Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:14 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 10:39

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεδριάζει την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 και ώρα και ώρα 15.00΄, το Περιφερειακό Συμβούλιο, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής), στην Πάτρα, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ειδικότερα, πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η  υπογραφή Πρωτοκόλλου με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τη συστέγαση του Γραφείου της με υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο κτίριο επί της Ακτής Δυμαίων, με στόχο τη διεύρυνση του Παραολυμπιακού Κινήματος.

Ακόμη, μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν προς έγκριση είναι η  υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας», προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, αλλά και η διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης για την «Αντιμετώπιση Απρόβλεπτων Προβλημάτων Οδικής Ασφάλειας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, για την τριετία 2019-2021».

Επίσης, πρόκειται να συζητηθεί η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, των εργασιών  ολοκλήρωσης και ανακαίνισης κτιρίων του Πανεπιστημίου Πατρών, προϋπολογισμού  3.300.000 ευρώ, όπως επίσης η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στους Δήμους Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Αιγιάλειας και Πηνειού.

Ακολουθεί το κείμενο της πρόσκλησης:

Πρόσκληση  σε συνεδρίαση Περιφερειακού  Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Σας προσκαλούμε στην 20η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, την Πέμπτη  25 Οκτωβρίου  2018 και ώρα 15.00΄ στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής) ,  με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

  • Συζήτηση της υπ. αριθ. 9/08-10-2018 Επερώτησης του Επικεφαλής της Παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» κ. Βασιλείου Κουμπούρα με απάντηση από την Αντιπεριφερειάρχη   Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά , σχετικά με το θέμα της προόδου της  «Μελέτης Ανάπλασης της Παραλίμνιας Ζώνης και Σχεδιασμό Παραλίμνιας Διαδρομής Λίμνης Τριχωνίδας».

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

  1. Υπογραφή Πρωτοκόλλου με Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και συστέγαση του Γραφείου της ΕΠΕ στην Πάτρα με υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

                    (εισηγητής: Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος  σε

                                         θέματα Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού

                                         κ.Δημήτριος Κωσταριάς)

                        (Ειδικός αγορητής: Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε

                                                 Θέματα Υγείας και  Κοιν.  Αλληλεγγύης κ.Αντώνης

                                                 Χαροκόπος)

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας», Π/Υ #750.000,00€#, στη ΣΑΕΠ 801 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2018.

                          (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                               & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ» Π/Υ: #3.300.000,00€#» στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύ σεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2018.

                          (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                               & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

4.         Έγκριση της διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης  για το έργο: «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Π.Ε ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2019-2021» , σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/16.

(εισηγήτρια :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ενότητας

                                      Αιτ/νιας κ.Σταρακά Χριστίνα)

5.         Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ», Π/Υ: #206.900,00€#, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2018.

(εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                               & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο: «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», Π/Υ: #400.000,00€#, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2018.

(εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                       & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο: "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ Δ.Κ. ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ", Π/Υ #310.000,00 €#, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2018.

            (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  1. Έγκριση 1ης τροποποίησης Ετήσιου Επενδυτικού Προγράμματος έτους 2018 Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτούμενο από τους Κεντρικούς  Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) και χρηματοδότηση έργων Κ.Α.Π. από το   Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων»

             (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών

                                  κ. Παναγιώτης Μπράμος)

 

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης τροποποίησης οικονομικών στοιχείων του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΙΣΟΔΟ ΧΥΤΑ ΞΕΡΟΛΑΚΑΣ ΕΩΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΒΟΥΝΤΕΝΗΣ» (Κ.Ε.: 2015ΕΠ00100021, ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ Π/Υ: #890.000,00€#) στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2018 με αύξηση του προϋπολογισμού του από 890.000,00€ σε 990.000,00€.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  1. Έγκριση αναγκαιότητας για τη διενέργεια διαδικασιών επιπλέον προμήθειας ανταλλακτικών και εργασιών επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων των υπηρεσιών της Π.Δ.Ε., έδρας και Π.Ε. Αχαΐας έτους 2018 ποσού μέχρι 120.284,87 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

           (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας

                                  Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος)

  1. Προένταξη νέας παροχής υπηρεσίας με τίτλο «Καταγραφή και αποτύπωση υφιστάμενου δικτύου οδοφωτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος» στο Επενδυτικό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2018 του Περιφερειακού Σκέλους Δυτικής Ελλάδος χρηματοδοτούμενου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.).

          (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων

                                 κ. Ιωάννης Λύτρας)

  1. Έγκριση 4ης τροποποίησης της υπ΄αριθμ. 1/19-01-18 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: «Έγκριση του ετήσιου σχεδίου δράσης, πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής Υγείας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2018. Έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας δαπανών υλοποίησης των επιμέρους δράσεων».

                        (Εισηγητής   : Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε

                                           Θέματα Υγείας και  Κοιν.  Αλληλεγγύης

                                           κ.Αντώνης  Χαροκόπος)

  1. Εξουσιοδότηση διαχείρισης Ειδικών Λογαριασμών «Βελτιωτικά Έργα Ιχθυοτροφείων» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

             (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών

                                  κ. Παναγιώτης Μπράμος)

  1. Επικύρωση πρακτικών 13ης /2018, 14ης /2018, 15ης /2018 και 16ης /2018  συνεδριάσεων  Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Παν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

ΚΟΙΝ:    1. κ.κ.Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

  1. κ.κ.Δημάρχους Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
  2. Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη & της Επιχείρησης
  1. Εκτελεστική Γραμματέα Περιφέρειας Δυτ.Ελλάδας
  2. M.M.E
  3.   Γενικοί Δ/ντές Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Διαβάστηκε 471 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 12:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.