Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:40 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 18:10

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις 5.500 ανέργων στο Δημόσιο με μισθούς δημοσίων υπαλλήλων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ΟΑΕΔ μέσα στο μήνα θα προκηρύξει 5.500 προσλήψεις σε φορείς του δημοσίου με μισθούς αντίστοιχους αυτών του δημοσίου και θα αφορούν άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22 έως 29 ετών.

Οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς ενώ οι αποδοχές, για θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα κυμαίνονται από 1.040 έως 1.140 ευρώ, και για θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης από 990 έως 1.090 ευρώ. Ετσι οι απολαβές θα είναι στο ύψος ενός πρώτο-προσλαμβανόμενου στον δημόσιο τομέα της κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ.

Για πρώτη φορά νέοι επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία μέσα από την συμμετοχή σε συγκεκριμένα project στην βάση του επιστημονικού τους αντικειμένου. . Η Διάρκεια της απασχόλησης των ωφελούμενων στο συγκεκριμένο project θα είναι 12μήνες. Η προκήρυξη του προγράμματος θα εκδοθεί το διάστημα από 20 έως 30 Οκτώβρη ενώ θα προηγηθεί η υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει όλες τις λεπτομέρειες και τα κριτήρια του προγράμματος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδυάζεται η θεσμική αναβάθμιση κρίσιμων υπηρεσιών για τον πολίτη με μια ουσιαστική παρέμβαση ενάντια στην ανεργία και την υποαπασχόλιση των νέων επιστημόνων.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε ασφαλιστικά ταμεία (σχεδόν 1.250 προσλήψεις σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ) αλλά και φορείς από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας, Εσωτερικών κ.α

Οι άνεργοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής, να διαθέτουν βεβαίωση ισότιμου πτυχίου, από το ΔΟΑΤΑΠ. Οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέτουν βεβαίωση ισότιμου τίτλου από τον ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου τους. Επίσης θα πρέπει να έχουν βεβαίωση αναγνώρισης, των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Όταν δημοσιοποιηθεί η σχετική πρόσκληση, οι άνεργοι θα κληθούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ, ενώ το ΑΣΕΠ θα εποπτεύει την διαδικασία για την διασφάλιση της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Διαβάστηκε 1995 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία