Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  12:37 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 18:17

Επιτυχημένη η πρώτη ημερίδα Καρδιαγγειακών Παθήσεων στη Ναύπακτο (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή η πρώτη Ημερίδα Καρδιαγγειακών Παθήσεων στην Ναύπακτο με κεντρικούς ομιλητές τους αναπληρωτές Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ  κ.κ. Ανδρέα Λάζαρη αγγειοχειρουργού και Γιάννη Παρίση καρδιολόγου και συντονιστή τον ειδικό Παθολογο- Διαβητολόγο  Α. Κιούση, σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας – Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι δυο καθηγητές και γιατροί ανέλυσαν τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους δίνοντας παράλληλα στους συμμετέχοντες χρήσιμες συμβουλές καθημερινότητας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής μέσα από την άσκηση, την σωστή διατροφή και την συστηματική παρακολούθηση της υγείας τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Ναυπακτίας και Αγίου Βλασσίου κκ. Ιερόθεος, ο βουλευτής κ. Δ. Κωνσταντόπουλος, ο τέως βουλευτής κ. Φωτόπουλος,  ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τ. Λουκόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Σιαμαντάς, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Επιστημονική υπεύθυνη της εκδήλωσης ήταν η κα Μαρία Καλπουζάνη, διεθνολόγος-οικονομολόγος και με μακρά εθελοντική διαδρομή στο κομμάτι της πρόληψης και της προστασίας για ζητήματα υγείας, η οποία και προανήγγειλε την επανάληψη της ημερίδας και σε άλλες περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας το προσεχές διάστημα, καθώς ήδη έχουν υπάρξει σχετικά αιτήματα τοπικών κοινωνιών.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1188 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.