Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 01:02

"9th TRICHONIAN WAKEBOARD CUP 2018". Η συνέντευξη τύπου.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Αθλητικού Συλλόγου «Τρίτωνα» για το "9th TRICHONIAN WAKEBOARD CUP 2018". Σε αυτή μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου κος Πιστιόλας Κώστας. Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του:

afisa 9tth trix wakeboard

«Έχουμε την τιμή να διοργανώνουμε για 9η φορά σαν «Τρίτωνας» ένα σπουδαίο κύπελλο ενός δύσκολου αθλήματος όπως είναι το Wakeboard αλλά και του μοναδικού στην Ελλάδα με την έννοια ότι προφανώς έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας για μια πόλη που κυρίως έχει θάλασσα να εξασφαλίσει τις συνθήκες αυτές και την θέληση και τις υποδομές να διοργανώσει ένα κύπελλο. Η ομοσπονδία βασίζεται στον «Τρίτωνα» και το άθλημα το ίδιο βασίζεται σε εμάς. Και εμείς αυτό κοιτάμε να το εκμεταλευτούμε και να δημιουργούμε και να κάνουμε και την ύπαρξη του Τρίτωνα και της Τριχωνίδας και των ανθρώπων των εθελοντών που βοηθάνε πολύτιμη. Προσδοκώντας όμως και από την πολιτεία και τους τοπικούς άρχοντες κυρίως από την περιφέρεια πέραν της αρωγής και της οικονομικής χορηγίας η οποία όχι απλώς είναι πολύ απαραίτητη αλλά χωρίς αυτή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το πιο πολύτιμο δεν είναι τα χρήματα που παίρνουμε αλλά είναι η διάθεση των ανθρώπων να το διοργανώνουν κάθε χρονιά προσδοκώντας λοιπόν - γιατί φωνάζουμε αλλά δεν ξέρω αν ακούγεται αυτή η φωνή - να διοργανώσουμε έχοντας όλες τις υποδομές πλέον και την εμπειρία ένα πανευρωπαϊκό και γιατί όχι και ένα παγκόσμιο αγώνα. Το τι σημαίνει ένα πανευρωπαϊκό ή ένα παγκόσμιο γεγονός για την πόλη του Αγρινίου, δεν χρειάζεται να σας το πούμε. Όχι ως αναγνωρισιμότητα, όχι ως επισκεψιμότητα, αλλά ως δυνατότητα να γνωρίσουν ένα ευλογημένο τόπο ο οποίος έχει κλιματολογικές συνθήκες που θα τις ζήλευε οποιδήποτε πόλη της Ευρώπης, οποιαδήποε αποστολή ή αθλητική ομάδα, ώστε να επισκέπτονται την Τριχωνίδα όλο τον χρόνο για να κάνουνε camp να κάνουν δηλαδή προπονήσεις.

wake

Σκεφθείτε δηλαδή τους Εσθονούς, τους Ρώσους, τους Τσέχους, τους Σκανδιναυούς, να είναι τον Νοέμβριο, η τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, εγκατεστημένοι στην πόλη η στην περιοχή, έχοντας τις κλιματολογικές συνθήκες ικανές να προπονούνται όλον τον χρόνο. Και τι σημαίνει αυτό; Αν σκεφθείτε ότι το άθλημα αυτό σαφέστατα δεν είναι το πιο λαικό και το υποστηρίζουν και ομοσπονδίες και κοινωνίες οι οποίες έχουν οικονομική άνεση, καταλαβαίνετε ότι οι αποστολές τους είναι και αποστολές που θα αφήσουν πολλά χρήματα στην πόλη. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω εγω προσωπικά και ο «Τρίτωνας». Εμείς σκεπτόμαστε και έχουμε ένα όνειρο κα ένα όραμα να μην το εγκαταλείψουμε ποτέ ή όπως έγραψα σε μια επιστολή να μην «κιοτέψουμε» γιατί πολλές φορές φθάσαμε στο σημείο να «κιοτέψουμε» απελπισμένοι. Μόνο ο προυπολογισμός ξεπερνάει τα 15.000 €, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όποια βοήθεια των δήμων και του Θέρμου και του Αγρινίου και κυρίως της περιφέρειας είναι συμπληρωματική ή υποβοηθητική. Δεν το λέω υποτιμόντας αυτό το οποίο κάνουνε αλλά για να καταλάβουνε ότι θα μπορούσαν τα χρηματα αυτά με στοχειώδες ενδιαφέρων να γυρίσουν στην πόλη εκαντονταπλάσια. Δηαδλή να βάλει ο δήμος 5.000 € ή η περιφέρεια 15.000 € και να γυρίσουν στην πόλη 500.000 € στην διάρκεια ενός έτους μόνο από το άθλημα αυτό. Συνεπώς εμείς πιστοί στο ραντεβού διοργανώνουμε μάλλον το καλύτερο από όλες τις φορές και το αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Έχουμε μέχρι στιγμής (καθότι μέχρι αύριο μπορεί να υπάρξουν και άλλες συμμετοχές) οκτώ ομίλους και 53 αθλητές. Σημειώστε ότι δεν έχουμε περάσει ποτέ τους 40 αθλητές και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε την προηγούμενη βδομάδα στην Βουλιαγμένη είχε 59 συμμετοχές. Σκεφθείτε λοιπόν ότι παρότι γίνεται σε μια πόλη εκτός Αθηνών, γίνεται μετά το πανελλήνιο, είναι και τέλος σαιζόν, το ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα, είναι πολύ μεγάλο. Επίσης θέλω να σας πώ ότι μετά χαράς διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένα δωμάτιο ελεύθερο για κάποιους ανθρώπους που δεν βρίκσκουνε που να μείνουνε συμπεριλαμβανομένων και των ξενοδοχείων του Θέρμου και της Λίμνης. Είναι ένα μικρό δείγμα και αυτό.

tritona wakebord cup

Κάνουμε λοιπόν το "9th TRICHONIAN WAKEBOARD CUP 2018" και θα είναι πάρα πολύ ωραίο. Θέλω επίσης να σας ενημερώσω ότι ο «Τρίτωνας» όντας 2ο σωματείο σε αριθμό μεταλλίων στην Ελλάδα για πολλά χρόνια τώρα κατάφερε στο πανελλήνιο και ήρθε με 9 μετάλλια, διεκδικώντας αύριο ακόμα περισσότερα. Ειναι πολλά τα μετάλλια σε σχέση με τις υποδομές μας και με το προυπολογισμό που έχουμε να φέρουμε προπονητές και μάλιστα μακριά από το κέντρο. Θέλω να τελειώσω με ένα σχόλιο και να πω οτι πόλεις σαν τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Λευκάδα, την Πάτρα, την Καβάλα, την Καλαμάτα, την Χίο και πολλές ακόμα δεν έχουν καν την δυνατότητα να στείλουν έναν ή δύο αθλητές στους αγώνες πόσο μάλλον να διοργανώσουν κάτι. Εμείς βγαίνουμε μπροστά γιατί έχουμε μια δυναμική έξι λιμνών στον δήμο μας με μια τεράστια «Τριχωνίδα». Αλλά έχουμε και μερικούς «πυροβολημένους στο μυαλό» και δεν αναφέρομαι μόνο στην περίπτωση την δική μου, υπάρχουν και μερικοί ακόμα, οι οποίοι επιμένουμε να στηρίζουμε και να κρατάμε στις πλάτες μας όντως δυσανάλογο βάρος. Ένα βάρος που θα έπρεπε να επιμερίζεται σε πολλών τις πλάτες πια μετά από τόσα χρόνια γιατί ο Ναυταθλητισμός στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικά στο Αγρίνιο ξεπερνάει τα 40 χρόνια. Δεν φτάσαμε ως εδώ γιατί ξυπνήσαμε ένα πρωϊ και είπαμε ότι θελουμε να το κάνουμε. Κουβαλάμε μια ζωη 40 ετών. Το θέμα είναι οτι το βάρος αυτής της ιστορίας πρέπει να το επιμεριστούν και άλλες πλάτες και όχι πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι φταίει που ο ναυταθλητισμός είναι υποβαθμισμένος στην περιοχή και τι πρέπει να γίνει; Απάντησε:

«Θα πρέπει να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον και ο κόσμος αλλά και οι τοπικοί άρχοντες. Χαρακτηριστικά ανέφερε το γεγονός ότι συνάντησε δυσκολία στην ανάρτηση πανό στις πλατείες της πόλης, κάτι που θα βοηθούσε την ενημέρωση του κόσμου αλλά επίσης στάθηκε και στο γεγονός ότι θα μπορούσε ο δήμος να τυπώσει φειγ-βολαν και να τα μοιράσει στα σχολεία ώστε να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των μαθητών. Επισήμανε το γεγονός ότι το Wakeboard είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 7 εως 60 ετών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι στους αυριανούς αγώνες θα συμμετάσχουν και θα διαγωνισθούν γονείς με τα παιδιά τους. Για να αναπτυχθεί στην περιοχή μας πρότεινε να γίνει ένα συνέδριο με συμμετοχή του υπουργού πολιτισμού που θα έχει σαν θέμα την ιστορία του αθλήματος στον τόπο μας και στις προοπτικές και να δημιουργηθεί χώρος προπόνησης για μικρές ηλικίες με μικρό κόστος. Αυτό είναι κάτι που δεν εχει γίνει ακόμη στην Ελλαδα των πολλών παραλιών και των πολλών λιμνων όπως χαρακτηριστικά είπε ενώ εχει γίνει ακόμα και στην Αλβανία.»

IMG 3104

Συνοπτικά αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα από τα λεγόμενα του κου Κώστα Πιστιόλα, είναι ότι με λίγα χρήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην περιοχή μας υποδομές κατάλληλες για την προπόνηση όλο τον χρόνο αθλητών από όλο τον κόσμο αλλά θα μπορούσαν να γίνουν και διοργανώσεις πανευρωπαϊκού και παγκοσμίου επιπέδου. Κάτι που θα βοηθούσε δραστικά την τοπική οικονομία.

Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά με την διοργάνωση

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 5766 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 00:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κωνσταντίνος Σαμψών

Ο Κωνσταντίνος Σαμψών ασχολείται επαγγελματικά με την επιστήμη της Πληροφορικής και σαν χόμπι έχει τον Αεραθλητισμό (είναι χειριστής Υπερελαφρών Αεροσκαφών και Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου) και την Ορειβασία (Ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου). Ασχολείται επίσης με την Μουσική Σύνθεση έχοντας παρουσιάσει αρκετά μουσικά έργα τα τελευταία χρόνια όπως τα "Mystic Flight", "On Air... myths and tales","Escape to Freedom","Βρες τα φτερά σου..", "Ωδή στην Τριχωνίδα", "Time to Relax", "Το κίτρινο μπλουζάκι", "Γιν' αγέρας και έλα", "Cinematica", "Lounge time" κλπ. Μεγάλη δημοτικότητα έχουν τα τραγούδια που έγραψε για την ομάδα του Παναιτωλικού "Της Καρδιάς μου Ομάδα", "Του Τόπου μας Ζωή", "Παναιτωλικός Ιππότης - 90 χρόνια ιστορία και νέοι στόχοι" και το "Ξέρω μια ομαδάρα". Επιμελείται το παρών site θέλοντας να παρουσιάσει την θετική πλευρά των πραγμάτων καθώς και άγνωστα για τον πολύ κόσμο στοιχεία που αφορούν την περιοχή μας και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρων.

ksamson.gr