Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:05 πμ
 
wm small
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 15:20

10 ομάδες ρίχτηκαν στο «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» ξεκίνησε στο Αγρίνιο και σε αυτό συμμετέχουν 10 ομάδες. Θα διαρκέσει έως τις 5 μ.μ..

Για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα στην πόλη σε διοργάνωση της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι γρίφων, δοκιμασιών, εξυπνάδας, ταχύτητας και τύχης, που διαδραματίζεται στην πόλη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ιστορικά στοιχεία της περιοχής και όχι μόνο.

Οι 10 ομάδες (κάθε μία επέλεξε ένα χαρακτηριστικό όνομα) συγκεντρώθηκαν στις 11.00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο όπου έλαβαν τις οδηγίες από τους ανθρώπους της ΓΕΑ.

Θα διαγωνιστούν σε 13 γρίφους που θα τους δίνονται από την οργανωτική επιτροπή και οι οποίοι θα σχετίζονται με την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής και σε δύο δραστηριότητες. Οι τρεις πρώτες που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα λάβουν τα βραβεία.

Το παιγνίδι στηρίζεται στη βοήθεια που παρέχει η Επιτροπή της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας» της ΓΕΑ, τα μέλη της οποίας διέθεσαν πολύ χρόνο και κατέβαλαν πολύ κόπο για να επιλεγούν τα σημεία της πόλης που ενδιαφέρουν το παιχνίδι και να στηθούν οι γρίφοι εντοπισμού τους.

Η Οργανωτική Επιτροπή είναι αρμόδια για επίλυση κάθε ένστασης ή διαφωνίας που μπορεί να προκύψει.
Σημειωτέον πως κάθε ομάδα μπορεί να ορίσει ένα «στρατηγείο» όπου και θα συνεδριάζει, κρατώντας συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους της που θα μετακινούνται, αναζητώντας τις λύσεις των γρίφων, τις οποίες λύσεις θα μεταφέρει ο αρχηγός της ομάδας στην Οργανωτική Επιτροπή.

 agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 1416 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 15:25
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.