Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  6:02 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 00:18

ΟΑΕΔ: Ολόκληρος ο σχεδιασμός για 88.500 προσλήψεις – Ποιοι λαμβάνουν προβάδισμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το «έδαφος» για τα 11 επερχόμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ προετοίμασαν οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας. Αυτό συνέβη στην χθεσινή (23 Οκτωβρίου 2018) εκδήλωση για την παρουσίαση του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας.

Το επιτελείο του αρμόδιου υπουργείου, αναφέρθηκε στις κατηγορίες των 88.500 ανέργων. Αυτοί θα λάβουν «προβάδισμα» πρόσληψης, τουλάχιστον στην πρώτη φάση των προγραμμάτων και σύμφωνα με τα εξής κριτήρια:

– Στις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε περιφέρεια με βάση τις ανάγκες, το οικονομικό της μοντέλο αλλά και τα διαρθρωτικά προβλήματα που πρέπει να λύσει
– Στις επιχειρήσεις και τους κλάδους που επενδύουν στην καινοτομία και μπορούν να «ανοίξουν» περισσότερες θέσεις
– Σε νέους επιστήμονες και σε ανέργους με υψηλή εξειδίκευση
– Στους τομείς που έχουν την τάση να δημιουργούν πιο σταθερές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις, μέσω επιδότησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο σχεδιασμός για την προκήρυξη των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας έχει «χρονοδιάγραμμα» μέχρι το Α’ τρίμηνο του 2019.

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε 88.500 ανέργους εκ των οποίων οι 31.500 θέσεις εργασίας θα καλυφθούν έως το τέλος του έτους από νέους.

Η πρώτη δράση που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, αφορά 5.500 ανέργους και υποψήφιους πτυχιούχους με μισθό έως 1.140 ευρώ.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τον αναλυτικό οδηγό του workenter.

Πηγή: workenter.gr

 

Διαβάστηκε 1547 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία