Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:47 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 09:35

35 ορφανά παιδιά φιλοξενούνται από τον σύλλογο Ελληνοουκρανικής φιλίας ‘’Φάρο ΄΄ στην Πάτρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Δεν έχει σύνορα μητέρα ο κόσμος
Από την πληγή μας ξεκινάει το πέλαγος»

Γιάννης Ρίτσος

Κι επειδή η αγάπη δεν έχει σύνορα, όπως άλλωστε κι ο ανθρώπινος πόνος, ο Σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Φάρος» που δημιουργήθηκε εν μέσω φωτιάς και πολέμου στο πλαίσιο των δράσεων του’’ 1ου Ανταμώματος Απόδημου Ελληνισμού’’ φιλοξενεί στην Πάτρα από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, 35 παιδιά από την Ουκρανία.

Τα παιδιά, ηλικίας από 12-15 ετών, αρκετά από τα οποία γνώρισαν στην πιο τρυφερή ηλικία τη φρίκη του πολέμου θρηνώντας την απώλεια ακόμη και των γονιών τους, θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Ροδινή για πέντε ημέρες. Η οργάνωση, υπεύθυνη για τα παιδιά είναι το κίνημα εθελοντών "Οι φιλάνθρωποι για τον στρατιώτη"

Είναι η πρώτη φορά που ένας Σύλλογος αναλαμβάνει τη φιλοξενία παιδιών από την Ουκρανία μετά τον όλεθρο του πολέμου.

Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Ανταμώματος, ενώ θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

 

Διαβάστηκε 2128 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.