Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:38 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 17:26

Εντυπωσίασε η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου στην Κέρκυρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στη 13η Πανελλήνια Χορωδιακή Συνάντηση, η οποία διοργανώθηκε από τη «Χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας» στην Κέρκυρα, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018.

Στη Συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι εξής χορωδίες: η μικτή χορωδία Αλεξανδρούπολης «Φωνές της Θράκης», η Δημοτική χορωδία Νέας Αγχιάλου Βόλου, η χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Καρδίτσας «Ο Αρίων» καθώς και η χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας με τη συνοδεία της «Κερκυραϊκής Μαντολινάτας». Την έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποίησε η παιδική χορωδίας Κορακιάνας Κέρκυρας.

Η 45μελής χορωδία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Χολέβα, εκτέλεσε με αρτιότητα ένα δύσκολο μουσικό πρόγραμμα, εντυπωσιάζοντας το κερκυραϊκό κοινό. Τη χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η Φρόσω Γατσώρη. Σολίστ ήταν ο Φώτης Σπυρόπουλος στο τραγούδι «Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μελοποίηση Δημήτρη Λάγιου, το οποίο ενθουσίασε όλους για το αντιπροσωπευτικό στην σύγχρονη εποχή νόημά του καθώς και για την εξαιρετική του εκτέλεση.

Πέρα από τις καλλιτεχνικές της δυνατότητες, η πρωτοτυπία του ρεπερτορίου της χορωδίας ήταν ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο η χορωδία πραγματικά ξεχώρισε και καταχειροκροτήθηκε.

Ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Π.Κ. Σπύρος Χολέβας απέσπασε τα συγχαρητήρια από τους μαέστρους των χορωδιών που συμμετείχαν και δέχθηκε και προσκλήσεις για συμμετοχή της χορωδίας σε αρκετά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

 

Διαβάστηκε 449 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.