Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:48 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 17:45

Στασιμότητα για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η απευθείας σύνδεση της Ιόνιας Οδού με το Αγρίνιο δεν προβλέφθηκε κατά το σχεδιασμό του αυτοκινητοδρόμου και μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν ήταν ψηλά στην διεκδικητική ατζέντα της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο σημειώθηκε κινητικότητα και κρίσιμη εξέλιξη υπήρξε, τον περασμένο Φεβρουάριο, η δωρεά από ιδιώτη, τον Αγρινιώτη μηχανικό Χρήστο Ράδο και την εταιρεία του Race Μελετητική, της μελέτης σύνδεσης. Η προσφορά αυτή υπήρξε πολύτιμη καθώς κερδήθηκε χρόνος και…χρήμα για το δημόσιο.

Η μελέτη , που έχει τα χαρακτηριστικά οριστικής μελέτης αλλά δε είναι και φέρει τον τίτλο της «προωθημένης μελέτης», παραδόθηκε στη δημοτική αρχή Αγρινίου και τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη (φωτό) . Για να είναι οριστική η μελέτη και το έργο ώριμο πρέπει να εκπονηθεί και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  που εν συνεχεία θα κατατεθεί προς έγκριση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Καταγράφεται στασιμότητα ωστόσο καθώς δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την εκπόνηση μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων γεγονός που προκαλεί προβληματισμό. Παράγοντες του υπουργείου πάντως φέρονται να καθησυχάζουν πως υπάρχουν οι πιστώσεις και η ΜΠΕ θα προχωρήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο διαβουλεύεται με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση των έργων σύνδεσης με την Ιόνια οδό.

Όπως και να έχει η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό είναι ζήτημα που δεν μπορεί να χρονοτριβήσει άλλο. Χάθηκαν δεκαετίας και είναι αναγκαία η πίεση των τοπικών αρχών και φορέων για να μην χαθούν και άλλες.

Η συγκυρία είναι κρίσιμη καθώς τυχόν κωλυσιεργία τώρα ελλοχεύει κίνδυνο για μεγάλη χρονική καθυστέρηση καθώς ουδείς παραγνωρίζει πως το 2019 είναι εκλογικό έτος σε όλα τα επίπεδα κάτι που σημαίνει πως τα γραφειοκρατικά  γρανάζια της κρατικής μηχανής δεν θα κυλάνε γρήγορα.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2576 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.