Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:53 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 19:50

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την εκπαίδευση - Παρουσιάστηκαν οι νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η σύσταση και λειτουργία των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) παρουσιάστηκε στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Δυτικής Ελλάδας, στη διάρκεια συνάντησης που φιλοξενήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Τα μέλη του ΠΕ.Κ.Ε.Σ υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, επισημαίνοντας ότι «στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τους φορείς της εκπαίδευσης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιδιώκει μέσα από συνέργειες να στηρίζει το εκπαιδευτικό έργο, προσβλέποντας σε  αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας».

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη διαρκή συνεργασία, ανέλυσε τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου και εστίασε  το πλαίσιο λειτουργίας του νέου θεσμού, καθώς – όπως είπε - τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ),  έρχονται να αντικαταστήσουν τους σχολικούς συμβούλους, τους οποίους κι ευχαρίστησε για τη μέχρι σήμερα συνεισφορά τους.

Το ΠΕΚΕΣ  δραστηριοποιείται σε επίπεδο Περιφέρειας και  αποτελείται από συντονιστές εκπαιδευτικού έργου όλων των ειδικοτήτων.  Έχει σκοπό την υλοποίηση της εκπαιδευτικής πολιτικής, την οργάνωση της επιμόρφωσης και την παιδαγωγική καθοδήγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου λειτουργούν και παρεμβαίνουν ομαδικά αλλά και ατομικά, έχοντας συγκεκριμένο αριθμό σχολείων υπό την καθοδήγησή τους.

 

Διαβάστηκε 1813 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.