Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:42 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 18:55

Οι προκλήσεις στην Αμφιλοχία μετά τον ένα χρόνο της Ιονίας οδού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για μείωση 70-80% της επισκεψιμότητας έκανε λόγο ο Πρόεδρος Καφεπωλών Αμφιλοχίας, Ιωάννης Κόκκαλης ενώ τις αναγκαίες παρεμβάσεις από πλευράς Δήμου επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Χούτας.

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την λειτουργία της Ιόνιας οδού, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Νίκος Χούτας και ο πρόεδρος καφεπωλών Αμφιλοχίας, κ. Ιωάννης Κόκκαλης, παραχώρησαν συνέντευξη στον Βασίλη Τζουβάνο και το κανάλι e-maistros.gr στο πλαίσιο της τοπικής οικονομίας στη και των προκλήσεων που φέρνει ο νέος αυτοκινητόδρομος στην Αμφιλοχία.

Αρχικά, ο κ. Χούτας ανέφερε ότι το έργο της Ιόνιας Οδού ήταν απαίτηση πολλών δεκαετιών, ενώ επισήμανε ότι διευκολύνει την βιώσιμη ανάπτυξη. Από την άλλη, ο πρόεδρος των καφεπωλών έκανε λόγο για πτώση από 70-80% της επισκεψιμότητας στη πόλη της Αμφιλοχίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση του κ. Χούτα, ο δήμος έχει ξεκινήσει μία συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο της πόλης για την αναβάθμιση των εμπορικών δρόμων, κομμάτι το οποίο είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα, δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι υπάρχει πρόβλημα πάρκινγκ στην Αμφιλοχία για το οποίο πρέπει να βρεθούν λύσεις, τονίζοντας ότι ο δήμος θα πρέπει να κάνει άμεσες παρεμβάσεις ενώ ολοκλήρωσε ότι με τη συνεργασία όλων θα βρεθεί άκρη σε αυτό το θέμα.

Στην πορεία της συζήτησης τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο κ. Νώντας Νικάκης όποιος έκανε λόγο για μείωση των ατυχημάτων με την δημιουργία της Ιόνιας Οδού. Σχετικά με τη δημιουργία του νέου δρόμου Άκτιο-Άμβρακία ανέφερε ότι η διασυνδεσιμότητα με τη Δυτική ακτή της Αιτωλοακαρνανίας μπορεί να φέρει πολλά θετικά, ενώ τόνισε ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται με περισσότερη ασφάλεια.

Ο κ. Νικάκης ενημέρωσε για την πρόοδο των εργασιών για την ολοκλήρωση του Άκτιο-Αμβρακία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλα πηγαίνουν με ταχύ ρυθμό και πολύ γρήγορα θα έχουμε τα εγκαίνια και την παράδοση του δρόμου.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

iaitoloakarnania.gr

 

Διαβάστηκε 2364 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.