Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:18 μμ
 
wm small
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 19:18

Πλήθος κόσμου έτρεξε, βάδισε και ποδηλάτησε στο κέντρο του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο στόχος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου επετεύχθη ! Ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου και Ποδηλασίας «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου» ήταν μια γιορτή του αθλητισμού και της κοινωνίας.

Το κέντρο του Αγρινίου βούλιαξε από πλήθος κόσμου που είτε συμμετείχε είτε παρακολούθησε τους αγώνες (τρέξιμο, βάδισμα, ποδηλασία) που διοργάνωσε για τρίτη φορά η ΓΕΑ με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Αγρινίου. Καταγράφηκαν περισσότερες από 1200 συμμετοχές.

Βασικός σκοπός της διοργάνωσης ήταν η προώθηση του εθελοντισμού, του ευ αγωνίζεσθαι και της συμμετοχής, κυρίως δε, των οικογενειών και των μικρών παιδιών. Η εικόνα της γεμάτης κεντρικής πλατείας, της χαράς στα πρόσωπα των παιδιών παρέπεμπε σε μια γιορτή. Οι διοργανωτές έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι…

Τα εύσημα βέβαια ανήκουν σε όλους, τη ΓΕΑ , συνδιοργανωτές, τους συμμετέχοντες, του εθελοντές και στην Αστυνομία για τα κυκλοφοριακά μέτρα που έφερε σε πέρας.

Οι αγώνες του «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου» δεν είχαν ανταγωνιστικό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες διένυσαν μια απόσταση στο κέντρο της πόλης, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Δημοκρατίας.
Πήραν μέρος πολίτες κάθε ηλικίας, οικογένειες και σύλλογοι . Στις 11:15 δόθηκε η εκκίνηση για τους ποδηλάτες και στις 11:20 για τους δρομείς και τους περιπατητές, υπό τους ήχους του τμήματος Κρουστών της Φιλαρμονικής Αγρινίου.

Η διαδρομή
Αφετηρία και τερματισμός ήταν η κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Η διαδρομή ακολούθησε σε Μπαϊμπά, πλατεία Καραπανέικα , οδούς Παναγοπούλου και Θεοτοκοπούλου, στην εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου έστριψε αριστερά στην οδό Αγίου Χριστοφόρου, συνέχισε στην οδό Δημοτσελίου και δεξιά στην οδό Παπαστράτου. Στο τέλος της οδού Παπαστράτου συνέχισε στην οδό Ελ. Βενιζέλου και πάλι αριστερά στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Στο ύψος της πλατείας Χατζοπούλου έστριψε δεξιά στην οδό Καλυβίων. Στο τέλος αυτής της οδού ακολούθησε αριστερά στην οδό Τερτσέτη, μπροστά από τα Δικαστήρια και συνέχισε στην οδό Παπαϊωάννου, στη συνέχεια στην οδό Αναστασιάδη και τερμάτισε στην κεντρική πλατεία.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 759 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 19:25
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.