματα

Μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια θεωρείται για τα υπόλοιπα κόμματα η Αιτωλοακαρνανία, τα οποία θα αναζητήσουν το «θαύμα» που έγινε με την Δημοκρατική Αριστερά και την εκλογή της Νίκης Φούντα στις εκλογές του 2012. Συγκεκριμένα, πρόκειται για κόμματα που οριακά μπαίνουν στη Βουλή με την έδρα της Αιτωλοακαρνανίας να φαντάζει άπιαστο όνειρο. Ωστόσο, σχεδόν όλα τα κόμματα βρίσκονται στην αναζήτηση ανθρώπων για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων με πολλά από αυτά να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Στο Ποτάμι, ψηλά στη λίστα βρίσκεται η Χριστίνα Φούντζουλα, ενώ στη Λαϊκή Ενότητα ο πρώην υπουργός, Δημήτρης Στρατούλης και ο Γιάννης Κολοβός. Ερωτηματικά για ΑΝ.ΕΛ., Ένωση Κεντρώων και Πλεύση Ελευθερίας που ψάχνονται να βρουν υποψηφίους.


Δημοσίευμα στην εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία»
Τεύχος 4 Οκτώβριος 2018

iaitoloakarnania.gr

 

Διαβάστηκε 2614 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 19:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/