Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:55 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 14:42

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης Ωστικής Πυκνότητας στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε και φέτος Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Εξετάστηκαν 420 γυναίκες συνολικά  στις  Τοπικές κοινότητες του Δήμου Αγρινίου: Γαβαλούς, Παναιτωλίου, Παραβόλας, Καμαρούλας, Καλυβίων και Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κων/νος Καλαντζής, αρμόδιος Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Η υλοποίηση του προγράμματος μέτρησης οστικής πυκνότητας σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠ) παρείχε τη δυνατότητα σε πολλές γυναίκες του δήμου μας να προβούν σε δωρεάν προληπτικές  εξετάσεις για την οστεοπόρωση. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην πρόληψη και είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει κανείς την καλή ποιότητα ζωής του”.

 

Διαβάστηκε 1521 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.