Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:11 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 21:17

Αγρίνιο: Μαθήματα ζωής από το ΕΚΑΒ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

Μέσα σε δύο χρόνια έχουν ενημερωθεί περισσότερα από 500 άτομα στην περιοχή ευθύνης του ΕΚΑΒ Αγρινίου

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς (16 Οκτωβρίου) το ΕΚΑΒ Αγρινίου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιεί ενημερωτικές επιδείξεις στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και στην χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, απευθυνόμενο σε όλους τους πολίτες. Η ενημέρωση σχετικά με την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι αναγκαία γιατί οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να κληθεί να παράσχει βοήθεια στον συμπολίτη του.

Πέρσι, αντίστοιχες εκδηλώσεις είχαν γίνει στο Αγρίνιο, ενώ φέτος εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στην Αμφιλοχία. Στόχος είναι η προσέγγιση και ενημέρωση της κοινής γνώμης για τη σημασία της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και της χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και την αύξηση των πιθανοτήτων επιβίωσης από καρδιακή ανακοπή, η μετάδοση βασικών γνώσεων στην αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων και η πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις δραστηριότητες του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την εκπαιδεύτρια του ΕΚΑΒ Θεοδώρα Τσιόλη: «η χρήση του αυτόματου απινιδωτή αυξάνει μέχρι και 50% το ποσοστό επιβίωσης. Κατά το παρελθόν ανακοπή συνέβαινε σε άτομα από 45 – 50 ετών και άνω, ενώ τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά ανακοπής συμβαίνουν και σε άτομα από 38 ετών. Αυτό οφείλεται στον τρόπο ζωής και στην διατροφή. Στην Αιτωλοακαρνανία το ενδιαφέρον των απλών πολιτών για να μάθουν για την ΚΑΡΠΑ και την χρήση αυτόματου απινιδωτή είναι πολύ μεγάλο. Μέσα σε δύο χρόνια το ΕΚΑΒ Αγρινίου έχει ενημερώσει 500 άτομα για την ΚΑΡΠΑ και την χρήση του αυτόματου απινιδωτή».

Βασικό, κατά την κ. Τσιόλη είναι να τοποθετηθούν σε περισσότερα σημεία αυτόματοι απινιδωτές, καθώς βοηθούν καθοριστικά στην κατεύθυνση να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. «Η γνώση του χειρισμού απινιδωτή και της ΚΑΡΠΑ είναι ο βασικός «κρίκος» από τη στιγμή που ένας συνάνθρωπός μας υποστεί ανακοπή μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ. Αυτός ο χρόνος είναι πολύτιμος» ανέφερε στη «Σ» η κ. Τσιόλη.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

enimerosi-ekav-amfiloxia (6)

enimerosi-ekav-amfiloxia (2)

enimerosi-ekav-amfiloxia (5)

enimerosi-ekav-amfiloxia (1)

enimerosi-ekav-amfiloxia (3)

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1038 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.