Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:31 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 13:17

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Θέλεις να ταξιδέψεις μαζί μας σε πέντε χώρες; Θέλεις να μάθεις για την επιχειρηματικότητα;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στο έργο i3 – «Εκπαίδευση για ιδέες, εφευρέσεις και καινοτομία στην επιχειρηματικότητα» (Interreg Balkan Mediterranean 2014-2020) με στόχο την προώθηση της συνεργασίας και την ανάπτυξη ενός μοντέλου επιχειρηματικής μάθησης και μεταφοράς γνώσης για την εκπαίδευση των φοιτητών και των επιχειρηματιών.
 
Στο πλαίσιο του i3, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας υποδέχεται αιτήσεις έως τις 5 Οκτωβρίου 2018 για τη συμμετοχή φοιτητών, εργαζομένων, επιχειρηματιών και όλων των ενδιαφερόμενων σε θεματικά εργαστήρια (workshops) σε πέντε χώρες της Ευρώπης. Κάθε εταίρος του i3 «φιλοξενεί» έναν τομέα εξειδίκευσης και υποδέχεται 10 ενδιαφερόμενους σε ένα εργαστήριο με μεγάλο ενδιαφέρον.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να διαθέτουν σχετική ακαδημαϊκή, ερευνητική ή επαγγελματική εμπειρία σε έναν ή περισσότερους από τους 5 τομείς του i3 και να έχουν ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα. Υποβάλουν ηλεκτρονικά i) Βιογραφικό σημείωμα, ii) Αίτηση συμμετοχής, iii) Σύντομη επιστολή με το κίνητρο συμμετοχής στη δράση – ελεύθερο κείμενο (Motivation letter), στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.
 
Η επιλογή των μελών κάθε ομάδας θα γίνει με βάση τη συναφή εμπειρία και το κίνητρο συμμετοχής. Η τελική ομάδα που θα ταξιδέψει σε κάθε χώρα από αυτές που συμμετέχουν στο ι3 θα αποτελείται από 10 άτομα. Συνολικά θα δημιουργηθούν 5 ομάδες και 50 άτομα θα βιώσουν την εμπειρία της εκπαίδευσης στο μοντέλο i3. Τα μέλη των ομάδων θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και με email έως την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018.
Το έργο i3 καλύπτει όλα τα έξοδα μετακίνησης, εκπαίδευσης και φιλοξενίας στις συμμετέχουσες χώρες. Η δράση συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους.
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων (workshops) διαρθρώνεται ως εξής:
FYROM
22 έως 26 Οκτωβρίου 2018
Τεχνολογία Πληροφοριών (ΙΤ): ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων εφαρμογών λογισμικού και εξοπλισμού για τη διαχείριση διαδικασιών υψηλής τεχνολογίας, την τεχνητή νοημοσύνη, καινοτόμα πολυμέσα, κ.α.
Οι τομείς του μοντέλου i3
Bulgaria
3 έως 7 Δεκεμβρίου 2018
Τρόπος Ζωής (Lifestyle): δραστηριότητες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την υγεία, κ.α.
Greece
Φεβρουάριος 2019
Τεχνολογία: Έρευνα και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στις διαδικασίες παραγωγής, ή και στη λειτουργία των νοικοκυριών που δεν περιλαμβάνονται στους προηγούμενους τομείς.
Cyprus
Μάρτιος 2019
Ενέργεια: Ανάπτυξη νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τεχνολογίες ενεργειακής απόδοσης, κ.α.
Albania
Μάιος 2019
Περιβάλλον: Καινοτομίες και τεχνολογίες αιχμής για την προστασία του περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, τον οικολογικό τουρισμό, κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διαβάστηκε 1365 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.